به گزارش آرمان ملی آنلاین، طی پنج روز پس از ثبت نام در چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، علیرغم حضور پرشمار و پرحاشیه نمایندگان ادوار مختلف شورای اسلامی، برخی از چهره هایی که بارها در فضای مجازی و شبکه های خبری نامزدی آنها گمانه زنی شده است، ثبت نام نکردند. تا زمان ارائه این گزارش
در زیر می توانید واکنش شخصیت ها به احتمال کاندیداتوری برای انتخابات 17 تیر 1403 در روزهای اخیر را مرور کنید.
* ساعاتی پیش از پایان زمان ثبت نام انتخابات 17 تیرماه، محمدرضا عارف، مدیرعامل بنیاد امید ایرانیان در پاسخ به یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «خداحافظ و ممنون از لطف شما و سایر عزیزان. و لزوم رعایت همه سلیقه ها، قصد شرکت در انتخابات نیست.
* پس از انتشار اخبار متعدد در فضای مجازی مبنی بر حضور سعید محمد، وی یادداشتی را در شبکه اجتماعی منتشر کرد که در این دوره مسئولیتی ندارم و از ثبت نام خودداری کردم.
* همچنین در برخی شبکه های خبری گزارش شده که محسن هاشمی کاندیدای انتخابات ریاست جمهوری نخواهد شد.
* شایعات در فضای مجازی نیز حاکی از آن است که زهرا احمدی پور، معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان میراث فرهنگی در دولت اول روحانی به ستاد انتخابات رفته اما اجازه ثبت نام نداشته است.
* به گفته یک منبع آگاه در کانال های خبری، ادعا شده است که محمد مخبر سرپرست معاونت امور انتخابات ریاست جمهوری علیرغم درخواست هایی که در روزهای اخیر از وی برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری شده بود، ترجیح داد ثبت نام نکند و قطعاً ثبت نام نخواهد کرد. نامزد باشد
* پرویز فتاح نیز علیرغم دعوت فعالان جنبش دانشجویی برای ورود به صحنه انتخابات گفت: با تشکر از محبتی که اقشار مختلف جامعه و دلسوزان نظام اسلامی در دعوت اینجانب برای شرکت در انتخابات ریاست جمهوری داشتند، حکم مقام معظم رهبری صادر شد. رهبر و فرزانه انقلاب این را مدال افتخار می دانم و در سنگر ستاد اجرایی فرمان امام (ره) به خدمت ادامه می دهم.
* در پی گمانه زنی ها مبنی بر احتمال کاندیداتوری عباس عراقچی در شبکه های خبری به نقل از وی مبنی بر اینکه به دلیل ثبت نام چند چهره به نظر می رسد طیف وسیعی از کاندیداها مشمول انتخاب مردم هستند و نیاز به افزایش تعداد نامزدها وجود دارد. نامزدها نه با حضورم و به عنوان یک دیپلمات در رشته تخصصی ام امکان خدمت به مردم و نظام را تصور می کنم.
* احتمال ثبت نام شهیندخت مولاوردی معاون رئیس جمهور در امور زنان و خانواده در دولت یازدهم در فضای مجازی مطرح شد و وی در واکنش به این خبر گفت: برنامه ای برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری ندارم.
*در ادامه سید عزت الله ضرغامی در حاشیه آخرین جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران گفت: نگران نباشید در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نمی کنم. من نمی خواهم شورای نگهبان در مورد من قضاوت کند، باشه؟
* در پی برخی گمانه زنی ها در روزهای قبل از شروع ثبت نام، دفتر حجت الاسلام و المسلمین علم الهادی اعلام کرد که همسر شهید رئیسی کاندیدای ریاست جمهوری نیست و خانواده وی از هیچ نامزدی حمایت نمی کنند.
* غلامحسین اسماعیلی رئیس دفتر شهید رئیس جمهور نیز تاکید کرد که قطعا در انتخابات شرکت نمی کند. دولت انتخابات را برگزار خواهد کرد.
* محمود واعظی، رئیس دفتر حسن روحانی، احتمال حضور وی در انتخابات آتی را تکذیب کرد و نامزدهای حزب اعتدال و توسعه را علی لاریجانی و اسحاق جهانگیری عنوان کرد.
