به گزارش خبرگزاری مهر، پیام سید کلاته بیان کرد: اختلالات گفتار و زبان یکی از شایع ترین اختلالات در هر جامعه است و طیف وسیعی از مشکلات را در بر می گیرد که شناخته شده است. تپه ها اینها ممکن است تاخیر در گفتار، اختلالات تلفظ، لکنت زبان (اختلال گفتار)، مشکلات باشد بلع و… اشاره کرد.
وی افزود: متأسفانه در سالهای اخیر شاهد افزایش تعداد اختلالات گفتاری و زبانی در ایران بودهایم و کاهش ارتباطات کودکان در دوران کرونا، استفاده زیاد از ابزارهای دیجیتال و عوامل محیطی از جمله مهمترین موارد است. دلایل مهم این مشکلات است.”
سید کلاته با تاکید بر اینکه برای درمان اختلالات گفتاری لازم است گفتار درمانگران وی به شماره نظام پزشکی اشاره کرد و تصریح کرد: متاسفانه برخی از هموطنان برای درمان اختلالات گفتار و زبان به افراد غیرمتخصص مراجعه می کنند که می تواند آسیب های جبران ناپذیری به آنها وارد کند.
وی افزود: در واقع دریافت خدمات تخصصی از افراد غیرمتخصص نه تنها منجر به خسارات مالی می شود، بلکه خانواده لحظه طلایی درمان را از دست می دهد که متاسفانه در نهایت منجر به عدم موفقیت درمان می شود.
سید کلاته با هدف مداخله افراد سقوطگفت: این افراد باید بدانند که دخالت در امور حرفه ای گفتار درمانی می تواند عواقب بسیار سنگین مالی و حقوقی برای آنها داشته باشد.
وی همچنین به اهمیت مداخلات زودهنگام در کودکان مبتلا به مشکلات گفتاری پرداخت و افزود: زمانی که مداخلات درمانی همزمان با رشد و قبل از 3 سالگی باشد می توان انتظار تغییر و بهبود بیشتری داشت به همین دلیل مداخله زودهنگام در این سن اهمیت دارد. بالایی دارد بنابراین به خانواده هایی که فرزندانشان مشکل گفتار دارند توصیه می کنیم در سنین پایین تر برای درمان اقدام کنند.
سید کلاته وی به هموطنان توصیه کرد قبل از مراجعه به گفتار درمانی از صلاحیت حرفه ای خود از طریق نظام پزشکی کشور اطمینان حاصل کنند. متخصص گفتار درمانی مطمئن شوید که فرد مورد نظر است.