افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 6 November , 2024
3

رویارویی جدید آمریکا با چین/این مرد آرزوی جنگ برای چین را داشت!

  • کد خبر : 30315
رویارویی جدید آمریکا با چین/این مرد آرزوی جنگ برای چین را داشت!

در دنیای وکلای تجارت، رابرت لایتیزر همیشه یک فرد خارجی بوده است. او برای چندین دهه در این صنعت برای جلوگیری از واردات مبارزه کرد، حتی زمانی که دولت های ایالات متحده، اعم از جمهوری خواه و دموکرات، به دنبال تجارت آزاد بودند. مغز متفکر جنگ تجاری! با شروع ریاست جمهوری دونالد ترامپ، لایتیزر در […]

در دنیای وکلای تجارت، رابرت لایتیزر همیشه یک فرد خارجی بوده است. او برای چندین دهه در این صنعت برای جلوگیری از واردات مبارزه کرد، حتی زمانی که دولت های ایالات متحده، اعم از جمهوری خواه و دموکرات، به دنبال تجارت آزاد بودند.

مغز متفکر جنگ تجاری!

با شروع ریاست جمهوری دونالد ترامپ، لایتیزر در کنار رئیس جمهوری قرار گرفت که ایده های حمایت گرایانه او را به اشتراک می گذاشت. این دو با هم، سیاست اقتصادی ایالات متحده را از تعامل با چین به رویارویی تغییر دادند. به عبارت دیگر، هیچ یک از اسلاف ترامپ حاضر نبودند چین را با تعرفه های کلان برای دستیابی به اهداف آمریکا تحت فشار قرار دهند. تغییر سیاست ایالات متحده در قبال چین احتمالاً مهمترین میراث اقتصادی دولت ترامپ است.

فارن پالسی لایت هایزر در کتابش تجارت آزاد معنا ندارد، چگونگی مبارزه با چین را به عنوان نماینده تجاری ترامپ در ایالات متحده (ژنرال برتر در جنگ تجاری سه ساله) و سیاست های پایان دادن به جنگ تجاری بازگو می کند. . وی نوشت: چین همچنان بزرگترین تهدید ژئوپلیتیکی است که ایالات متحده از زمان انقلاب داخلی خود با آن روبرو بوده است. لایتیزر چین را در مقایسه با آلمان نازی یا جدایی‌طلبان جنگ داخلی تهدید جدی‌تری می‌بیند.

کتاب راهنمای جدید برای نامزدهای جمهوری خواه

ناظران بر این باورند که کتاب لایت هایزر مطمئناً راهنمای نامزدهای ریاست جمهوری جمهوریخواه خواهد بود. کسانی که به دنبال مقابله با ملی گرایان سیاسی و اقتصادی چین در سراسر جهان هستند. در دوران ریاست جمهوری ترامپ، لایتیزر در رقابت دائمی با کارکنان کاخ سفید بود، اما اکنون این پیرمرد 75 ساله این شانس را دارد که خود را به عنوان یک چهره اصلی در دفتر ترامپ در کنار یک جمهوری خواه دیگر معرفی کند.

لایتایزر در کتاب خود راوی نبرد تعرفه است. او شکست ها را تایید نمی کند و سیاست های جدیدی را برای درهم شکستن پکن ارائه می کند.این شخصیت جنجالی در قسمت دوم کتاب خود از بیان داستان دست می کشد و سیاست های افراطی را در مورد تقابل چین و آمریکا پیشنهاد می کند و بر افزایش سطح اصرار دارد. تعرفه ها . . و او می خواهد به مزایایی که چین برای ورود به سازمان تجارت جهانی (WTO) از آمریکا دریافت می کند پایان دهد، همچنین از توقف روند سرمایه گذاری بین دو کشور و همکاری در زمینه فناوری صحبت می کند.

photo_2023-07-17_19-18-47

ماکت طرح حرفه تاجر

لایتیزر سیاست های خود را در چارچوب جدایی استراتژیک توضیح می دهد و قاطعانه، بدون توجه به پیامدهای فاجعه بار، خواهان پایان هر گونه تعامل بین دو اقتصاد بزرگ است. وقتی Lighthizer به عنوان نماینده تجاری عمل می کرد، از اهرم های غیر متعارف استفاده می کرد، اهرم هایی مانند تعرفه ها در مقیاسی که از دهه 1930 استفاده نمی شد. در استفاده از این ابزارها، او یک نتیجه متعارف می خواست.

دولت بایدن فاقد اراده سیاسی برای اجرای سیاست های پیشنهادی لایتیزر است. لایتیزر از دولت فعلی ایالات متحده به دلیل ادامه سیاست اعمال تعرفه ها تمجید می کند، اما با هرگونه مصالحه و توافق با پکن مخالف است. وی در این باره نوشت: خوشبختانه دولت بایدن تا کنون طعمه کاهش تعرفه ها را نگرفته است به این امید که چین را مجبور به واردات بیشتر کالاهای آمریکایی کند.

photo_2023-07-17_19-20-06

مانعی که مانع است

مخالفت لایت هایزر با چین ناشی از بیزاری او از تجارت آزاد و سرعت سریع جهانی شدن از دهه 1990 است. او به عنوان یک چهره جوان فعال در دولت ریگان، به مذاکره در مورد ممنوعیت واردات خودرو و تراشه های کامپیوتر ژاپنی کمک کرد. پس از فروپاشی اقتصاد ژاپن، چین به هدف بعدی ملی گرایان اقتصادی مانند لایتیزر تبدیل شد که از آنچه او سیاست های مرکانتیلیستی چین می نامد انتقاد می کند، اگرچه تعریف او از مرکانتیلیسم عمدتاً مبتنی بر ترجیحات سیاسی است.

