افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 28 November , 2024
3

مهمترین چالش جوانان در هنگام ازدواج – خبرگزاری مهر ایران و جهان

  • کد خبر : 291025
مهمترین چالش جوانان در هنگام ازدواج – خبرگزاری مهر ایران و جهان

خبرگزاری بیشتر، گروه جامعه؛ اول ذی الحجه سالروز ازدواج آسمانی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و امیرالمؤمنین علی علیه السلام است. ازدواج با همه سادگی آن آغاز زندگی پر از خیر و برکت و نتیجه آن الگوی همه اعصار بود. عروس و داماد در این روز عقد کردند و نور نجابت و پاکی و […]

خبرگزاری بیشتر، گروه جامعه؛ اول ذی الحجه سالروز ازدواج آسمانی حضرت فاطمه زهرا سلام الله علیها و امیرالمؤمنین علی علیه السلام است. ازدواج با همه سادگی آن آغاز زندگی پر از خیر و برکت و نتیجه آن الگوی همه اعصار بود. عروس و داماد در این روز عقد کردند و نور نجابت و پاکی و بندگی آنان به واسطه ثمره این ازدواج فراگیر شد.

چنین پیوند ساده و محبت آمیزی بین دو بزرگوار و دو بزرگوار در عصر کنونی که به دلیل تبلیغات و تجمل گرایی و آرمان گرایی زندگی پیچیده و مشکلات فراوانی شده است، می تواند نقشه راه و الگویی برای جوانان باشد.

ازدواج و تشکیل خانواده یکی از مهمترین مراحل زندگی است. فصلی که می تواند دلپذیرترین یا ناامیدکننده ترین تجربه زندگی هر کسی باشد. ازدواج چیزی است که اسلام بر آن تاکید کرده است. طبق روایات اسلامی نیمی از ایمان انسان با ازدواج تکمیل می شود و این نشان دهنده اساس زندگی مشترک برای رشد فردی، مذهبی و اجتماعی زوجین است. از طرفی مهم ترین سرمایه هر جامعه ای خانواده است که برای انسجام و استحکام آن باید روی آن سرمایه گذاری کرد.

یکی از تاکیدات اصلی در این بار این «ازدواج در سنین پایین» است. در گذشته، دختران و پسران با رسیدن به سن بلوغ یا اندکی پس از آن ازدواج می کردند و مجرد بودن یک نقص اجتماعی محسوب می شد. اما امروزه ذائقه اجتماعی به حدی تغییر کرده است که برخی از جوانان زمانی ازدواج می کنند که نشاط جوانی خود را از دست داده اند. اگرچه در اسلام سن ازدواج معینی وجود ندارد، اما روایات و اعمال معصومین گواه تلاش آنان برای تسریع امر ازدواج است.

به عقیده برخی روانشناسان ازدواج دیرهنگام جوانان باعث اختلالات روانی می شود. نیازهای جنسی تنها بخشی از این نیازهاست، در حالی که همدلی و همراهی زوج‌های جوان منجر به زندگی سالم و آرامش روانی در جامعه می‌شود که پیشرفت و توسعه فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را نیز به همراه خواهد داشت. اما متاسفانه این مهم به چالشی اساسی در جامعه امروزی تبدیل شده است که علاوه بر افزایش سن ازدواج، چالش هایی مانند میزان تجرد مطلق و کاهش جمعیت را نیز تحت تاثیر قرار می دهد.

بر اساس اطلاعات به دست آمده از سازمان ثبت احوال کشور، نرخ ازدواج از 795 هزار نفر در سال 1392 به 525 هزار نفر در سال 1401 کاهش یافته است، همچنین میانگین سنی مناسب برای ازدواج در سال 1391 برای فرزندان 27.3 سال و برای دختران 23.1 سال بوده است. ارقام برای 1401 به ترتیب به 28 و 23.9 سال افزایش یافت. برخی منابع می گویند که این آمار در بهار 1402 برای مردان در 30.7 سالگی و برای زنان در 26.5 سالگی ثبت شده است.

این آمار نگرانی بسیاری از جامعه شناسان و محققان را برانگیخته است. از این رو سعی در یافتن عوامل موثر در این زمینه داشته اند. موانع ازدواج به موقع را می توان به سه دسته اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی تقسیم کرد:

فشارهای اجتماعی و عدم اعتماد جوانان به ازدواج

مشروعیت اجتماعی تجرد، به حاشیه راندن مسئله ازدواج در اذهان عمومی جامعه، ترس ناشی از تجربه ناموفق دیگران، آسیب های اجتماعی و خانوادگی مانند اعتیاد، بی بند و باری، خشونت خانگیطلاق، سردی روابط بین همسران، دخالت های اطرافیان و غیره، اعتماد جوانان را به ازدواج سلب کرده و باعث شده است که جوانان به جای این که زندگی زناشویی را عامل رشد اجتماعی خود بدانند. به عنوان عامل مشکلات آنها.

یکی از موانع اجتماعی دیگر طول تحصیلات دانشگاهی است. بیشتر دختران و پسران تا پایان تحصیل و سپس تا زمانی که شغلی پیدا کنند از ازدواج خودداری می کنند. علاوه بر این موضوع سربازی دختر و پسری که با سربازی یا دانشجویی موافقت نمی کنند باعث می شود که برای ایجاد شرایط بهتر ازدواج را به تعویق بیندازند.

