خبرگزاری مهر ، گروه استان ها – حمیده تابش نژاد: دولت سیزدهم با شعار «دولت مردمی، ایران قدرتمند» کار خود را آغاز کرد و بسیاری از پروژه های آسیب دیده و بسیاری از مشکلات را که سال ها پشت سر گذاشته بود، در دست گرفت.
این آسیب سینه به سینه در استانها وجود داشت، اما برخی از استانها دچار پروژههای تلفات جانی شدند.
جلوگیری از جیب بری های بدون پشتوانه یکی از مهم ترین اقدامات دولت سیزدهم در کهگیلویه و بویراحمد به شمار می رود و دولت مردان بر تکمیل پروژه های زمین مانده متمرکز شد.
انقلاب در پروژه های یک استان
دولت شهید سید ابراهیم رئیسی در کلان پروژه کهگیلویه و بویراحمد و با تکمیل پروژه هایی مانند محور ملی انقلاب کرد. پاتاوا به دهشتطعمه چم مدارهای کارخانه قند شیر، الفین گچساران و ورد یاسوج 4 پروژه درگیر در فرآیند فرسایش را نجات دادند.
در زمینه تزریق اعتبار نیز تغییرات بزرگی در اعتبارات ایجاد شد و رفت و برگشت اول و دوم شهید گوهر و تیم همراهش نوید روزهای بهتری را برای استان می داد.
در واقع عملکرد دولت سیزدهم در استان کهگیلویه و بویراحمد نشان دهنده توجه ویژه به توسعه همه جانبه این منطقه است که نشان می دهد با اجرای پروژه های مختلف در حوزه های زیربنایی، اقتصادی، خدمات عمومی و اشتغال، گام های مهمی برای بهبود شرایط زندگی مردم و تقویت اقتصاد محلی برداشته شده است.
استاندار کهگیلویه و بویراحمد در این خصوص گفت: دولت سیزدهم برای توسعه همه جانبه این استان برنامه های جامع و منسجمی را در دستور کار خود قرار داده که نتایج بسیار مطلوبی را به همراه داشته است.
سیدعلی احمدزاده افزود: در حوزه زیرساختی دولت سیزدهم توانست با پوشش چند طرح با نگاه جهادی به دسترسی 92 درصد خانوارهای روستایی به آب شرب دست یابد که در ابتدای دولت قبل 64 درصد بود.
وی بیان کرد: از نظر برق، پوشش دسترسی به برق پایدار در مناطق روستایی این استان از 68 درصد در ابتدای دولت قبل به 92 درصد در حال حاضر افزایش یافته است و در زمینه گازرسانی نیز شاهد پیشرفت های مهمی بوده ایم. سطح دسترسی خانوارهای روستایی به گاز طبیعی از 53 درصد به 82 درصد رسیده است.
استاندار افزود: اقدامات مهمی در حوزه بهداشت و درمان انجام شده و میزان پوشش بیمه سلامت در این استان از 71 درصد به 92 درصد افزایش یافته است و میزان مرگ و میر و میر کودکان زیر 5 سال نیز 43 درصد کاهش یافته است.
احمدزاده اعتبار قابل توجهی را برای توسعه مناطق محروم کهگیلویه و بویراحمد اختصاص می دهد و میزان قابل توجهی از تسهیلات بانکی را از سایرین تامین می کند. هدف سلام دولت می دانست.
تکمیل ۴ پروژه فوق العاده در کهگیلویه و بویراحمد
استاندار کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه تکمیل و بهره برداری از این چهار پروژه بزرگ پتروشیمی گچساران، احیای کارخانه قند، بهره برداری از بزرگراه، گفت: پاتاوا دهشت و تکمیل سد چمشیر با وجود هزینه های هنگفت و روند فرسایش، خدمت بزرگی از سوی دولت است، افزود: در سفر اول هیئت دولت با 7 میلیارد تومان وارد استان شد و در سفر دوم 13 میلیارد تومان تخصیص یافت توماس که برای 2 سال است.