لایت هایزر شکایت های معمول در مورد غارت اقتصادی و نظامی چین، تهدیدات تایوان و نقض حقوق بشر را تکرار می کند، ادعاهایی که ناظران معتقدند بعید است مانعی برای تجارت با پکن ایجاد کند. او در کتاب خود به یاد می آورد که چگونه کنترل پکن بر هنگ کنگ و تخریب حقوق دموکراتیک این جزیره نادیده گرفته شده است. اما لایت هایزر به انفعال خود در مورد تایوان اشاره ای نمی کند. این شخصیت رادیکال مذاکرات سطح پایین در مورد تجارت و سرمایه گذاری مشترک در دولت های قبلی را متوقف کرد و با یکپارچگی اقتصادی عمیق تر مخالفت کرد. مقامات امنیت ملی ترامپ لایت هایزر را بزرگترین مانع بر سر راه توافق تجارت آزاد با تایوان می دانستند، زیرا آنها معتقد بودند تایوان تنها یکی از تعدادی از کشورهای آسیایی تشنه صادرات است که مشاغل آمریکایی را می دزدند.

photo_2023-07-17_19-21-06

روایت های ناقص معمار جنگ تعرفه ها

Lighthizer، به عنوان یک مذاکره کننده تجاری، می تواند سخت باشد. در دیدارهای اولیه ترامپ با شی جین پینگ، او آشکارا با رهبران چین درباره سرقت سایبری چین، فشار بر تجارت آمریکایی و تأثیر کسری تجاری بر کارگران آمریکایی صحبت کرد. طرف چینی مات و مبهوت شد. در طول شام پس از جلسه، چینی ها دو نفر از هفت عضو کمیته دائمی دفتر سیاسی حاکم را در دو طرف لایتیزر نشاندند تا بفهمند او چقدر می تواند بر سیاست پکن تأثیر بگذارد.

لایتیزر در کتاب خود این رایزنی ها را بازگو کرد و نوشت که چین موافقت کرد همکاری در زمینه حفاظت از مالکیت معنوی را تقویت کند، به مقررات تبعیض آمیز پایان دهد، خرید کالاهای آمریکایی را افزایش دهد و اختلافات را حل و فصل کند. ایالات متحده همچنین تقریباً تمام تعرفه های خود را حفظ کرد و گفت تنها در صورتی آنها را لغو خواهد کرد که چین به تعهدات خود عمل کند. او خود را به خاطر آنچه که موفقیتی تاریخی خواند تمجید کرد و نوشت که چین تا حد زیادی به تعهدات خود عمل کرده است، اگرچه اکنون با کاهش تعرفه ها مخالف است. اما او در مورد هیچ یک از کاستی ها یا شکست های توافق، یا زمان هایی که ترامپ به دلیل جنگ تجاری سقوط کرد، صحبت نکرد.

photo_2023-07-17_19-22-38

نبردی بدون برنده

شواهد نشان می دهد که نه ایالات متحده و نه چین در جنگ تجاری پیروز نشدند. هم اقتصاد ایالات متحده و هم اقتصاد چین آسیب دیدند، اگرچه چین بیشتر از ایالات متحده متضرر شد زیرا ساختار اقتصادی آن بیشتر به تجارت وابسته است. در حال حاضر، دولت بایدن به شکایت ترامپ درباره ادامه فشار چین بر شرکت‌های آمریکایی برای واگذاری فناوری پرداخته است. این در حالی است که مذاکره کنندگان چینی به ایالات متحده برای لغو تعرفه ها به عنوان یک حسن نیت فشار آورده اند. تجارت با چین اکنون به بالاترین حد قبل از همه گیری رسیده است، اگرچه واردات کالاهای تعرفه ای کاهش یافته است زیرا مشتریان به تولیدکنندگان خارج از چین روی آورده اند.

به گفته ناظران، لایتیزر که خود را یک جمهوری خواه محافظه کار می داند، نشان داده است که از تعرفه ها و سیاست تجاری می توان برای پیشبرد برخی اهداف مترقی استفاده کرد و تعرفه ها گاهی اوقات می تواند مشاغل را نجات دهد. تعرفه 25 درصدی که بر واردات خودروهای چینی اعمال کرد، به جلوگیری از افزایش واردات خودرو از چین که در سراسر اروپا گسترش یافته بود، کمک کرد. Lighthizer اکنون از هزینه هایی برای کمک به تغییرات آب و هوایی پشتیبانی می کند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=30315

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.