به گزارش بازار به نقل از ابنا، مرتضی افگه; این کارشناس اقتصادی و عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز درباره تاثیرات قانون جدید چک بر انضباط چک نویسی و همچنین کاهش چک های برگشتی گفت: یکی از سیاست ها و برنامه های خوب بانک مرکزی در ماه های اخیر سازماندهی است. در مورد مسائل مربوط به چک، سیاستی که زمینه را برای فعال سازی مجدد چک فراهم می کند. اعتبار مورد بازنگری قرار گرفته و برخی از نابسامانی هایی را که در سال های اخیر بارها دیده ایم، برطرف کرده است.
وی در این خصوص اظهار داشت: تنظیم و اعتبار چک ها از نظر اجتماعی و حقوقی حائز اهمیت است چرا که امکان کاهش کلاهبرداری ریز و درشت را فراهم کرده است.
افه درباره مزایای قانونی شدن صدور دسته چک تاکید کرد: کاهش پرونده های مربوط به کلاهبرداری از چک در دستگاه قضایی موضوع بسیار مهمی است زیرا بار سنگینی را از دوش دستگاه قضایی برداشته و منجر به روند برخورد با سایر پرونده ها می شود. و کاهش تنش های اجتماعی
وی درباره بخشی از آنچه باید در این میان ساماندهی شود، ادامه داد: دولت و بانک مرکزی نیز باید به موضوع مهم هدفمندی و نظارت بر صدور دسته چک توجه کنند که طولانی شدن روند بروکراسی اداری در این زمینه چندان کارساز نیست. مطلوب یا به این دلیل که افزایش مبادلات مالی منجر به رشد اقتصادی سریعتر و رفاه بیشتر می شود.
این کارشناس مسائل اقتصادی تصریح کرد: چک یکی از ابزارهایی است که به طور بالقوه می تواند سرعت معاملات را افزایش دهد اما در عین حال می تواند ابزار کلاهبرداری نیز باشد، بنابراین چک در مواقعی که اعتماد وجود داشته باشد می تواند تاثیر خود را در تسریع معاملات اقتصادی داشته باشد. . که بانک با اجرای قانون جدید چک، بانک مرکزی توانست اعتبار و اطمینان چک را بازگرداند.
عضو هیئت علمی دانشگاه اهواز تصریح کرد: متأسفانه در سالهای اخیر به دلیل نبود قوانین مناسب و عدم نظارت جدی بر صدور چک، سوءاستفادههای فراوانی از چک صورت گرفته است که وجود قوانین در این زمینه امنیت معاملات را بیشتر میکند. مبنایی برای کاهش سوء استفاده مالی است.
افکه تصریح کرد: بانک مرکزی علاوه بر اقدامات مثبتی که در این زمینه انجام داده است، باید بوروکراسی ها را نیز کاهش دهد و بخش اعتماد مشتریان را تقویت کند که الگوهای آن در بسیاری از کشورهای توسعه یافته وجود دارد، اما در مجموع عملکرد بانک مرکزی از این لحاظ است. ، بسیار خوب و به روز بوده است.