به گزارش بازار، بر اساس اطلاعیه اخیر سازمان امور مالیاتی و بند (ت) تبصره (6) قانون بودجه سال 1403، علاوه بر مالیات بر ارزش افزوده برای هر یک از دوره های 1387 تا 1400 تجار که اظهارنامه را ارسال کرد ارزش افزوده هر دوره مورد رسیدگی قرار نگرفته و پرونده شما رسیدگی و نهایی نشده است، پرونده مالیاتی هر یک از دوره های مذکور (1387 تا 1400) و همچنین هر یک از سال های 1401 و 1402 که تکمیل نشده باشند، مشمول مفاد بند فوق الذکر بوده و طبق آیین نامه اجرایی این بند با اعمال ضریب احتساب اعتبار مربوطه، در قالب حسابرسی سیستماتیک از طریق ایجاد اظهارنامه براورد مرکزی توسط سازمان امور مالیاتی کشور.
بدیهی است در صورت اعتراض مؤدی به سند قطعی صادره، در اعمال تبصره 1 ماده 30 آیین نامه اجرایی ماده 219 قانون مالیات های مستقیم و مراجع حل اختلاف قابل رسیدگی است.
شایان ذکر است، بر اساس بند د تبصره بودجه سال 1403، وزارت امور اقتصاد و دارایی (سازمان امور مالیاتی کشور) مجاز است از سال 1387 تا 1387 مالیات و عوارض مودیان مالیات بر ارزش افزوده را برای هر یک پرداخت نماید. 1400 نفری که اظهارنامه خود را در مهلت مقرر ارسال نکرده اند و هنوز رسیدگی نشده و مالیات آنها بر اساس میزان فعالیت، اطلاعات موجود در سامانه های مالیاتی، سوابق مالیاتی پرونده عملکرد، از طریق حسابرسی سیستماتیک ارزیابی نشده است. و مطابق با پرداخت بدهی خرید کالا و خدمات. فعالیت مودیان مذکور بر اساس دستورالعملی به پیشنهاد سازمان امور مالیاتی کشور ظرف یک ماه پس از لازم الاجرا شدن این قانون به تصویب وزیر اقتصاد و دارایی خواهد رسید و نسبت به تعیین و صدور اظهارنامه برآوردی اقدام خواهد کرد.
در صورت اعتراض مودیان مذکور به مالیات تعیین شده، موردی که در کمیسیون قابل طرح است موضوع تبصره (1) ماده (216) قانون مالیاتهای مستقیم خواهد بود. جریمه مؤدیانی که مجموع مالیات تعیین شده در اجرای این بند کمتر از پنج برابر سقف معافیت ماده (84) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب 1403 باشد، با پرداخت مالیات و عوارض در مدت مهلت مقرر بخشوده میشود. یک سال. حداکثر سال از تاریخ ابلاغ مدل مالیاتی نهایی.
وزارت اقتصاد و دارایی موظف است هر سه ماه یکبار گزارش تفصیلی عملکرد این بند را به کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی ارسال کند. مفاد این بند شامل موارد مالیات بر ارزش افزوده سالهای مذکور و همچنین سالهای 1401 و 1402 کارآفرینان (اشخاص حقیقی) میشود که پرونده هر یک از دورههای آنها قطعی نشده است.