خبرگزاری مهر، گروه بین الملل: پس از گذشت حدود یک سال و نیم از آغاز جنگ در اوکراین، اخباری مبنی بر ارسال بمب های خوشه ای توسط ایالات متحده به گوش می رسد. خبری که «جو بایدنرئیس جمهور آمریکا نیز این مهر را تایید کرده و تاکید کرده است که «ارسال بمب های خوشه ای به اوکراین تصمیم دشواری بود، اما اوکراینی ها به این مهمات نیاز داشتند».
همچنین بایدن در توجیه اینکه چرا او این بمبهای غیرمتعارف را به کییف فرستاد و اعلام کرد که ایالات متحده «بمبهای خوشهای را به اوکراین برای استفاده در ضدحمله علیه روسیه میفرستد»، اکنون این سؤال مطرح میشود که ایالات متحده از چه نوع بمبهای خوشهای استفاده میکند؟ در میان بیش از 200 نوع؟، و آیا این اقدام معادلات جنگ در اوکراین را تغییر خواهد داد؟
آیا معادلات جنگ اوکراین تغییر خواهد کرد؟
وی در پاسخ به این سوال که “آمریکا چه نوع بمب های خوشه ای به اوکراین خواهد فرستاد؟” باید گفت که بمب خوشه ای برنامه ریزی شده بایدن و کاخ سفید نوع خاصی از بمب خوشهای است که مربوط به کمپرسی دو منظوره تقویتشده مهمات است. مهمات که ارتش آمریکا زودتر او متعهد به نابودی آن بود.
این مهمات می تواند باشد پوسته ها 155 میلی متر شلیک می کند و هر یک از آنها 88 بمب را در داخل محفظه خود حمل می کند که برد کشنده هر کدام 10 متر مربع است. یکی از این بمب های خوشه ای می تواند مساحت 30000 متر مربع را پوشش دهد.
در حالی که «پاتریک رایدرسخنگوی پنتاگون گفت: این تسلیحات کمتر از 2.35 درصد مهمات منفجر نشده دارند اما برخی کارشناسان می گویند این سلاح ها بیش از 20 سال قدمت دارند و دارای مقادیر بسیار بالایی از مهمات منفجر نشده هستند.
البته به نظر می رسد که آمریکا پیش شرط هایی را قبل از ارسال سلاح به اوکراین گذاشته است. به گفته مقامات آمریکایی، آنها تضمینهای کتبی از اوکراین دریافت کردهاند که از این مهمات در مناطقی که جمعیت غیرنظامی دارند استفاده نخواهد کرد و استفاده از آنها نظارت خواهد شد. بودن.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین نیز در بیانیهای در نشست سران ناتو در ویلنیوس، پایتخت لیتوانی، گفت که اوکراین قصد استفاده از بمبهای خوشهای در خاک روسیه را ندارد.
اما اینکه آیا معادلات جنگ با چنین بمب هایی تغییر می کند یا خیر، محل بحث و تردید است. با این حال، برخی از مقامات غربی، به ویژه رهبری کییف، با اهداف مختلف از جمله ارعاب روسها سعی در ترویج و بزرگنمایی آن دارند.
آنها در مواضع خود نشان می دهند که به جای تغییر معادلات جنگ، حداقل جبهه ها را متعادل می کنند. آنها خوش بین هستند و ژنرالالکساندر تارناوسکی“فرمانده عملیات نیروهای مشترک”تائوریاوی گفت: دشمن هم می فهمد که با دریافت این مهمات مزیت خواهیم داشت. دشمن آن قسمت از زمین را که امکان استفاده از این (مهمات) وجود دارد، ترک خواهد کرد.
تارناوسکی وی با بیان اینکه این تسلیحات بسیار قدرتمند هستند، گفت: مقامات ارشد اوکراین درباره مناطقی که می توان از این سلاح ها استفاده کرد، تصمیم گیری خواهند کرد. روس ها معتقدند که ما از آنها در تمام مناطق خط مقدم استفاده خواهیم کرد. این خیلی اشتباه است. اما آنها بسیار نگران هستند.
البته می توان با تجهیز بیشتر اوکراین از تعداد تلفات و خسارت ها بکاهد، اما این به معنای پیروزی و برتری کیو نیست. به گفته ناظران، یکی از دلایل مهم تصمیم کاخ سفید برای ارسال بمب های خوشه ای این است که شرایط میدان نبرد به نفع اوکراین نیست. ضد حملات اخیر اوکراین علیه مواضع روسیه هیچ دستاورد قابل توجهی به همراه نداشته است.
علاوه بر این، ارتش اوکراین در جریان این ضدحملات، تعداد زیادی تانک و خودروهای زرهی را که غرب در اختیار کییف قرار داده بود، در نبرد با روسیه از دست داده یا به اسارت ارتش روسیه درآمده است. بر اساس گزارش وزارت دفاع روسیه، اوکراین حتی بیش از 13000 نیروی نظامی خود را از دست داده است.
