به گزارش بازار، این سه کشور که هفته گذشته قطعنامه غیرسازنده ای را در خصوص برنامه صلح آمیز هسته ای کشورمان در دستور کار شورای حکام قرار دادند، با تکرار ادعاها و بدنام کردن برنامه صلح آمیز هسته ای ایران، اظهار داشتند: ما دولت های فرانسه، آلمان و طبق گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی، بریتانیا آخرین کشوری است که اقدامات ایران برای گسترش بیشتر برنامه هسته ای خود را محکوم کرده است.
در این بیانیه که نسخهای از آن در سایت وزارت خارجه انگلیس منتشر شده، آمده است: ایران از دهها سانتریفیوژ پیشرفته دیگر در سایت غنیسازی نطنز استفاده خواهد کرد و همچنین اعلام خواهد کرد که هزاران سانتریفیوژ دیگر را در تأسیسات خود در فردو نصب خواهد کرد نطنز اقدامات بیشتری را برای لغو این توافق انجام داده است. این اقدامات ذخایر اورانیوم غنی شده و ظرفیت غنی سازی ایران را افزایش می دهد که در حال حاضر به میزان قابل توجهی از محدودیت های برجام فراتر رفته است.
این سه کشور با نادیده گرفتن زرادخانه های مملو از تسلیحات هسته ای رژیم صهیونیستی تاکید کردند که پیشرفت صنعت هسته ای ایران “خطرات قابل توجهی در زمینه اشاعه سلاح های هسته ای دارد.” علاوه بر این، تصمیم ایران برای افزایش قابل توجه ظرفیت تولید خود در تاسیسات زیرزمینی فورد، نگرانی خاصی دارد.
تروئیکا ادامه فعالیت های هسته ای ایران در چارچوب توافق جامع پادمان ها را واکنش تهران به قطعنامه شورای حکومتی تفسیر کرد و اعلام کرد که تحولات هسته ای ایران “غیرقابل قبول” است. بر اساس معاهده منع گسترش سلاح های هسته ای، ایران موظف است به طور کامل توافق پادمانی خود را که مستقل از برجام است، اجرا کند.
انگلیس، فرانسه و آلمان در پایان بیانیه خود اعلام کردند: ما متعهد به راه حل دیپلماتیک برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته ای هستیم.
به گزارش ایرنا، پس از امضای برجام در سال 2014 با هدف لغو تحریم های ظالمانه، ایران به عنوان یک کشور مسئول بدون مشکل به تعهدات خود عمل کرد و این موضوع در 16 گزارش آژانس بین المللی انرژی اتمی تایید شد. اما پس از ورود دونالد ترامپ به کاخ سفید، تحریم هایی که به دلیل برجام برداشته شده بود، با تصمیم یکجانبه وی مبنی بر خروج از این توافق در 18 می 2018 (8 می 2018) دوباره برقرار شد.
جمهوری اسلامی ایران در سال 2018 مکانیسم حل اختلاف را در چارچوب کمیسیون مشترک برجام در سطح وزرای امور خارجه اعضای باقیمانده این توافق فعال کرد. در نتیجه این نشست، طرف های برجام با صدور بیانیه ای ۱۱ تعهد برای جبران خسارات اقتصادی ناشی از اقدام یکجانبه آمریکا را پذیرفتند.
اما اجرای نابرابر این توافق از یک سو و فشارهای ناشی از اعمال و تشدید تحریم های یکجانبه آمریکا از سوی دیگر، شورای عالی امنیت ملی جمهوری اسلامی ایران را بر آن داشت تا تصمیماتی را برای توقف اجرای آن اتخاذ کند. اقدامات داوطلبانه گام به گام با دادن فرصت های 60 روزه برای دیپلماسی، تعهدات هسته ای را بپذیرید.
ایران تا یک سال پس از خروج آمریکا از برجام به تمام تعهدات خود در این توافق عمل کرد تا کشورهای اروپایی که قول جبران آثار خروج واشنگتن از برجام را داده بودند، بتوانند به این وعده عمل کنند، اما کشورهای اروپایی به وعده های خود عمل نکرده اند، ایران نیز تعهدات خود در چارچوب برجام را چندین مرحله کاهش داد.
دولت دموکرات جو بایدن پس از روی کار آمدن در ژانویه 2021 اقدام یکجانبه دولت قبلی این کشور برای خروج از توافق با ایران و گروه 1+5 را محکوم کرد، اما با سیاست های فشار حداکثری دولت ادامه داده است. دونالد ترامپ.
جمهوری اسلامی ایران همچنین تاکید کرده است که تا زمانی که سایر طرف ها به طور کامل به تعهدات خود عمل کنند، متقابل خواهد بود.