به گزارش بازار، محمدرضا پورابراهیمی با اشاره به مصوبات کمیسیون تلفیق در خصوص کفایت سرمایه بانک ها اظهار کرد: یکی از دغدغه های کنونی نظام بانکی ما مربوط به وضعیت نامناسب کفایت سرمایه بانک های دولتی و خصوصی است. . بانک های صنعت
وی با بیان اینکه در برنامه هفتم توسعه باید در زمینه کفایت سرمایه بانک ها تصمیماتی اتخاذ می شد، اظهار کرد: از این رو کمیته کارشناسی اقتصادی کمیسیون تلفیق پیشنهاداتی در خصوص افزایش و کفایت سرمایه بانک ها ارائه کرد.
پور ابراهیمی بیان کرد: بر اساس مصوبه کمیسیون تلفیق مقرر شد تا سرمایه بانک های خصوصی از طریق مجامع افزایش یابد. همچنین پس از ابلاغ قانون برنامه هفتم توسعه و ظرف مدت چند ماه به این بانک ها مهلت داده شد تا سرمایه خود را افزایش دهند.
عضو کمیسیون تلفیق برنامه هفتم توسعه تاکید کرد: همچنین در قانون مذکور ذکر شده بود که اگر بانکهای خصوصی به هر دلیلی این افزایش سرمایه را انجام ندهند، بانک مرکزی نقش مجمع این بانکها را بر عهده میگیرد و از طریق محرومیت از حق اشتراک ترجیحی، از طریق مکانیسم بازار سرمایه – افزایش سرمایه بانک های خصوصی را در نظر بگیرید.
این نماینده شورای اسلامی شهر با اشاره به اهداف افزایش سرمایه بانک های دولتی و خصوصی تصریح کرد: هدف از افزایش سرمایه بانک ها تقویت ارائه خدمات به افراد و بنگاه های اقتصادی است. در حال حاضر به دلایل مختلف وضعیت بانک هایی که به مردم تسهیلات می دهند چه در بانک های دولتی و چه خصوصی دچار مشکل شده است.
رئیس کمیسیون اقتصادی شورای اسلامی با اشاره به مصوبه دیگر کمیسیون در زمینه افزایش سرمایه بانک ها از طریق تجدید ارزیابی، تاکید کرد: بر اساس این مصوبه مقرر شد بانک های دولتی سهم خود را به از طریق تجدید ارزیابی، یکی از مزایای افزایش سرمایه مذکور، معافیت های مالیاتی برای تجدید ارزیابی است، گفت: از این رو این موضوع در این بخش مورد توجه قرار گرفت.
پورابراهیمی در ادامه با اشاره به بررسی موضوع تولید سایر دارایی های دولتی در جلسه کمیسیون تلفیق اظهار داشت: این موضوع با تصمیم رئیس کمیسیون مورد توجه قرار گرفت تا انشاءالله باشد. در جلسات بعدی مجلس و شورای نگهبان به آن رسیدگی خواهد شد.