به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، علیرضا زاکانی شهردار تهران که این روزها در مرخصی به سر می برد، می گوید این بار برخلاف انتخابات ریاست جمهوری گذشته به نفع دیگری استعفا نمی دهد و دیگر کاندیدای مخفی نیست. مدل نامزدی اما نشان می دهد که از بین 5 کاندیدای اصولگرایان در انتخابات ریاست جمهوری، احتمالا 2 یا 3 نفر مجبور به انصراف خواهند شد تا رای بین آنها تقسیم نشود. آنها تقریباً در تلاش هستند تا از اتفاقاتی که در سال 2084 برای اصلاح طلبان افتاد برای آنها رخ ندهد.
به نقل از عصر ایران، مصطفی پورمحمدی که سخنانی متفاوت از جلیلی، زاکانی و قاضی زاده دارد، قطعا از انتخابات انصراف نخواهد داد. نزدیکان وی شانس پیروزی وزیر سابق کشور را دست کم نمی گیرند و معتقدند ستاره درخشان مناظره ها «شیخ محتسب» خواهد بود.
قالی بافی که آمده تا آخر می ماند. او و یارانش معتقدند در این دوره می توانند به هدف خود یعنی ریاست جمهوری برسند و اگر این بار محقق نشود، رئیس مجلس باید برای همیشه با رویای ریاست جمهوری خداحافظی کند.
تکلیف پزشکان هم معلوم است. او اتفاقا مخالف اصلی جریان اصولگرایی است. اگر قرار باشد افرادی به نفع یک نامزد باشند، بدون شک ائتلافی برای شکست سید محمد خاتمی وزیر بهداشت دولت خواهد بود.
داستان سعید جلیلی کمی با بقیه فرق دارد. او و دوستانش در مجلس و جبهه پایداری معتقدند اگر نوبتی شد نوبت آنهاست. به همین دلیل است که به نفع کسی نمی روند و تا آخرین روز می مانند و فکر می کنند که برنده انتخابات تیرماه هستند.
سعید جلیلی نه تنها در بین مردم بلکه در بین اصولگرایان محبوبیتی ندارد و بسیاری از اصولگرایان دوست ندارند که او نماد جریان آنها باشد. . اصولگرایان معتقدند قالیباف و حتی پورمحمدی از جلیلی برای مردم و رای دهندگان جذابیت بیشتری دارند. راست گرایان فکر می کنند جلیلی نمی تواند زمینه ساز وحدت در انتخابات شود چرا که بسیاری از خود اصولگرایان منتقد اصلی دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی بوده و هستند.
برای درک این معنا می توان به انتخابات ریاست جمهوری سال 92 برگردیم در مناظره ای که موضوع سیاست خارجی کاندیداهای ریاست جمهوری بود، همه مشاهده کردند که در فضای دوقطبی ایجاد شده بین روحانی و جلیلی، اکثر کاندیداها از جمله ولایتی. قالیباف و محسن رضایی در انتقاد از نحوه استدلال خود با روحانی موافق بودند. جلیلی به صورت دیپلماتیک و آن را یکی از عوامل بروز مشکلات در کشور دانست. حتی حداد عادل هم در آن دیدار با جلیلی صدایی در نیاورد و سعی کرد بار انتقادات را از دوش دبیر وقت شورای عالی امنیت ملی کم کند.
در سال 1400 جلیلی نیز به نفع مرحوم رئیسی مجبور به بازنشستگی شد تا مبادا او عامل ناکامی وحدت باشد.
همه اینها ما را به این نتیجه می رساند که زاکانی و قاضی زاده هاشمی دو نامزدی هستند که قرار است در روزهای پایانی انتخابات به نفع قالیباف یا جلیلی انصراف دهند. خود زاکانی خودش را خیلی جدی می گیرد و معتقد است که می تواند جایگزین سید ابراهیم رئیسی شود، اما جریانی که او به آن وابسته است فکر می کند زاکانی فقط برای مناظره خوب است. او ممکن است خط شکن خوبی باشد، اما فرمانده شایسته ای نیست و به همین دلیل، بیشتر از کسی که به آخر خط می رسد، برای رفتن به مین دنبال می شود.
بنابراین باید به زاکانی و دوستانش در شهرداری که می خواهند از خیابان بهشت به سمت خیابان پاستور حرکت کنند، بگوییم که خیلی تلاش نکنند، زیرا به زودی شاهد درخواست جدی سران اصولگرا برای استعفا خواهند بود.
۲۷۲۱۸