در ادامه احمدزاده بیش از 10 هزار میلیارد تومان برای سرمایه گذاری ذکر کرد.
استاندار گفت نیروگاه و سد چمشیر این سد پنجمین سد بزرگ کشور با ظرفیت 2.3 میلیارد متر مکعب است.
وی با اشاره به دستور تکمیل این پروژه بر اساس مصوبه اولین سفر دولت اعلام کرد: تامین ارز و اعتبار ریالی باعث شد تا بزرگترین سد بتنی نورد خاورمیانه در استان احداث شود.
تحقق برنامه 20 ساله
احمدزاده به بهره برداری از پروژه 20 ساله پتروشیمی گچساران در سفر رئیس جمهور شهید اشاره کرد و گفت: این پروژه ها از سال 84 در زمینی به مساحت 157 هکتار و تاکنون 1.3 میلیارد یورو آغاز شد. برای این پروژه هزینه شده و سه هزار نفر شروع به کار در این پروژه کردند.
استاندار راه کهگیلویه و بویراحمد پاتاوا به دهشت وی آن را از دیگر پروژه های مهم دانست و به آغاز اجرای آن از دهه 70 اشاره کرد و گفت: در این پروژه اقتصادی و عمرانی که افتتاح آن بسیار حائز اهمیت است 1400 میلیارد تومان هزینه شد.
احمدزاده به بهره برداری از کارخانه قند یاسوج پس از حدود یک دهه اشاره کرد و تاکید کرد: این کارخانه در زمانی که آیت الله رئیسی در زمان ریاست قوه قضائیه از این کارخانه بازدید کردند و به دادگستری استان دستور دادند با قیمت بسیار پایین به بخش خصوصی واگذار شد. به این موضوع بپردازید
وی ادامه داد: در اولین سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در مهر ماه 1400، چهار میلیارد ریال برای احیای کارخانه قند یاسوج اختصاص یافت و در سفر دوم، کام کارگران کارخانه قند قرار گرفت. شیرین شده با طعم تولد دوباره اش.
احمدزاده بهره برداری از پتروشیمی گچساران در کوتاه مدت دولت سیزدهم را یکی از دستاوردهای بزرگ دولت عنوان کرد و گفت: میزان پیشرفت پتروشیمی گچساران از 50 درصد طی 2 دهه به مرحله بهره برداری در کمتر از 2 سال رسیده است. که پیشرفت قابل توجهی است که علاوه بر جلوگیری از فروش فرآورده های نفتی، به ارزآوری و اشتغال پایدار در منطقه نیز کمک کرده و نتیجه مطلوبی برای کشور داشته است.
وی همچنین این طرح را برای جلوگیری از فروش ناخالص و ایجاد فرصت های شغلی و بهبود وضعیت اقتصادی و اجتماعی منطقه بسیار مهم توصیف کرد.
تخصیص 2 میلیارد تومان اعتبار
مدیر کل آب منطقه ای کهگیلویه و بویراحمد نیز از تامین گسترده آب در استان خبر داد.
آرش مصلح در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به اختصاص 2 میلیارد تومان به حوزه آب این استان در دولت سیزدهم افزود: طی سال های 1400 تا 1402 بیش از 400 میلیارد تومان به تنگ اختصاص یافت سد سرخ. در شهرستان بویراحمد.
مدیر کل آب منطقه ای استان برای طرح آبرسانی درخواست اعتبار 400 میلیارد تومانی خواهد کرد لیسیدن و شهرهای اطراف با 85 هزار نفر جمعیت در دولت سیزدهم خاطرنشان کرد و تاکید کرد: در 10 سال گذشته 49 میلیارد نفر به این پروژه اختصاص یافت.
بهبود رشد فیزیکی طعمه تعجب شهر دهشت از سال 90 تا سال گذشته 22 درصد بوده است و گفت: از سال گذشته توسعه فیزیکی این سد به بیش از 55 درصد رسیده است.