یافتن شغل در گذشته بیشتر به تکنیک ها و مهارت های آموخته شده در دوران نوجوانی بستگی داشت، اما امروزه داشتن یک شغل قابل قبول مستلزم آموزش طولانی مدت است. علاوه بر این، کسب مدارک تحصیلی برای جوانان اعم از دختر و پسر اعتبار اجتماعی و اقتصادی به ارمغان می آورد.

اقتصاد عامل مهمی در واقعیت و در اذهان عمومی است.

دلیل عدم تمایل بیشتر جوانان به ازدواج، نبود کار، مسکن و تهیه مایحتاج زندگی و جشن های ازدواج است. این در حالی است که خانواده های دختران موضوع مهریه را مانع بزرگ ازدواج دختران خود می دانند، به ویژه خانواده هایی که دارای چند دختر با اختلاف سنی اندک هستند.

برخی گزارش ها از نرخ سن ازدواج در ایالات متحده نشان می دهد که در سال 1956 به دلیل رشد اقتصادی، میانگین سن ازدواج در این کشور به پایین ترین سطح خود (22.5 برای مردان و 20.1 برای زنان) رسید. اما از دهه 1960 سن ازدواج افزایش یافت و دلیل اصلی آن کاهش دستمزدها بود. یافته های مشابهی در کشورهای دیگر مانند ژاپن و هند نیز تایید شده است. بنابراین عامل اقتصادی بسیار مهم است به گونه ای که حمایت و توجه دولت ها به این موضوع می تواند مشکل ازدواج را حل کند.

مهمترین چالش جوانان در هنگام ازدواج

آنچه بیش از همه نیاز به تغییر دارد، تصور عمومی از جامعه است.

اما می توان گفت مهم ترین چالش برای ازدواج زودهنگام، فرهنگی است. اکثر افرادی که ازدواجشان به تعویق افتاده است، مسئولیت های اجتماعی خانوادگی و مذهبی خود را زیر سوال می برند و حتی گاهی با آن مخالفت می کنند. از سوی دیگر، اهمیت ارزش‌های مادی و کنار گذاشتن ارزش‌های معنوی به‌جای کسب فضایل انسانی، باعث رقابت مردم برای کسب ثروت و ظواهر فریبنده زندگی مادی شده است.

علاوه بر این، نفوذ فرهنگ غرب و آزادی جنسی ناشی از آن باعث شده است که حتی نیاز به رابطه جنسی برای برخی افراد انگیزه اصلی تلقی نشود و در پی ارضای نیازهای خود در خارج از خانواده باشند.

اما مهمترین این موانع آرمان گرایی و آرمان گرایی در جامعه است. این سوال گاهی برای یافتن همسر ایده آل یا شرایط زندگی بهتر در بین دختر و پسر پیش می آید و حتی گاهی خانواده ها با اسراف و به بهانه خیرخواهی راه را بر جوانان می بندند. به عبارت دیگر می توان گفت که توقعات بالای خانواده عامل مهمی در آرمان گرایی جوانان است.

همچنین نباید از نقش شبکه های اجتماعی در این زمینه غافل شد. شبکه های اجتماعی با بزرگنمایی و برجسته سازی سبک زندگی خاصی را به تصویر می کشند. آرمان گرایی برای جوانان تقویت می کند. از طرفی با نشان دادن زندگی گاه غیرواقعی افراد یا بخشی از قسمت خوشایند زندگی عده معدودی برای جامعه خیال آفرینی می کند. از این رو جوانان ما زندگی بدون مشکل، بدون دغدغه، با همه امکانات، با فردی ایده آل از نظر ظاهری و خصوصیات مالی، دور از واقعیت و جامعه خود را در تخیل خود می سازند. تغییر این تصور و واقع گرایی بیش از هر عامل دیگری در موضوع ازدواج جوانان ضروری است.

مهمترین چالش جوانان در هنگام ازدواج

حالا راه حل چیست؟

مسائل اقتصادی تا حد زیادی در اختیار دولت هاست که باید با تلاش و توجه به حمایت از جوانان در ازدواج بپردازند و صرفا به پرداخت وام ازدواج بسنده نکنند. ایجاد فرصت های شغلی، تامین مسکن مناسب، کاهش مخارج خانوار و پیشبرد سیاست ها از جمله مواردی است که دولت باید انجام دهد.

اما آنچه می تواند راه حلی برای این مشکل باشد بحث فرهنگ سازی ازدواج آسان است. از آنجایی که ازدواج یکی از نیازهای طبیعی زن و مرد است، باید مانند سایر نیازهای طبیعی بدون مشکل انجام شود و تشریفات غیر ضروری از بین برود. اقداماتی مانند فرهنگ سازی در تعیین مهریه ساده، جهیزیه ساده و کاربردی، اجرای مراسم عروسی ساده می تواند به جوانان در مسائل مالی کمک کند. علاوه بر آن، عدم سختگیری والدین، پرهیز از تجمل گرایی و تماس چشمی نیز باید مورد توجه قرار گیرد. آداب و رسوم نادرست باید ریشه کن شود و علاوه بر آن خیرین و افراد با تجربه در امر ازدواج جوانان از کمک مالی گرفته تا معرفی و ایجاد انگیزه های ازدواج خیرخواهانه مشارکت داشته باشند تا جامعه راه خود را پیدا کند و بر این چالش فائق آید. بدون خطر.

در نهایت، نهادهای فرهنگی و رسانه های مسئول باید با ارائه تصویری واقعی و واقعی از زندگی و روابط زناشویی و برجسته کردن فواید ازدواج زودهنگام، جوانان و خانواده ها را به ازدواج به موقع تشویق کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=291025

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.