افزونه پارسی دیت را نصب کنید Saturday, 2 November , 2024
1

زباله صاحب کرج شد; بی توجهی نهادها در بحث فرهنگ تفکیک مبدا

  • کد خبر : 280640
زباله صاحب کرج شد;  بی توجهی نهادها در بحث فرهنگ تفکیک مبدا

بازار، گروه استان ها: پسماندهایی که تا چندین سال پیش بی مصرف و دور ریخته می شدند، در سال های اخیر با پیشرفت دانش و فناوری وارد چرخه صنعت شده اند و اگر موضوع زباله و عملیات بازیافت و بازیافت آن به درستی مدیریت شود، ارزش گذاری بر اساس یافته ها انجام می شود. . […]

بازار، گروه استان ها: پسماندهایی که تا چندین سال پیش بی مصرف و دور ریخته می شدند، در سال های اخیر با پیشرفت دانش و فناوری وارد چرخه صنعت شده اند و اگر موضوع زباله و عملیات بازیافت و بازیافت آن به درستی مدیریت شود، ارزش گذاری بر اساس یافته ها انجام می شود. . اگر به صورت علمی انجام شود و انرژی آن کنترل شود، می تواند سود اقتصادی بالایی داشته باشد و اصطلاح طلای کثیف را ثابت کند.

در واقع می توان از صنعت بازیافت به عنوان یکی از صنایع پول زا در دنیا نام برد و برخی از کشورهای پیشرفته مانند چین نیز به این موضوع واقف هستند و پسماند وارد می کنند و از آن برای تولید انرژی و قطعات مورد نیاز این صنعت استفاده می کنند.

گفته می‌شود در ایران زباله‌های خانگی بیشترین سهم را در ترکیب زباله‌ها دارند و حدود 70 درصد آن را زباله‌های غذایی و مواد فاسد شدنی تشکیل می‌دهند که می‌توان از آن‌ها کود یا کود لازم برای کشاورزی و مصرف گل تهیه کرد گیاهان 30. 20 درصد بقیه قابل بازیافت و 10 درصد زباله هایی که تولید می کنیم یکبار مصرف و غیرقابل استفاده هستند.

در واقع می توان از زباله ها هم در تولید انرژی و هم در تولید برخی مواد مفید مورد نیاز صنعت استفاده کرد.

علاوه بر اینها، دفع زباله هزینه های زیادی در آینده دارد که یکی از هزینه های پنهان است. به عبارت دیگر پاکسازی محیط زیست در نتیجه دفع زباله علاوه بر محیط آلوده هزینه های سرسام آور زیادی را به همراه خواهد داشت. درباره ما و نسل های آینده

مواد پلاستیکی به دست آمده از نفت، شیشه و آلومینیوم منابع تجدید ناپذیر هستند و فقط کاغذ، مقوا و مواد پلاستیکی قابل برگشت هستند، به همین دلیل است که در بسیاری از کشورها، از جمله کشور ما، از مردم خواسته می شود هنگام دفع زباله های شما از “کاغذ” استفاده کنند. زباله ها را به طور جداگانه در ظروف مخصوص ساخته شده از مقوا، مواد پلاستیکی، قوطی های شیشه ای و فلزی قرار داده و ضایعات آنها را جدا کنید.

وظایف دستگاه های مسئول در بحث مدیریت پسماند مغفول مانده است

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج در گفتگو با خبرنگار بازار اعلام کرد: روزانه بین 650 تا 750 تن زباله در کلانشهر کرج تولید می شود که میزان بازیافت آن به عملکرد و همکاری یا عدم همکاری بستگی دارد. از مردم.

محمدرضا خسروی بیان کرد: اگر شهروندان زباله را در خانه تفکیک کنند، حدود 30 درصد زباله ها قابل بازیافت هستند و اگر همکاری نکنند و در کیسه زباله بگذارند و به بیرون ببرند، کمتر از 10 درصد زباله ها را می گیرد. قابل بازیافت هستند اما متاسفانه در حال حاضر کمتر از 10 درصد جمعیت کرج در زمینه تفکیک زباله در خانه اقدامات و همکاری می کنند.

خسروی با اشاره به اینکه بر اساس قانون مدیریت پسماند مصوب 1382 شورای اسلامی، نهادهای متعددی باید در این زمینه فعالیت کنند، گفت: شهرداری در حوزه جمع آوری و دفع پسماند وظیفه مدیریت اجرایی دارد و در بحث لا. آموزش و پرورش و اطلاع رسانی وزارت علوم و وزارت آموزش و پرورش وظایفی را در حوزه صدا و سیما و فرهنگ تعیین کرده اند، اما متاسفانه این موضوع مغفول مانده و هیچ گونه فعالیتی در این زمینه انجام نمی شود.

