فلوشیب فوق تخصص ناباروری و اختلالات جنسی مردان در گفتگو با رکنا این موضوع را مطرح کرد.
دکتر مسعود یوسفی رهبر اجتماعی گفت: می توان گفت 35 درصد مردانی که مشکلات باروری اولیه دارند و 80 درصد مردانی که مشکلات باروری ثانویه دارند به واریکوسل مبتلا هستند. این بیماری با پیشرفت خود بر عملکرد بیضه تأثیر منفی می گذارد. ترمیم واریکوسل با تولید اسپرم جدید و بهبود وضعیت جنسی مرتبط است. واریکوسل در مشاغلی که نیاز به ایستادن طولانی مدت دارند (مانند سربازان در رژه) یا بلند کردن بارهای سنگین بیشتر شایع است. علاوه بر این، آناتومی یا وضعیت اتصالات عروقی در مردان می تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری واریکوسل کند.
دکتر مسعود یوسفی فلاشیب و فوق تخصص. عقیمی مردان و اختلالات جنسی در گفتگو با رکنا توضیح می دهد: شیوع ناباروری در 15 درصد زوج ها گزارش شده و در سراسر جهان یک ششم زوج ها بچه دار نمی شوند. در میان علل مختلف ناباروری در مردان، 26 درصد احتمال ابتلا به این بیماری است واریکوسل وجود دارد. می توان گفت 35 درصد مردانی که در باروری اولیه مشکل دارند و 80 درصد مردانی که در باروری ثانویه مشکل دارند، واریکوسل دارند. این بیماری با پیشرفت خود بر عملکرد بیضه تأثیر منفی می گذارد. ترمیم واریکوسل با تولید اسپرم جدید و بهبود وضعیت جنسی مرتبط است. واریکوسل در مشاغلی که نیاز به ایستادن طولانی مدت (مانند سربازان) یا بلند کردن اجسام سنگین دارند، بیشتر دیده می شود. علاوه بر این، آناتومی یا وضعیت اتصالات عروقی در مردان می تواند فرد را مستعد ابتلا به بیماری واریکوسل کند.
این فوق تخصص در خصوص انتخاب فرد مناسب برای جراحی و انواع جراحی واریکوسل گفت: افراد مشکوک به واریکوسل ابتدا باید معاینه شوند. در صورت تایید واریکوسل در معاینه، لازم است آزمایش اسپرم انجام شود که شامل 3 عامل مهم است: کمیت، حرکت و شکل اسپرم. پس از آزمایش و مشاهده دو تغییر در این سه عامل و واریکوسل، به زن توجه کردیم. اگر خانم جوان است و تخمک گذاری منظم دارد بهتر است جراحی شود اما اگر خانم میانسال است و تخمک گذاری نامنظم دارد جراحی توصیه نمی شود. چون فرصت های زیادی در این سن وجود دارد، اولین اسپرم موثر بعد از 3 ماهگی و بهترین اسپرم بعد از شش ماهگی ظاهر می شود. بهترین عمل برای واریکوسل جراحی میکروسکوپی است که بیشترین میزان موفقیت را دارد.
واریکوسل ممکن است یکی از دلایل آن باشد. سقط های مکرر بودن
یوسفی با اشاره به اینکه واریکوسل ممکن است یکی از دلایل آن باشد سقط های مکرر بشاد گفت: یکی از دلایل عملکرد ضعیف تست DFI (آزمایشی برای بررسی زوج های نابارور و زوج هایی که سقط مکرر دارند) واریکوسل است و کسانی که علاوه بر واریکوسل DFI بالایی دارند، سقط مکرر دارند. به خاطر داشته باشید که واریکوسل موفقیت روش های باروری را نیز کاهش می دهد. اگر زن و مردی در طول یک سال تلاش برای باردار شدن به نتیجه نرسیدند، توصیه می شود با هم به مراکز ناباروری مراجعه کرده و مورد ارزیابی قرار گیرند. علاوه بر این، افرادی که زیاد وزنه برداری یا ایستادن انجام می دهند و مشکلات باروری یا درد بیضه دارند باید معاینه شوند. واریکوسل ممکن است با درد همراه باشد. با توجه به ماهیت مردسالار جامعه و اینکه در اکثر مواقع این زن است که می خواهد بچه دار شود و مردان نمی خواهند آن را عیب خود بدانند. نظر جامعه در مورد ناباروری بیشتر به سمت زنان است، در صورتی که علل ناباروری بین زن و مرد یکسان باشد.