مصلح همچنین به مهم ترین اقدامات دولت سیزدهم در استان کهگیلویه و بویراحمد از جمله برگزاری بیش از 200 مناقصه با اعتبار 3500 اشاره کرد. میلیا وی به رد تومان و اختصاص بیش از 2 میلیارد تومان به حوزه آبی استان اشاره کرد و گفت: مطالعات چند سد مهم از جمله سدها و نیروگاه ها انجام می شود. شکوفا شدسد مخزنی سر آسیاب یوسفی سد پتو و ادامه مطالعات برخی سدهای دیگر آغاز شده است.
وی با بیان اینکه در دو سال گذشته بیش از 50 میلیارد تومان در حوزه فناوری اطلاعات شرکت آب منطقه ای هزینه شده است، خواستار اقدام اساسی در دولت سیزدهم برای توجه ویژه به توسعه زیرساخت های آبی و اقدامات دفاعی شد استان. .
مصلح همچنین حضور مکرر مدیران و مسئولان کشوری آب در استان را نشان از ادامه پیگیری این موضوع در سطح کشور دانست و افزود: انتقال آب از داشستروم سد شاه قاسم یاسوج با اعتباری بالغ بر 85 میلیارد تومان از دیگر مواردی است که 10 میلیارد تومان آن از محل اعتبارات نفتی و مابقی از محل بودجه عمومی تامین می شود.
وی به ساماندهی رودخانه های استان کهگیلویه و بویراحمد در این دولت اشاره کرد و گفت: 18 طرح ساماندهی رودخانه ها در 9 شهرستان بالای 150 میلیارد نفر جمعیت اجرا شده است.
مصلح همچنین از انجام 1700 کیلومتر مطالعه برای تعیین حدود و حریم و مسیل و ساماندهی رودخانه های این استان خبر داد.
وی خاطرنشان کرد: در دو سال گذشته پیشرفته ترین دستگاه پایش کیفیت آب و دستگاه چند پارامتری دنیا به ارزش 15 میلیارد تومان و سایر تجهیزات به ارزش 50 میلیارد تومان نیز خریداری شده است.
مدیرکل آب منطقه ای بر اساس ماده 23 3 مجوز برای تامین آب شرب مناطق منطقه اخذ می کند. دیشمخ و چاروسا با 76000 نفر جمعیت انتقال آب از سد تنگ سرخ به یاسوج و همچنین مجوز 23 سودسرپری وی به اقدامات مهم دولت اشاره کرد.
وی با بیان اینکه پروژه های هیدرولیک استان به صورت شبانه روزی کار می کنند، خاطرنشان کرد: دولت سیزدهم در زمینه تامین و توسعه زیرساخت های هیدرولیک استان اقدامات مهمی از جمله تخصیص 70 میلیارد تومان اعتبار این وزارتخانه انجام داد. از مسئولیت های اجتماعی نفت برای پروژه های آبی استان در سال گذشته در سال جاری 60 میلیارد تومان برای پروژه های آبی استان و 50 میلیارد تومان برای ساماندهی رودخانه بشار یاسوج اختصاص یافته است.
مدیرکل آب منطقه ای، بزرگترین مخزن آب شرب کشور با ظرفیت 20 هزار متر مکعب و اعتبار 85 میلیارد تومب در شهرستان افتتاح و به بهره برداری رسید. دهشتوی فعال شدن 61 طرح بزرگ آب در استان از جمله سدها، خطوط انتقال آب و شبکه های آبیاری کشاورزی را از دیگر اقدامات مهم دولت سیزدهم عنوان کرد.
دولت سیزدهم تنها در سه سال فعالیت خود پروژه های مهمی را به اتمام رساند که بر زمین مانده بود تا امیدهای عمرانی در کهگیلویه و بویراحمد در این سرزمین پر رنگ تر از همیشه شود و بسیاری از پروژه های بر زمین مانده جانی دوباره گرفت. در نظر گرفتن مهم هدف سلام رئیس جمهور شهید سید ابراهیم رئیسی را می توان در مناطق محروم و کم برخوردار کشور احساس کرد.