وی در پاسخ به این سوال که سازمان چه اقداماتی برای آموزش مردم در این زمینه انجام داده است، گفت: برنامه هایی را در شهرستان کرج اجرا کرده ایم و در حال انجام برنامه هایی هستیم که بتوانیم حداقل مشکل تفکیک مبدا را حل کنیم. در این آدرس هم داشتیم.

برای اولین بار ما خانه های بازیافتی را با عناصر خاص که یادآور پاکت کاغذی دهه 60 است طراحی و می سازیم.

تاکنون 6 خانه بازیافت در کرج ساخته ایم که به 30 خانه افزایش می یابد.

اگر شهروندان زباله های خود را در منزل تفکیک کرده و به این مراکز بازیافت تحویل دهند، ما هزینه مواد شوینده و بهداشتی و یا در صورت لزوم پول آن را به آنها پرداخت می کنیم.

این اولین قدمی است که کرج در این راستا برداشته است و تاکنون 6 خانه بازیافت ساخته شده و طبق برنامه به 30 خانه افزایش خواهیم داد. در این موضوع موقعیت و موقعیت مکانی را اندازه گیری می کنیم، اگر در هر منطقه 3 ایستگاه باز کنیم جواب می دهد. البته با گذشت زمان خانه‌های بازیافت توسعه می‌یابد و اقدامات توسعه می‌یابد، اما همه چیز به همکاری مردم بستگی دارد.

وی بیان کرد: یک سری برنامه های آموزشی در مدارس برای جامعه هدف نونهالان و نوجوانان در نظر گرفته شده است.

ما این کار را انجام دادیم زیرا فرهنگ سازی برای این گروه بیشترین تأثیر را دارد.

از دیگر اقدامات سازمان پسماند شهرداری کرج برگزاری همایش در این زمینه و همکاری با سازمان های مردم نهاد و … است.

خسروی با بیان اینکه برای اولین بار در شهر کرج موضوع جمع آوری پسماند و مراحل پنج گانه مدیریت پسماند به طور کامل تحت بسته مدیریت پسماند قرار گرفت، تصریح کرد: طرح جمع آوری و دفع پسماند زیر نظر شهرستان بود. خدمات سال هاست اما تقریبا 2 ماه است که با مصوبه شورای شهر در رده سازمان پسماند قرار گرفته اند.

در نظر داریم از این محل مقداری برای آموزش و توسعه فرهنگی هزینه کنیم. علاوه بر اینها با سازمان فرهنگی شهرداری همکاری داریم تا آموزش های لازم را در این زمینه گسترش دهیم تا بتوانیم تفکیک با مبدا را افزایش دهیم.

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج تاکید کرد: شهروندان باید بدانند که وظیفه و مسئولیت اجتماعی در قبال شهر و حفظ و حراست از محیط زیست و منابع تجدیدپذیر کشور دارند تا در این زمینه همکاری لازم را با مسئولان داشته باشند. .

موفقیت طرح ها و برنامه ها با همکاری مردم با ما ارتباط مستقیم دارد.

وی در پاسخ به این سوال که آیا شهر کرج می تواند به عنوان بنیانگذار و پیشرو در بازیافت زباله در کشور عمل کند، گفت: در بحث تفکیک از مبدا بیش از 70 درصد به صورت مستقیم به مردم باز می گردد. در صورت همکاری با ما می توانیم در طرح ها و برنامه ها موفق باشیم.

هر چقدر هم بسته های تشویقی بگذاریم، آموزش دهیم و اطلاع رسانی کنیم، اما تفکیک زباله توسط شهروندان انجام نشود، هیچ اتفاقی نمی افتد. در حال حاضر نه تنها در کرج بلکه در سراسر کشور زباله ها را به طور جدی تفکیک نمی کنند. اگر مردم زباله ها را در خانه هایشان تفکیک کنند، ایران می تواند به لطف صنعت زباله و بازیافت، اقتصاد خوبی مانند چین داشته باشد.

خسروی بیان کرد: درست است که ما به عنوان دومین کشور دنیا منابع نفتی زیادی داریم اما وظیفه داریم برای تولید مواد پلاستیکی که به راحتی از پسماند قابل بازیافت هستند، مراقب محیط زیست باشیم.

این کار بر دوش تک تک ما سنگین است و ما در شهرداری قسمت کوچکی از کار را انجام می دهیم. این بحث باید در مدارس از کلاس اول دبستان به دانشگاه ها ابلاغ شود تا ایران در بهره وری صنعت زباله و بازیافت به جایگاه چین برسد و در نهایت اگر مردم همکاری کنند و دست شهرداری را بگیرند حتماً خواهیم رسید. بتوانیم به آن برسیم، اما تا امروز به سطح مطلوب نرسیده ایم.

خسروی با بیان اینکه برای توسعه خانه های بازیافت برنامه داریم، تصریح کرد: استقبال تاکنون خوب بوده و این خانه ها روزانه حداقل 500 تا 1000 کیلو زباله جمع آوری می کنند و فضای مجازی تاثیر بسزایی در این امر داشته است. توجه.

