خبرگزاری مهر – گروه استان ها: استان ایلام یکی از مناطق با بیشترین پتانسیل و پتانسیل کشاورزی در کشور است، زیرا این منطقه به دلیل وجود دشت های پرآب و آب و هوای منحصر به فرد، امکان کشت محصولات زراعی و سبزیجات را دارد و به همین دلیل این استان از دیرباز به عنوان قطب کشاورزی کشور شناخته شده است.
همانطور که می دانیم او کشته شد سرزمین خشک به عنوان یکی از انواع کشاورزی، تأثیر بسزایی بر معیشت، امنیت غذایی، اشتغال روستایی و به طور کلی ثبات اقتصادی دارد، از این نظر، محصولات از من به ویژه گندم یکی از مهم ترین انواع محصولات کشاورزی است که هر ساله توسط کشاورزان ایلامی در سراسر استان ایلام کاشته می شود. این محصولات که غذای اصلی مردم دنیاست به دلیل درآمدی که دارند در بین کشاورزان بسیار محبوب هستند. نسل و سختی کمتر. به همین دلیل است که کشاورزان ایلامی تمایل زیادی به کشت محصولات دارند. از من مزارع وسیع خود را دارند و عموماً وقف گندم و جو و … می کنند تا از این راه درآمد کسب کنند.
با این حال او کشت سرزمین خشک به طور مداوم توسط بیماری های مختلف تهدید می شود که یکی از آن ها تحت تاثیر قرار می گیرد تپه ها آنها بیماری زنگ زرد دارند. زنگ زرد که بیشتر در گندم دیده می شود، یکی از خطرناک ترین بیماری های غلات در ایران به شمار می رود. اولین بار در سال 1326 در کشور گزارش شد و از آن زمان تاکنون مزارع اقصی نقاط کشور از جمله ایلام از بین رفته است. استان و کار کشاورزان را از بین می برد.
امسال به دلیل بارندگی های غیر فصلی و رطوبت، متاسفانه اخباری مبنی بر شیوع زنگ زرد در مزارع استان ایلام منتشر شده و به گفته کارشناسان نگرانی کشاورزان ایلامی را به دنبال داشته است. این بیماری در مزارع به ویژه گندم زار نسبتاً جدی است. ظاهر می شود و در صورت ظهور معمولاً خسارت قابل توجهی به محصولات کشاورزی وارد می کند.
آسیب ناشی از بیماری زنگ زرد
حسین فتحی کارشناس کشاورزی در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: زنگ زرد نوعی بیماری قارچی است که خسارت قابل توجهی به محصولات غلات وارد می کند و کاهش عملکرد در زمین های کشاورزی از پیامدهای این بیماری است.
وی با بیان اینکه این بیماری در آب و هوای معتدل و خنک و با افزایش رطوبت و بارندگی شیوع می یابد، افزود: زنگ زرد در صورت وجود شرایط اقلیمی مساعد (دمای خنک، هوای ابری، رطوبت بالا، بارندگی های دوره ای) و کشت ارقام حساس می تواند صدمات جبران ناپذیری به این محصول وارد کند.
این کارشناس ادامه داد: این بیماری به صورت جوش یا تاول های زرد متمایل به نارنجی روی برگ های محصول ظاهر می شود، سپس این لکه ها به سرعت به هم می پیوندند و به صورت نوارهایی در امتداد رگبرگ ها در هر دو سطح برگ ظاهر می شوند و در نهایت به کل محصول آسیب می رساند. .
فتحی تصریح کرد: بیماری های قارچی از جمله «زنگ زرد» که به دلیل شرایط اقلیمی مزارع کشاورزی را درگیر می کند، با بخور به موقع قابل کنترل است و اقدام به موقع در این زمینه نیازمند دقت و حساسیت کشاورزان و مسئولان است.
شیوع زنگ زرد در مزارع کشاورزی ایلام
حشمت عزیزان رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در گفت و گو برو خبرنگار مهر با بیان اینکه استان ایلام به عنوان یکی از قطب های کشاورزی کشور شناخته می شود، گفت: استان ایلام به دلیل داشتن آب و هوای مناسب از ظرفیت بالایی در تولید محصولات کشاورزی برخوردار است، بنابراین از ابتدای سال جاری تولید محصولات کشاورزی آغاز شد. محصولات این استان بیش از یک میلیون تن افزایش یافته است.
وی افزود: کشاورزی صنعت مهمی در استان است که بسته به نوع اقلیم، زمین و… انواع مختلفی دارد. سرزمین خشک به ویژه کشت گندم یکی از روش های کم هزینه و بهترین استفاده از منابع طبیعی مانند باران و خاک است که از ابتدا در بین کشاورزان رایج بوده است زیرا کشاورزی سرزمین خشک نقش مهم و اساسی در تامین امنیت غذایی جهان داشته و خواهد داشت.
عزیزانی ادامه داد: با این حال او کشت سرزمین خشک از آنجایی که دمای هوا و میزان بارندگی بسیار زیاد است، در برابر بیماری ها و آفات آسیب پذیر است. قابل قبول تر بنابراین زنگ زرد یکی از بیماری های قارچی است که به اندام های هوایی، ساقه، برگ و بلال گیاهان یا خوشه گندم حمله می کند و گاه آنها را از بین می برد.
این مسئول ادامه داد: امسال در مزارع غلات آبی و سرزمین خشک با توجه به بارندگی های شدید و افزایش 2 تا 4 درجه ای دمای هوا در فصل زمستان، شرایط محیطی مساعد برای شیوع آفات و شیوع بیماری ها از جمله زنگ زرد غلات ایجاد شده است که در صورت عدم کنترل، باعث می شود. کاهش تولید محصولات کشاورزی بین 30 تا 90 درصد
از گسترش زنگ زرد جلوگیری کنید
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام در پایان با تاکید بر اینکه بیماری های برگ به ویژه زنگ زرد در شهرستان های مهران و دهلران مشاهده شده است، اظهار داشت: برای کنترل این بیماری و پیشگیری از همه گرفتن در مزارع استان اقداماتی از قبیل اعزام بیش از 30 گروه از کارشناسان جهاد کشاورزی در قالب شبکه های نظارت و هشدار سریع به مزارع کشاورزی، اطلاع رسانی و ارسال انبوه پیامک به کشاورزان، ارسال اخطار از طریق موبایل انجام شده است. بلندگوها و بلندگوهای مسجد. در سطح روستا، اطلاع رسانی ارتباط در فضاهای مجازی و شبکه های اجتماعی، اطلاع رسانی چهره به چهره به کشاورزان در سطح مزرعه، برگزاری کلاس های آموزشی ترویجی برای کشاورزان، مکاتبه با فرمانداری ها، شوراها و دهیاری ها و نصب بنر و اطلاعیه در سطح روستا. مکان های پر تردد در نظر گرفته شده است.
ظریف سرزمین خشک از نظر تولید و سطح زیر کشت، مهم ترین نوع کشاورزی محسوب می شود، بنابراین افزایش عملکرد آن روز به روز مورد توجه قرار می گیرد و از نظر اقتصادی و تامین مواد غذایی نیز بسیار حائز اهمیت است راهکاری برای جلوگیری از بروز این بیماری در مزارع استان ایلام یکی از نیازهایی است که کشاورزان و مسئولان مربوطه باید به آن توجه کنند.