جزئیات تلفات و خسارات ارتش اوکراین به طور کامل در گزارش وزارت دفاع روسیه آمده است. بر اساس آخرین آمار وزارت دفاع روسیه، اوکراین از آغاز ضدحملات تا 9 جولای تقریباً 1250 خودروی زرهی (شامل تانک)، تقریباً 950 خودروی نظامی دیگر، 29 موشک دارد. سبک و 425 اسلحه و موشک، خمپاره و بیش از 500 هواپیمای بدون سرنشین، 22 هواپیما و 6 هلیکوپتر را از دست داده است.
قبلاً “نیکلای پاتروشفدبیر شورای امنیت ملی روسیه اول ژوئیه در نشست اعضای این شورا با ولادیمیر پوتین رئیس جمهور این کشور اعلام کرد که از چهارم ژوئن (آغاز ضد حملات علیه اوکراین) تا چهارشنبه 21 ژوئن سال جاری 246 دستگاه تانک شامل 13 دستگاه تانک از کشورهای غربی، 595 دستگاه خودروی زرهی نظامی و 279 قبضه توپ صحرایی منهدم شد.
همچنین بر اساس این گزارش، 42 سامانه موشکی چند منظوره و سامانه موشکی ضد هوایی، 10 جنگنده تاکتیکی، 4 فروند بالگرد و 264 پهپاد ارتش اوکراین نیز منهدم شده است.
تردیدی وجود نداشت که با این حجم از تلفات و خسارات وارده به ارتش اوکراین، شاهد تشدید کمک های نظامی غرب به ویژه آمریکا با هدف ایجاد تعادل در جبهه ها خواهیم بود، اما نگاهی دقیق تر به محموله رسمی اقدامات غیرمتعارف و مخرب تسلیحاتی ایالات متحده با اهداف پنهان قابل انجام است.
اهدافی که در پس استقرار بمب های خوشه ای قرار دارند
مانند زودتر ذکر شد که اولین هدفی که در جریان ارسال این گونه سلاح ها توسط ایالات متحده به اوکراین به ذهن خطور می کند، تقویت جبهه اوکراین در برابر مسکو است. هدف اولیه ای که شاید در نگاه اول منطقی به نظر برسد، اما با نگاهی عمیق تر، دور از ذهن به نظر می رسد.
در اینجا دو هدف مهم دیگر پیشنهاد میشود که اولین هدف «تلاش» است. بایدن برای پایان شرافتمندانه جنگ در اوکراین» و ثانیاً «انجام عملیات فریب» با هدف متقابل استفاده مسکو از سلاح های کشتار جمعی و در نتیجه مشروعیت بخشیدن به جنگ غرب علیه روسیه.
هدف اول: ناتوانی آمریکا و تلاش غرب برای پایان دادن به جنگ آبرومندانه.
از این منظر، احتمال تخلیه ذخایر تسلیحاتی متحدان آمریکا و اروپا مطرح می شود. بنابراین با این نگرانی، آمریکا سعی دارد با ارسال سلاح های غیر متعارف و ارعاب برای روس ها آنها را به پایان جنگ سوق دهد.
بایدن اخیرا در مصاحبه ای با CNN گفت: «در این جنگ [جنگ اوکراین] مهمات مهم است و مهمات آنها تمام می شود و ما کمبود داریم. بنابراین کاری که من انجام دادم این بود که از توصیه های وزارت دفاع استفاده کردم و اجازه دادم که مهمات برای اوکراینی ها در طول این دوره انتقالی، تا زمانی که 155 فروند بیشتر در اختیار داشته باشیم. [ارسال شود]».
بنابراین علیرغم اینکه استفاده از این مهمات مصداق ارتکاب جنایات جنگی است و استفاده از بمب های خوشه ای از سوی 120 کشور ممنوع اعلام شده است، آمریکا همچنان بر ارسال آن اصرار دارد.
هدف دوم: انجام عملیات فریب مسکو.
همانطور که روسیه بیش از 6200 سلاح هسته ای در مقایسه با 5500 سلاح اتمی دارد، زرادخانه مسکو در زمینه مهمات خوشه ای غنی تر از ایالات متحده است. علاوه بر این، در بحبوحه بحران اوکراین، بر اساس گزارش های مختلف، این دو کشور در موارد متعدد و البته بی سر و صدا و بی سر و صدا از این نوع سلاح ها استفاده کرده اند.
بازیگران سیاسی به خوبی از پیامدهای استفاده از بمب های خوشه ای بر وجهه سیاسی کشور خود آگاه هستند، زیرا این بمب ها پس از پرتاب به بمب های کوچک تری تقسیم می شوند که می تواند منجر به کشتار دسته جمعی غیرنظامیان شود.
غرب از زودتر با تحریک اوکراین و دامن زدن به بحران مذکور، سعی در پیشبرد پروژه روسیه هراسی داشت، اکنون با تحریک روسیه به استفاده از بمبهای خوشهای و سایر سلاحهای غیرمتعارف، به دنبال تکمیل پروژه قبلی است تا کمکهای همه جانبه خود به اوکراین را مشروعیت بخشد. اجماع علیه مسکو
اما با توجه به آنچه گفته شد، به نظر می رسد برخلاف محافل رسانه ای و تبلیغات آمریکا مبنی بر تعیین بمب های خوشه ای، این مهمات مستقیماً معادلات و میدان نبرد را تغییر نخواهد داد و کاخ سفید دیگران را پشت سر هدف قرار داده است. صحنه های این قسمت