زینب بنی شیخ الاسلامی*; بازار: پیوند راهبردی بین سیاستگذاران بخش تولید و مردم منجر به ایجاد ارزش افزوده در فرآیند تولید و در نهایت خلق ثروت خواهد شد. وجود هسته های تولیدی مبتنی بر مردم منجر به ایجاد زنجیره تامین بالادستی و پایین دستی در فرآیند تولید می شود که می تواند حمایت های مالی لازم را انجام دهد.
در این میان آنچه می تواند به ایجاد هم افزایی بین محرک های اقتصادی کمک کند، به کارگیری مشترک مفاهیم اقتصاد دانش بنیان و اقتصاد مردمی است. استفاده از اقتصاد دانش بنیان لزوماً به معنای موفقیت در اقتصاد و رشد اقتصادی نیست و همچنان مشاهده میکنیم که بدون حضور مردم و بخش عمومی، این رویکرد عملاً میتواند در بلندمدت کاهش و بهرهوری را کاهش دهد.
بنابراین توجه به حضور فعال و سازنده افراد در بخش تولیدی از یک رویکرد منجر به ایجاد احساس مسئولیت در عموم مردم می شود زیرا زمانی که افراد از زمان، انرژی و ثروت خود در تولید استفاده کنند نسبت به آن حساس می شوند. . و برای آنها اهمیت ویژه ای دارد و مطمئناً قبل از هر تعامل اقتصادی در مکانیسم کنش و واکنش قرار خواهند گرفت و مطالبه گر و تا حدی پذیرا خواهند بود.
در رویکرد دیگری که تولید مردممحور را بیش از پیش مهم میداند، حمایت قانونی و معنوی از تعاونیهای تولیدی از طریق ارتباط با تعاونیها و تشکلهای فعال در حوزههای توزیع و بازاریابی محصولات تولیدی و تامین مواد اولیه یا اتحادیه مورد تاکید قرار گرفته است. سازمان های. منطقه ای و ملی برای تقویت زنجیره تامین صنایع عضو خود و ایفای نقش در مذاکرات ملی در زمینه تولید.
در مواجهه با این مشکل، محدودیت منابع بانکی و سرمایه گذاری خارجی به دلیل وجود تحریم ها باعث می شود که تولید از کمبود منابع مالی رنج ببرد. یکی از ابزارهای مهم و البته هوشمندانه، تامین منابع مالی با تبعات تورمی کمتر و استفاده از ظرفیت های بالای بازار سرمایه و تامین مالی خرد و کلان است.
یکی از ابزارهای مهم و البته هوشمندانه، تامین منابع مالی با تبعات تورمی کمتر و استفاده از ظرفیت های بالای بازار سرمایه و تامین مالی خرد و کلان است.
با توسعه ابزارهای تامین مالی جدید که در واقع روش های نوین مبتنی بر بازار سرمایه هستند، می توان انتظار داشت که توسعه زیرساخت های لازم و ساختار و سازماندهی مناسب و همچنین اعتمادسازی همراه با ضمانت های قانونی لازم برای مردم ایجاد شود. ، می تواند ظرفیت بازار سرمایه را افزایش دهد. از تأمین منابع مالی در مقیاس بزرگ برای صنایع بزرگ و همچنین تأمین مالی جمعی برای صنایع متوسط و کوچک بهره برد.
کاهش و حذف تدریجی کالاهای بی کیفیت خارجی و جایگزینی آنها با تولیدات داخلی ممکن است گزینه ای دست نیافتنی به نظر برسد، اما از آنجایی که یکی از عناصر اساسی خرید، قیمت است و این کالاها به دلیل قیمت پایین در بازار مورد استقبال قرار می گیرند، این امر باعث خواهد شد. . آنها نیازمند عزم ملی و تلاش برای مقابله با قاچاق کالا هستند.
قاچاق و واردات بی رویه انگیزه و نوآوری را از بین می برد
عدم کنترل دقیق ورود کالاهای قاچاق و رشد بیش از حد واردات کالاهای خارجی و عدم امکان رقابت سالم برای تولیدکنندگان ایرانی طبیعتا انگیزه و نوآوری را از بین می برد. تصمیمات قاطعانه و قاطعانه و برخوردهای سخت قضایی و کیفری علیه عاملان قاچاق و بهبود سامانه های هوشمند گمرکی و فرآیندهای ترخیص کالا می تواند از روند صعودی رشد روزافزون این پدیده نابهنجار و زیان آور تولید و اقتصاد ملی بکاهد.
در سوی دیگر تولید، همگرایی و تقویت فرهنگ مصرف داخلی، ایجاد ضمانت های اجرایی و قانونی، کارآمدی و به روز رسانی مستمر شبکه توزیع، دیپلماسی اقتصادی و به روز رسانی توانمندی ها از تولید ضروری است .
در پایان آنچه در ادامه تأکیدات و منویات مقام معظم رهبری حیاتی تلقی می شود ایجاد حس اعتماد، مسئولیت پذیری و مشارکت مردم در سازوکارهای اقتصادی است تا به قول معروف مردم و عموم مردم بدانند. , , همه آنها در یک قایق هستند!
* معلم