به گزارش بازار، محسن زنگنه عصر امروز (یکشنبه 4 تیرماه) در تشریح جلسه کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه، اظهار کرد: کمیسیون امروز مواد (9) و (10) لایحه هفتم توسعه را بررسی کرد. طرح.
وی با بیان اینکه در این مواد به عملیات بانکی و همچنین سیاست های پولی اشاره شده است، ادامه داد: کمیسیون در ماده (9) این لایحه، موادی را در رابطه با افزایش نظارت بر موسسات بانکی و بازارهای غیرمتشکل در نظر گرفته است. از جمله مهم ترین بحث های این بخش این بود که شرکت ها، مؤسسات یا مؤسسات مالی زیرمجموعه یا وابسته به بانک ها، امکان خرید سهام و مشارکت و شرکت های سهامی و انجام هرگونه عملیات بانکی، اجاره، مبادله و مشارکت در آنها را نخواهند داشت. استقرار. و فعالیت موسسات مالی برای اخذ مجوز از بانک مرکزی نیز به تعویق افتاد.
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه با اشاره به مصوبات ماده (10) لایحه برنامه هفتم توسعه، تاکید کرد: در این ماده کمیسیون تاکید کرد که بانک مرکزی مرجع اصلی مهار تورم است، به همین دلیل بانک مرکزی هر سال تا پایان فروردین ماه برنامه های خود را برای مهار تورم به هیئت دولت ارائه کرده است و این طرح باید در جلسه هیئت دولت به تصویب برسد.
زنگنه ادامه داد: همچنین بر اساس مصوبه کمیسیون، اعطای هرگونه مجوز به بانک ها بدون اخذ ضمانت نامه از بانک ها ممنوع شد.
وی با اشاره به موضوع پرداخت بدهی دولت به بانک ها گفت: در این بند، کمیسیون دولت را مکلف می کند تا با انتشار اوراقی که در دست بانک ها بلوکه شده و تسویه می شود، بدهی دولت را با بانک ها تسویه کند. در 5 سال
سخنگوی کمیسیون تلفیق لایحه برنامه هفتم توسعه در ادامه با اشاره به تصویب یک ماده واحده در خصوص تسهیلات در کمیسیون تلفیق و علاوه بر استرداد وجوه توسط موسسه اعتباری بانکی یا غیربانکی که انجام داده است. این عمل در مواردی که عملاً این امر جرم تلقی می شود، دستگاه قضایی این امکان را خواهد داشت که به موضوع جرم و جرم انگاری که به اعتقاد من تصادفی است وارد شود، نعمت بزرگی بوده است که می توان آن را یک امر دانست. نوید روشن بهبود نظام بانکداری اسلامی
وی تاکید کرد: همچنین در ماده 10 لایحه قانون برنامه هفتم توسعه مواردی داشتیم که یکی از آنها عدالت در توزیع تسهیلات در استان ها بود. در واقع یکی از نسبت هایی که با آن میزان توزیع عادلانه تسهیلات در استان ها را می سنجیم، نسبت تسهیلات به سپرده ها است که متاسفانه در برخی استان ها وضعیت مناسبی ندارد، بنابراین در این بخش دولت مجبور شد 20 درصد از این مبلغ در اجرای برنامه بهبود تسهیلات مشارکت داشته باشد. همچنین کمیسیون تلفیق بانک مرکزی را مجبور کرد تا با ابزارهای مختلف تسهیلات خود را به تولید منتقل کند.
زنگنه تاکید کرد: کمیسیون با تکمیل مواد (9) و (10) لایحه برنامه هفتم توسعه، عملاً مواد مربوط به بانک و نظام بانکی را به پایان رسانده و از فردا ماده (11) را بررسی می کند. مربوط به سیستم پولی است.