منصور شه فروش در گفت و گو با خبرنگار بازار با اشاره به اینکه وزش باد شدید فصلی دو شب گذشته باعث افزایش کانون های گرد و غبار در دشت سزی، کانون های کویری شرق اصفهان، تالاب گاوخونی، اراضی متروکه و بستر خشک شد، گفت: وی افزود: این وضعیت از امروز تا هفته آینده در مناطق شمالی، مرکزی شرقی و جنوبی استان ادامه دارد و وزش باد نسبتاً شدید تا شدید است شرایط در ساعات بعد از ظهر پیش بینی می شود.
وی با اشاره به اینکه در این ایام شاهد افزایش ریزگردها، کاهش کیفیت هوا و کاهش دید خواهیم بود، افزود: ضروری است شهروندان از سفرهای درون شهری غیرضروری خودداری کنند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان با اشاره به اینکه هر اقدامی منجر به افزایش آلودگی و گرد و غبار از جمله سوزاندن ضایعات، پوششها و بقایای گیاهی در مزارع، هرگونه عملیات حفاری و ساختمانی، معادن گچ، خاک و مصالح میشود. وی در ایام ممنوعیت آلایندگی گفت: در جلسه مدیریت بحران کاهش فعالیت صنایع آلاینده شناسایی شده در منطقه توسط دبیرخانه محیط زیست، استقرار و تقویت تجهیزات پیش بیمارستانی، بهداشت در اماکن پرتردد و کاهش ترافیک خودروها
شناسایی بیش از یک میلیون و 500 هزار هکتار از مناطق بحرانی
وی با بیان اینکه سطح بیابان استان به سه میلیون و 200 هزار هکتار می رسد و بیش از یک میلیون و 509 هزار هکتار کانون بحران فرسایش بادی در 14 مرکز مطالعه و شناسایی شده است، گفت: برای کنترل اثرات 310 هزار هکتاری با نهال و نهال و با اجرای عملیات بادشکن و نهال و بیابان زدایی تاکنون 1600 کیلومتر شبکه آبیاری، 830 کیلومتر جاده، 270 کیلومتر راه آهن. 38 هزار هکتار از اراضی کشاورزی و مناطق مسکونی و زیربنایی واقع در 231 شهرستان و 26 شهرستان استان در برابر شدت گرد و غبار حفاظت نسبی شده است.
این بازرگان تصریح کرد: با توجه به شدت اثرات خشکسالی و افزایش منابع جدید گرد و غبار، تخصیص اعتبارات ملی از سوی سازمان منابع طبیعی و سازمان برنامه و بودجه برای تداوم کنترل منابع فرسایش بادی در استان ضروری است. در یک میلیون هکتارهای اولویت مورد مطالعه
وزارت نیرو باید حقوق زیست محیطی و فضای سبز زاینده رود را تضمین کند
وی ادامه داد: همچنین وزارت نیرو نسبت به اعطای حقوق زیست محیطی کشاورزی و فضای سبز زاینده رود و اختصاص 176 میلیون مترمکعب حقوق برای مطالعه تالاب گاوخونی به استان اقدام کند.
مدیرکل مدیریت بحران استانداری اصفهان خاطرنشان کرد: همچنین وزارت نیرو باید زاینده رود و جریان دائمی آن را مجدداً فعال کند، از برداشتهای غیرمجاز آب در بالادست حوضه جلوگیری کند، از بارگیری خارج از مصوبات آبهای عالی خودداری کند. شورا و تسریع در تکمیل طرح های آبرسانی در حوضه زاینده رود اقدام شود.