رئیس سازمان مدیریت پسماند اعلام کرد: در حال طراحی اپلیکیشنی هستیم که بر روی تلفن همراه شهروندان نصب می شود، هر بار که زباله یا پسماند خشک آنها به حدی برسد، درخواست خودرو می کنند. شهروندان در ازای ضایعات خشک مواد شوینده یا پول نقد ارائه می دهند. .

رئیس سازمان مدیریت پسماند شهرداری کرج گفت: از مردم به‌ویژه همشهریان می‌خواهم که موضوع تفکیک از مبدا را جدی بگیرند، زیرا ما وظیفه داریم خود را در قبال نسل‌های آینده مسئول بدانیم منابع تجدید پذیر کشور به ویژه موادی که از نفت به دست می آیند.

خسروی با اشاره به اینکه در کشورهای پیشرفته مانند کانادا اگر مردم این موضوع را رعایت نکنند با جرایم و محرومیت مواجه می شوند، گفت: قانون مدیریت پسماند نیز مجازات هایی را برای افرادی که در این زمینه رعایت نکنند در نظر گرفته است، اما تشویق می کنیم و داریم. همشهریان را مجاب کرد تا بتوانیم این موضوع را اجرا کنیم اما اگر دیدیم با تشویق و ترغیب به نتیجه نمی رسیم ناچار به اجرای قوانین تنبیهی خواهیم شد.

45 هزار تن زباله در مناطق شهری و 10 هزار تن در مناطق روستایی تولید می شود

رئیس کمیسیون محیط زیست شورای شهر کرج با اشاره به برنامه های کمیسیون بهداشت، محیط زیست و خدمات شهری در راستای تخصیص پسماندهای عفونی، سوزاندن پسماندها، تفکیک و کمپوست، گفت: بر اساس مواد 11، 13. و ماده 15 این قانون وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و سایر نهادها موظفند با سازمان محیط زیست و پسماند شهرداری همکاری کنند.

جواد چپردار گفت: بر اساس گزارش اداره کل خدمات محیط زیستی سازمان شهرداری ها و دهیاری های کشور، روزانه 45 هزار تن زباله در مناطق شهری و 10 هزار تن در روستاها تولید می شود و سرانه تولید زباله کشور برای هر نفر در شهر 760 گرم و در شهرستان 485 گرم دارد که 65 درصد آن زباله تولیدی بیشتر و 35 درصد خشک است.

وی با اشاره به اینکه در فصل پنجم ضوابط و روش های مدیریت پسماندهای پزشکی مصوب 1385 و به ویژه در ماده 24 این قانون، بیمارستان ها و مراکز درمانی موظف به رعایت بسیاری از موارد بهداشتی از جمله دفع پسماند هستند، ادامه داد: حدود 1 به بالا. تا 2 درصد زباله های روزانه کشور را زباله های عفونی تشکیل می دهند که در کمترین میزان تولید روزانه حدود 450 تن است که 192 تن زباله های عفونی، برش و برش را شامل می شود.

این مشاور بیان کرد: متاسفانه آمار تفکیک از مبدا 10 درصد است که 25 درصد زباله های روزانه فرآوری شده و 75 درصد به صورت فرآوری نشده دفن می شود.

وی افزود: در استان البرز تولید روزانه زباله شهری حدود 1500 تن است که 800 تن آن به شهر کرج اختصاص دارد و سرانه تولید زباله در استان کمتر از 600 گرم است.

چپردار بیان کرد: در ششمین دوره منتخب شورای اسلامی شهر و مدیریت شهری خط کمپوست با ظرفیت 300 تن زباله در روز در نیمه اول سال 1402 افتتاح شد و در بودجه سال 1403 3 دستگاه کمپوست افتتاح شد. در این فعل و انفعالات، خطوطی با ظرفیت 900 تن زباله در روز تکمیل شد. از سوی وزارت کشور برنامه ریزی شده و انشالله انجام خواهد شد.

یکی از اعضای شورای شهر کرج گفت: سیاست و برنامه ما در کلانشهر کرج مدیریت پسماند با ترویج فرهنگ شهروندی در کاهش تولید و جدایی از خانوارها و توسعه بازیافت، فرآوری و کمپوست خواهد بود.

چپردار با تاکید بر اینکه کارخانه زباله سوز در برنامه و اولویت ما نیست، افزود: اساسا زباله سوز بدترین نوع مدیریت پسماند است و در کشورهای پیشرفته دنیا با توجه به حفظ سلامت انسان، بهداشت و حفظ محیط زیست. . و به دلیل اثرات مخرب زباله سوز بر آلودگی هوا، تولید خاکستر سنگین از فلزات و منابع آبی محدود منسوخ شده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=280640

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.