* مرکز رسانه های قوه قضائیه در واکنش به برخی گمانه زنی های انتخاباتی در فضای مجازی و رسانه ها مبنی بر حضور محسنی آژه ای در انتخابات ریاست جمهوری، اعلام کرد که قوه قضائیه مطلقاً قصد و اراده ای برای گام نهادن در مسیر انتخاباتی برای ریاست دولت ندارد. و کمافی. الصعب هدایت و تمرکز بر اجرای مفاد فصل 11 قانون اساسی، نظارت بر وظایف و مسئولیت های دستگاه قضایی است.
* آیت الله علیرضا اعرافی نیز کاندیداتوری خود را برای انتخابات ریاست جمهوری تکذیب کرد و گفت که قصدی برای کاندیداتوری ندارد.
* دفتر حجت الاسلام میر باقری نماینده سمنان در مجلس خبرگان رهبری نیز با انتشار اطلاعیه ای به برخی گمانه زنی های انتخاباتی در فضای مجازی واکنش نشان داد و کاندیداتوری وی در انتخابات ریاست جمهوری 1403 را تکذیب کرد.
* علی مطهری نیز در اظهارات خود تاکید کرد که برنامه ای برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری ندارد.
* در ادامه محمدعلی انصاری از دوستان نزدیک سیدحسن خمینی درباره احتمال کاندیداتوری حجت الاسلام خمینی برای انتخابات ریاست جمهوری اعلام کرده بود: می دانم دلیلی برای کاندیداتوری ندارد.
* محمدجواد ظریف همچنین در پاسخ به این سوال که آیا قصد شرکت در انتخابات را دارد؟ وی گمانه زنی ها درباره حضور خود در انتخابات ریاست جمهوری را رد کرد و گفت: خیر.
اسامی دیگر چهره هایی که نامزدی آنها در روزهای قبل از شروع ثبت نام مطرح شده اما ثبت نام نکرده اند عبارتند از:
محسن رضایی، سید محمدصدر، سید صولت مرتضوی، مهرداد بذرپاش، محمدباقر نوبخت، امیرحسین قاضی زاده هاشمی، محمد علی آبادی، پیروز حناچی، احمد وحیدی، علی اکبر صالحی، مجید انصاری، علی شمخانی، جههرامی دعظوم صادق تضوی، اسماعیل دوستی.
گفتنی است، بر اساس اصل 131 قانون اساسی، چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری که پیش از این قرار بود در خرداد 1404 پس از شهادت رئیس جمهور و همراهانش در سقوط بالگرد در استان آذربایجان برگزار شود. شرقی، اوایل 8 جولای امسال برگزار می شود.
در اولین جلسه سران قوا که بعدازظهر 10 اردیبهشت ماه به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور رئیس قوه قضائیه و رئیس شورای اسلامی برگزار شد، تقویم روند انتخابات تعیین شد. تجزیه و تحلیل کرد. و روند جشن به بحث گذاشته شد و مقرر شد طبق توافق اولیه شورای نگهبان، انتخابات تعیین رئیس جمهور جدید در 17 تیر 1403 انجام شود.
بر اساس تقویم انتخاباتی مصوب، زمان ثبت نام داوطلبان از 10 تا 14 خرداد، آزمون صلاحیت از 15 تا 21 خرداد، اعلام اسلامی نامزدهای نهایی در 22 خرداد و تبلیغات انتخابات از 23 تا 16 خرداد تعیین شد. ماه جولای
بر اساس ماده 35 قانون انتخابات ریاست جمهوری، کاندیداها هنگام ثبت نام باید متدین، سیاسی، ایرانی الاصل، تابعیت جمهوری اسلامی ایران، اداری و مدبر، دارای حسن سابقه، امین، تقوا و اعتقاد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و دین رسمی کشور. حداقل سن نامزدهای انتخابات باید 40 سال و حداکثر سن آنها در زمان ثبت نام 75 سال باشد. نامزدهای واجد شرایط تنها با داشتن سند ملی و شناسنامه می توانند در انتخابات ریاست جمهوری شرکت کنند.