به گزارش بازار به نقل از قیمت آهنپنج شنبه هفته گذشته بازار آهن با کاهش تقاضا روندی کند را تجربه کرد، در حالی که برخی شرکت ها در تهران قیمت تیرآهن اصفهان را ثابت نگه داشتند و برخی دیگر برای سایزهای سنگین قیمت را از 20 به 50 هزار تومان کاهش دادند.
بازار قوطی و پروفیل کم و بیش ثابت ماند به طوری که قوطی و پروفیل 2 میلی متری با قیمتی بین 39 هزار و 500 تا 40 هزار و 500 تومان به فروش رسید.
در بازار میلگرد شاهد ثبات قیمت یا افزایش جزئی بودیم. برخی منابع به افزایش قیمت ها بین 100 تا 200 تومان در هر کیلو ادامه دادند. اگرچه در دو هفته گذشته قیمت روز میلگرد به حداقل 24 هزار و 500 تومان به اضافه مالیات بر ارزش افزوده رسید، اما از اواسط هفته اول خرداد ماه شروع به افزایش کرد و این روند در هفته گذشته ادامه داشت. میلگرد برندهای معروف خراسان و آذربایجان از 25000 تومان در اوایل خرداد به 26000 تومان در امروز افزایش یافته است که افزایش 1000 تومانی در هر کیلو را نشان می دهد.
همانطور که در گزارش های قبلی اشاره شد یکی از دلایل افزایش قیمت آهن روز افزایش 30 درصدی کرایه حمل است. این افزایش هزینه حمل و نقل طبیعتاً قیمت تمام شده محصولات را افزایش می دهد و ممکن است عاملی باشد که باعث افزایش قیمت آهن می شود.
عواملی مانند محدودیت های برق یا تصمیمات صنفی باعث کاهش تولید در برخی شرکت ها شده است که می تواند باعث کمبود عرضه و در نتیجه افزایش قیمت آهن در بازار شود.
با توجه به مصوبه شورای حکام نگرانی افزایش قیمت دلار وجود داشت. اما به نظر می رسد بازارساز تا حدودی این موضوع را کنترل کرده و نرخ ارز در بازار آزاد در روزهای اخیر تغییر چندانی نداشته و در کانال 59 هزار تومان تثبیت شده است.
با احتساب افزایش تقاضای فصلی در تیرماه، احتمال افزایش قیمت آهن در هفته های آینده دور از انتظار نیست. نوسانات نرخ ارز و قیمت کالاها نیز می تواند بر روند بازار اثر بگذارد. البته ضعف تقاضا و انتخابات ریاست جمهوری پیش رو نیز عواملی هستند که ممکن است از شدت افزایش التهاب بکاهند.