به گزارش بازار، حسین طاهرمحمدی در هفتاد و هشتمین جلسه هیأت مدیره بهبود فضای کسب و کار اتاق اصناف اظهار داشت: قانون تسهیل کسب و کار قانونی مترقی با هدف تسریع در صدور مجوزها و قوه مقننه بود و قانون تسهیلات کسب و کار، قانون اساسی بود. در اجرای قانون تسهیل کسب و کار نتایج خوبی داشت، اما اکنون شاهد هستیم که این قانون در مسیر اجرا تغییر کرده و سامانه ای در پشت سامانه پورتال ملی مجوز کشور وجود دارد که شرایط را برای صدور آن فراهم کرده است. به تجارت مجوز می دهد و معاملات بسیار دشوار را تسهیل می کند.
این مقام صنفی اضافه کرد: در خصوص نحوه انتخاب پیمانکار سامانه جدید صنفی به عنوان سامانه مهمی که قرار است روند تسهیل کسب و کار را تسریع کند، ابهامات کلی وجود دارد.
وی ادامه داد: معیارهای انتخاب پیمانکار چیست؟ ابهام باید برطرف شود زیرا اتاق اصناف ایران به عنوان متولی عالی اتحادیه های کشور باید حدود هشت هزار اتحادیه در کشور حساب کند. کشور درباره ایرادات و ایرادات فراوان این سیستم.
طاهرمحمدی تصریح کرد: موضوع دوم در خصوص قانون اجرای سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی که قانونگذار بالادستی شرایطی را برای صدور پروانه کسب در صورت اقدام خلاف و مستندات بیش از آنچه اعلام شده در نظر گرفته است. توسط پورتال ملی مجوزها، این عمل حتی جرم انگاری خواهد شد.
وی ابراز کرد: ملاک صدور پروانه کسب شرایط مندرج در آیین نامه اجرایی ماده 12 قانون نظام صنفی و پورتال پروانه ملی کشور است.
رئیس اتاق اصناف ایران این موضوع را مطرح کرد که ایجاد این همه قوانین دست و پاگیر و شرایط پیچیده برای صدور پروانه کسب، روند کار را آسان یا سریعتر می کند و اظهار داشت: قرار بود شرایط کسب و کار را برای شرکت ها تسهیل کنیم. ما نیامده ایم که شرایط را سخت کنیم و نباید حقوق قانونی شرکت ها را ضایع کنیم و مشکلات مضاعفی برای آنها ایجاد کنیم.
طاهیرمحمدی گفت: 99 درصد اتحادیه ها و اتاق اصناف از فعالیت نظام جدید صنفی ناراضی هستند و با روندی که در مسیر صدور مجوز ایجاد شده، اصناف با شرایط سخت تری مواجه خواهند شد و لازم است دولت مداخله خود را در امور اصناف و ادارات کاهش دهد بازار و اصناف را به اصناف بسپارد.
وی افزود: اتاق اصناف ایران حافظ منافع اصناف کشور است و ما به دنبال احقاق حقوق قانونی اصناف هستیم و تجار و بازرگانان برای ادامه فعالیت در بازار نیازمند شرایط مناسبی هستند و در تمام سال های گذشته اصناف و بازار از سیستم حمایت کرده و امنیت کشور را از هیچ ایجاد کرده است.» او از هیچ تلاشی دریغ نکرده و چراغ هر اتحادیه که روشن می شود نشان دهنده امنیت جامعه است و اکنون دولت نیازمند حمایت از صنفی گرایی کشور است.
رئیس اتاق بازرگانی ایران تصریح کرد: در بحث سامانه پورتال ملی مجوز، تصمیمی برای انتخاب مدیر گرفته شد که به فضای کسب و کار کشور لطمه زد و جامعه تجاری کشور را با مشکلات جدی مواجه کرد. ظرفیت اتاق اصناف ایران در این موضوع دخیل است.
وی تصریح کرد: اتاق اصناف ایران بالاترین سازمان اصناف کشور است، اما به نظام صنفی مدرن دسترسی ندارد و نمی توانیم آمار صدور مجوز را داشته باشیم که خوب نیست. آمار واقعی؛ با این روند چگونه می توانیم برای اقتصاد و بازار کشور تصمیم گیری کنیم و برای 8000 اتحادیه در کشور چگونه تصمیم گیری کنیم؟
همچنین «فولادگر» رئیس کمیته فضای کسب و کار امور بازرگانی کمیسیون اقتصادی دبیرخانه شورای رفاه گفت: در این جلسه موضوعات بسیار مفید و موضوعات بسیار مهم در حوزه مالیاتی مورد بحث و بررسی قرار گرفت که از جمله آنها بحث و تبادل نظر شد. از نرخ مالیات یک در هزار، حذف ماده 154 قانون مالیات، موضوع معافیت برخی از صاحبان مشاغل و موضوع مالیات بر برآورد فروش مطرح و توضیحات کامل داده شد که این موارد مهم نیاز به ادامه دارد. بررسی و اینکه سازمان امور مالی باید با اتاق اصناف ایران در این خصوص به نتیجه برسد و در صورت نیاز به تایید قانونی، آنچه از نظر قانونی مورد مناقشه است، اختیارات خود سازمان است.
وی با تاکید بر اینکه باید از ظرفیت اتاق اصناف ایران استفاده شود، افزود: در بحث تعیین مالیات بنگاه های صنفی می توان با همکاری اتاق اصناف ایران این کار را انجام داد تا عدالت مالیاتی داشته باشیم. . و در فرآیند وصول مالیات، سازمان امور مالیاتی با اتاق اصناف ایران هماهنگی لازم و فرهنگ سازی مالیاتی در این زمینه را داشته باشد.
در این نشست «حبیب زاده» مشاور مالیاتی اتاق اصناف ایران درباره چالش جدی در حوزه مالیاتی اصناف گفت: نرخ های مالیاتی با نرخ سود عمده فروشی و خرده فروشی همخوانی ندارد. چالش جدی در حوزه اصناف ایجاد کرده و نیاز به بازنگری دارد.