افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 21 November , 2024
2

راز بقای بانک های نتراز

  • کد خبر : 290401
راز بقای بانک های نتراز

آفتاب نیوز: حاتمی یزد، رئیس سابق بانک صادرات گفت: زمانی که میزان بدهی بانکی از دارایی و سرمایه آن بیشتر شود، در دایره مفاهیم مالی-بانکی به معنای سرمایه آن است که سرمایه آن صرف اشیا می شود. پسندیدن ؛ خرید ملک، بانک و … کافی نیست و به همین دلیل نمی توانند به مطالبات سپرده […]

آفتاب نیوز:

حاتمی یزد، رئیس سابق بانک صادرات گفت: زمانی که میزان بدهی بانکی از دارایی و سرمایه آن بیشتر شود، در دایره مفاهیم مالی-بانکی به معنای سرمایه آن است که سرمایه آن صرف اشیا می شود. پسندیدن ؛ خرید ملک، بانک و … کافی نیست و به همین دلیل نمی توانند به مطالبات سپرده گذاران خود پاسخ دهند و مجبور می شوند از بانک مرکزی وام بگیرند و به همین دلیل حجم بدهی بانک ها به بانک مرکزی افزایش می یابد و با توجه به شواهد موجود بر تعداد آنها افزوده می شود. بدهی بانک ها به بانک مرکزی امروز به رقم هنگفتی در حدود 800 میلیارد تومب رسیده است و این یک فاجعه هولناک و رویکردی است که شامل حال بانک های خصوصی و دولتی می شود و قطعا به سپرده گذاران، دولت، اقتصاد آسیب می رساند. و امنیت مالی-اقتصادی-اجتماعی کشور. و هیچ نوع سپرده ای نمی تواند ضمانت این میزان ناهماهنگی بانک ها را جبران کند.

وی افزود: اکنون برخی شرکت‌ها برای تضمین سپرده‌های بانکی در فرآیندی مشابه آنچه در شرکت‌های بیمه رخ می‌دهد، با مؤسسات مالی که مسئولیت سپرده‌های مالی مردم را بر عهده دارند، قرارداد می‌بندند، اما مطمئناً وقتی سپرده‌های بانکی این‌قدر زیاد باشد، این کار را انجام می‌دهند. آنها همچنین نمی توانند مسئولیت چیزی را بر عهده بگیرند. آنها نمی توانند پاسخگوی مردم باشند. در گذشته شاهد ادغام 5 بانک نظامی در بانک سپه بودیم که شرایط سختی را نیز برای بانک سپه به وجود آورد، چرا که شرایط سختی را برای این بانک برای پاسخگویی به سپرده گذاران بانک های ادغام شده ایجاد کرد، البته این سوال اکثریت بود. آیا این اختلاف بین بانک هاست؟ و بازگشت سپرده های مردم در بانک های حذف شده یا ادغام شده از کجا تامین می شود؟ چرا که قطعا تامین وجوه مورد نیاز بانک های مذکور به غیر از استقراض از بانک مرکزی به هیچ وجه انجام نمی شود که این امر موجب افزایش بدهی بانک ها به بانک مرکزی و افزایش بحران در عملکرد مالی بانک ها می شود. .

راز طول عمر بانک های نتراز

این کارشناس بانکی درباره علت عدم نظارت بر عملکرد بانک ها تا رسیدن به مرحله بحران گفت: دامنه اختیارات بانک مرکزی برای جلوگیری از ادامه فعالیت بانک یا موسسه مالی قبل از رسیدن به مرحله بحران کافی نیست. اختیارات و لابی های پشت پرده برخی از این بانک ها و موسسات مالی مخفی است و مانع از توقف یا اعمال نظر آنها در مورد فعالیت بانک های متخلف و در نهایت بانک مرکزی می شود. در این مرحله پس از مشورت و صدور مجوز به موسسه و اشخاص ذیربط و مافوق خود، ناگزیر دستور توقف یا صدور ادغام بانکهای مذکور را می دهد. وی افزود: بانک مرکزی در بیشتر دنیا سازمانی است با اقتدار کامل و برتر از هر سازمان دیگری در کشور، دارای استقلال و قدرت در برخی مقوله ها از جمله; حجم نقدینگی، افزایش نرخ سود و … آنها کاملاً مستقل و مقتدرانه عمل می کنند، اما در ایران بانک مرکزی فاقد چنین اختیاراتی است و یک نهاد سیاسی به حساب می آید تا یک نهاد اقتصادی-مالی. در واقع برخی از روسای بانک مرکزی فاقد صلاحیت و صلاحیت حرفه ای در حوزه عملکرد خود هستند.

حلقه مفقوده اصلاح نظام بانکی

حاتمی یزد تغییرات اخیر در قانون بانک مرکزی را در قالب کاهش اختیارات این موسسه مالی برشمرد و اظهار داشت: با این تغییرات اختیارات بانک مرکزی حتی از اختیاراتی که قبلا در سال 1351 تدوین شده بود نیز کمتر شده است. و استقلال بانک مرکزی بسیار کمتر شده و عناصر سیاسی بیش از خود بانک در تصمیم گیری ها دخالت دارند و به این ترتیب شاهد اقدامات کارشناسی در بانک مرکزی نیستیم و رویه ای انجام می شود. . در این بانک مشابه آنچه در سایر ارگان ها و موسسات دولتی انجام می شود مانند; وزارت اقتصاد، سازمان برنامه و بودجه و. انجام می شود و برنامه های غیر کلان بدون پشتوانه تجربیات علمی طرح ها و برنامه های خود را ارائه و بیان می کنند که در حین اجرای آنها با چالش های فراوانی مواجه است.

تخلفات گسترده بانک ها و شرکت ها

وی درباره تاثیر ضعف حاکمیت شرکتی برخی بانک ها یا تمایل شدید آنها به خرید و فروش املاک و غیره، گفت: در قانون بانکداری پولی ماده ای وجود دارد که می گوید میزان املاکی که بانک ها می توانند خریداری کنند، نباید باشد. بیش از 30 درصد کل سرمایه خود باشد یعنی بانک ها حتی حق خرید شعبه جدید با پول و سرمایه مردم را ندارند اما اکثر بانک ها به همین صورت وارد بازار املاک شده اند و مانعی ندارد. . هیچ نهادی برای این کار اجرایی نشده است و به دلیل نداشتن اختیارات و ابزارهای لازم، بانک مرکزی حتی قادر به نظارت و رصد میزان سرمایه خود و جلوگیری از ورود بانک ها به عرصه خرید نیست. و فروش املاک و مستغلات رئیس سابق بانک صادرات با تاکید بر اینکه برخی از بانک ها از نظر کفایت سرمایه از نمره قابل قبولی برخوردار نیستند، گفت: بانک مرکزی با آگاهی از لزوم افزایش سرمایه بانک ها به دلیل عدم اختیارات و لابی های قدرتمند برخی از بانک ها این بانک ها تنها در مواردی نترازی را در جلساتی با حضور مقامات ارشد مطرح می کنند و به ناچار دستور ادغام یا حذف بانک نتراز را اعلام می کنند. این کارشناس ارشد بانکی افزایش سرمایه و بکارگیری کارشناسان بانکی را یکی از راهکارهای مقابله با نارضایتی بانکی دانست و افزود: بانک مرکزی با مشورت کارشناسان و افزایش توان واقعی خود می تواند خود را از این بحران نجات دهد و امید است این مهم برای چهاردهم باشد. دولت عملیاتی شود

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=290401

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.