به گزارش بازار، دومین سمپوزیوم ملی کشت بافت گیاهی با هدف حمایت از توسعه محصولات دانش بنیان در حوزه بیوتکنولوژی کشاورزی، ایجاد زنجیره ارزش و تولید نهال های سالم و اصیل از پنجم تا هشتم تیرماه برگزار می شود. پژوهشکده ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی کرج.
دبیر اجرایی این نشست با تاکید بر این موضوع، موانع تجاری سازی تولید را شناسایی کرد، قابلیتهای جدید کشت بافت را ارائه کرد، حمایت دولت از بخش خصوصی را تشریح کرد و سرمایهگذاران بخش خصوصی را برای ایدههای فناورانه و خلاقانه از جمله این جلسه جذب کرد.
مصطفی برگمدی بیان کرد: این نشست با همکاری نهادهای مختلف از جمله معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری، وزارت جهاد کشاورزی، پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و بیوتکنولوژی و انجمن کشت بافت گیاهی در حال برگزاری است.
ادامه: این نشست میزبان شش پنل در زمینه شناسایی موانع تولید و بازاریابی، نهال های سالم و اصیل، گیاهان زراعی و صیفی با تاکید بر تولید بذر هیبرید از طریق روش کشت دوبل هاپلوئید، گیاهان دارویی، گیاهان زینتی است. و ارتباط صنعت و دانشگاه، بررسی آینده و همچنین نمایشگاهی از قابلیت ها و دستاوردهای اصلاح نباتات خواهد بود.
برغمدی با تاکید بر اینکه تکنیک کشت بافت گیاهی کشور به امنیت غذایی کشور کمک می کند، گفت: این تکنیک در زمینه تولید بذر هیبریدی، تولید لاین و ارقام و حتی ارقام جدید نهال کاربرد دارد و باعث بهبود نگهداری ارقام ژنتیکی می شود.
وی افزود: فناوری کشت بافت 13 کاربرد دارد و یکی از روش های نوین پایدار در حوزه کشاورزی و پزشکی محسوب می شود و می تواند به ویژه در زمینه تولید بذر هیبریدی ارزش آفرینی کند.
دبیر اجرایی این نشست گفت: با استفاده از فناوری کشت سلول و بافت گیاهی می توان گیاهان مختلف اعم از کشاورزی، چرا، صنعتی و دارویی را تکثیر کرد.
وی در عین حال اذعان داشت: کشت بافت گیاهی بستری ایده آل برای حفظ گونه های منقرض شده، مادر یا ژنوتیپ هایی است که از منابع ارزشمند جوانه پلاس محسوب می شوند.
برگمدی بیان کرد: احیای بیش از 50 درصد باغات کشور مستلزم استفاده از کشت بافت و ریزازدیادی است، به ویژه اینکه نهال های به دست آمده می توانند امکان ایجاد باغات یکنواخت با محصول مشابه را از نظر کیفیت، ظاهر و وسعت فراهم کنند. توانایی مکانیزه کردن
وی درباره سوابق کشت بافت گیاهی گفت: کشت بافت گیاهی نزدیک به سه دهه است که در ایران فعال است اما در دنیا بیش از 100 سال قدمت دارد و با پیشرفت علم و فناوری کاربردهای جدیدی پیدا کرده است.