افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 30 October , 2024
2

صنعت قالی بافی ایلام در هنر تاریک صنعتی که نیازمند برندسازی است

  • کد خبر : 299517
صنعت قالی بافی ایلام در هنر تاریک صنعتی که نیازمند برندسازی است

بازار – گروه استان ها: هنرهای سنتی و صنایع دستی استان ایلام از جنبه های مختلف از جمله قدمت، اصالت، اقتصادی و فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این میان قالی بافی یکی از صنایع بومی استان ایلام و یکی از صنایع پر رونق آمیخته با فرهنگ اصیل ایرانی است که به دلیل کیفیت […]

بازار – گروه استان ها: هنرهای سنتی و صنایع دستی استان ایلام از جنبه های مختلف از جمله قدمت، اصالت، اقتصادی و فرهنگی از اهمیت بالایی برخوردار است. در این میان قالی بافی یکی از صنایع بومی استان ایلام و یکی از صنایع پر رونق آمیخته با فرهنگ اصیل ایرانی است که به دلیل کیفیت و زیبایی شهرت جهانی یافته و جایگاه ویژه ای در بازار جهان دارد.

قالی بافی در ایلام یکی از صنایع با سابقه است که قدمت آن به بیش از 500 سال قبل باز می گردد و با این سرزمین رشد کرده است، لازم به ذکر است که نقش و نگار فرش دستباف برگرفته از طبیعت، آداب و سنن است. . به صورت محلی و سنتی و زنان ایلامی به صورت ذهنی بافت این نقوش را بر روی فرش اجرا می کردند، البته در دهه های اخیر نقشه های طرح و بافت به کمک این هنر کهن برای اجرای منظم و دقیق نقوش و نقاشی ها آمده است. . راه با استفاده از نقشه ها باشد.

قالی بافی و قالی بافی دارای مزایای بی نظیری است، زیرا قالی بافی یکی از انواع مشاغلی است که در منزل و در قالب مشاغل خانگی با حداقل تجهیزات و مواد اولیه بسیار ساده انجام می شود. بنابراین این صنعت می تواند تاثیر بسزایی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال به ویژه برای زنان خانه دار داشته باشد. از سوی دیگر استفاده از توانمندی های صادراتی فرش دستباف زنان ایلامی علاوه بر رونق اقتصادی، فرهنگ تمدن و. پیشینه تاریخی استان ایلام به گوشه و کنار جهان می رسد.

گفتنی است یکی از مشکلات اساسی صنعت فرش و گلیم در استان ایلام نداشتن برند خاص خود استان است که گاهی باعث می شود زحمات یدی و زحمتکش بانوان ایلام معرفی شود. و به نام استان های دیگر به فروش می رسد.

ویژگی های منحصر به فرد صنعت قالی بافی در ایلام.

مهناز منصوری یکی از فعالان حوزه قالی بافی در استان ایلام در گفتگو با خبرنگار بازار گفت: فرش دستباف هر منطقه با توجه به ویژگی های بومی، فرهنگی و تاریخی آن منطقه، ویژگی های منحصر به فرد خود را دارد. منطقه از این رو فرش دستباف ایلام که از این مضمون است از این قاعده مستثنی نیست، با توجه به اینکه در منطقه ای کوهستانی قرار دارد و دارای چهار فصل است، همواره رنگ و لعاب های منحصر به فردی دارد که چشم هر بیننده ای را مجذوب خود می کند.

وی افزود: فرش دستباف عیلام به دلیل ترکیب موفق طرح و رنگ و داشتن ترکیب رنگی متنوع، همواره حامل فرهنگ هنر و تمدن عیلام است که علاوه بر گسترش فرهنگ و آداب و رسوم این منطقه، تاثیر بسزایی نیز دارد. توسعه اقتصادی و اشتغالزایی در استان ایلام.

مشکلات صنعت قالی بافی.

یکی دیگر از قالیبافان ایلامی محترم نیازی به خبرنگار بازار گفت: صنعت قالی بافی در استان ایلام دارای پیشینه تاریخی و اهمیت فراوانی است، با این حال مانند سایر صنایع همواره با مشکلاتی از جمله نبود بازار فروش مناسب مواجه است. توزیع کنندگان و واسطه ها و نبود برند اختصاصی استان و… دست و پنجه نرم می کنند.

رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام: سال گذشته سه هزار و 830 متر مربع فرش دستباف در مناطق مختلف این استان تولید شد.

وی افزود: بنابراین جذب سرمایه گذار، افزایش صادرات، تخصیص بازار فروش مناسب، پرداخت تسهیلات به بافندگان، کوتاه کردن دست بازرگانان و راه اندازی برندی خاص برای استان از جمله اقدامات لازم است توسعه صنعت فرش بافی در استان ایلام

فعالیت 3500 بافنده در ایلام

رضا محمد رحیمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ایلام در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: صنعت قالی بافی یکی از صنایعی است که با پشتوانه کمی بر سر راه می افتد و می تواند به صورت مستقیم و غیرمستقیم به اشتغال زایی کمک کند. در زمینه های مختلف و حتی نقاط صادراتی به کشورهای دیگر برای آوردن ارز به کشور.

صنعت قالی بافی ایلام در تاریکی هنر صنعتی است که نیاز به برندسازی دارد

وی با بیان اینکه تولید فرش در استان ایلام از ظرفیت بالایی برخوردار است، افزود: فرش دستباف استان ایلام علاوه بر اینکه نمادی از فرهنگ و هنر مردم ایلام است، یکی از قابلیت های مهم اقتصادی برای رفع مشکل محسوب می شود. مشکل بیکاری جوانان در استان

محمد رحیمی ادامه داد: بیش از 3 هزار و 500 بافنده در استان شناسایی شده که منجر به تولید 3 هزار و 830 متر مربع فرش دستباف در مناطق مختلف استان شده است.

این مقام مسئول ادامه داد: برای توسعه صنعت قالی بافی در استان ایلام در سال گذشته 517 فقره تسهیلات اشتغالزایی به ارزش 430 هزار و 850 میلیون ریال در این حوزه پرداخت شد و برای ایجاد 21 فقره اقدام در این زمینه انجام شد کارگاه های فرش و برگزاری 14 دوره آموزشی برای قالیبافان گنجانده شده است.

صنعت فرش دستباف یکی از صنایع ارزآور و اشتغال زا در کشور است که می تواند تاثیر بسزایی در توسعه استان ایلام، رونق اقتصادی، اشتغال زایی برای بانوان و ایجاد درآمد برای آنان داشته باشد بنابراین لازم است مسئولان ارشد استانی برای حل مشکلات این حوزه اقدامات بیشتری انجام دهند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=299517

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.