افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
4

گردشگری ایران راه «مردم» را می رود.

  • کد خبر : 27905
گردشگری ایران راه «مردم» را می رود.

آمارهای سازمان جهانی گردشگری نشان می دهد که تعداد گردشگران خارجی که در سال گذشته به ایران سفر کرده اند همچنان با آمار سال 2019 برابری می کند. فاصله قابل توجهی تا دوران کرونا وجود دارد. به گفته رئیس جامعه راهنمایان تور، اگرچه سفر عراقی ها و سایر کشورهای عربی به ویژه پس از معامله […]

آمارهای سازمان جهانی گردشگری نشان می دهد که تعداد گردشگران خارجی که در سال گذشته به ایران سفر کرده اند همچنان با آمار سال 2019 برابری می کند. فاصله قابل توجهی تا دوران کرونا وجود دارد. به گفته رئیس جامعه راهنمایان تور، اگرچه سفر عراقی ها و سایر کشورهای عربی به ویژه پس از معامله عربستان و ایران افزایش یافته است، اما ایران از مقاصد سفر بسیاری از کشورهای آسیایی و اروپایی حذف شده است. در این میان برخی کارشناسان معتقدند گردشگری ایران راه «مردم» را می‌رود و «کسب اعتماد مردم» مهم‌ترین اقدام تبلیغاتی و بازاریابی در شرایط کنونی است.

به گزارش ایسنا، آخرین گزارش شورای جهانی سفر و گردشگری حاکی از رشد 39.2 درصدی سهم صنعت گردشگری از کل اقتصاد ایران تا سال 2022 است که به 4.6 درصد از کل اقتصاد ایران رسیده است. بر اساس همین گزارش، سال گذشته حدود 55 درصد اتباع خارجی که به ایران سفر کرده‌اند عراقی بوده‌اند. پس از آنها مسافران جمهوری آذربایجان و ترکیه هر کدام با 6 درصد، پاکستان با 5 درصد و کویت با 2 درصد در رتبه های بعدی قرار دارند.

با این حال، نمودارهای سازمان جهانی گردشگری این نشان می دهد که ایران در سال 2022 در مجموع میزبان 4.1 میلیون گردشگر خارجی خواهد بود که هنوز 55 درصد کمتر از تعداد مسافران ورودی به ایران در سال 2019 و قبل از اپیدمی کرونا است که تعداد مسافران را به 9.11 میلیون نفر نشان می دهد. ایران در سال های 2021 و 2020 به ترتیب پذیرای حدود 990000 و 1550000 گردشگر بوده است. همچنین بر اساس آمار گردشگری ورودی به ایران در سه ماهه نخست سال 2023 (ژانویه تا اسفند) در مجموع بیش از 870 هزار گردشگر خارجی وارد ایران شده اند.

اگرچه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی از افزایش بازدید روسیه و چین از ایران در مقایسه با سه چهار سال گذشته خبر داده است. این امید است توافق عربستان و ایران به معنای افزایش تعداد گردشگران از کشورهای عربی و حوزه خلیج فارس مانند سال های قبل از سال 2016 است، اما پس از آن هشدار سفر به ایران از سوی وزارت امور خارجه برخی کشورها از نیمه دوم سال گذشته، نام ایران از فهرست مقاصد سفر برخی از کشورهای آسیایی، اروپایی و آمریکایی حذف شده است.علاوه بر این، در شرایطی که رقبای منطقه مانند عربستان سعودی در حالی که با «بحران حقوق بشر» و مصر با «بحران اقتصادی» دست و پنجه نرم می کنند، در کنار ترکیه و امارات متحده عربی به گردشگری میدانی منطقه تبدیل شده اند. با رشد سریع .

با این وضعیت محمد ابراهیم لاریجانی – کارشناس گردشگری و مدیرکل سابق دفتر تبلیغات و بازاریابی گردشگری معتقدند: در شرایط فعلی، برنامه تحول و بازاریابی صنعت گردشگری ایران باید از همه برنامه های قبلی فراتر رفته و «مردم محور» باشد.

لاریجانی در گفت وگو با ایسنا، تاکید کرد: برنامه های بازاریابی و تبلیغات گردشگری ایران عموماً دولتی یا متمرکز بر حضور در نمایشگاه های خارجی و برگزاری جلسات دولتی و جلسات B2B است، در حالی که اکنون زمان افزایش سطح اعتماد مردم است.

این کارشناس گردشگری همچنین گفت: برای اعتلای و بازاریابی ایران در شرایط فعلی، علاوه بر ماموریت وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، لازم است وظایف هر یک از دستگاه های دولتی مرتبط با گردشگری مشخص شود. و مشاركت آنها در تامين بودجه اعلام و ارائه ايران مشخص شود. این دستگاه ها باید هزینه گردشگری ایران را بپردازند. حتی می توان برای بسیاری از شرکت ها و بخش های صادراتی تکلیف معرفی و معرفی ایران را مشخص کرد و در مقابل در بخش مالیات امتیاز داد.

وی ادامه داد: وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی در شرایط کنونی کشور باید تمامی برنامه های تبلیغاتی و بازاریابی قبلی از تولید محتوای مکتوب و بروشور تا برگزاری نشست ها و همایش ها و ورود به جدیدترین برنامه ها را طی کند. . حوزه های بازاریابی و تبلیغات دعوت از اینفلوئنسرهای حرفه ای سفر از کشورهای هدف گردشگری به ایران، برگزاری تورهای موثر آشنایی با ایران برای رسانه های خارجی و متخصصان بین المللی گردشگری و از همه مهمتر در کشورهای هدف، رویدادهای فرهنگی و معرفی ایران که برای مردم ملموس و معنادار است. برای برگزاری یا شرکت در نمایشگاه های بین المللی پربارتر، شب ایرانی را با شکوه و هیاهوی بیشتر و با حضور مردم برگزار کنیم.

این کارشناس گردشگری اضافه کرد: تبلیغ و معرفی ایران نیازمند هزینه های زیادی است، نحوه تامین آن و مشارکت و مشارکت همه نهادها در این مسیر مشخص شود. قطعا با اعتباراتی که تاکنون در نظر گرفته یا پیش بینی شده است نمی توان برنامه تحول آفرینی برای بازاریابی و اعتلای گردشگری ایران داشت.

لاریجانی در ادامه به اخبار رسانه های خارجی درباره ایران اشاره کرد و گفت: آنچه در حال حاضر و بیش از گذشته در برنامه ریزی باید مورد توجه قرار گیرد، اخبار رسانه ها درباره ایران است. قطعا اگر اوضاع سیاسی کشور خوب باشد، تبلیغات نداریم، گردشگران خودشان به ایران می آیند، اما با این خبر و ایران هراسی چه باید کرد؟ قطعا در شرایط کنونی نه بروشور، نه کاتالوگ و نه تولید محتوای دیجیتال مانند گذشته کارساز نخواهد بود و در حال حاضر موثر نیست. این مطالب مخاطبان تخصصی دارد، افرادی یعنی گردشگران جهانی که به دنبال اخبار و رویدادهای ملموس هستند. به همین دلیل تاکید بر اجرای رویدادها و برنامه های مردم محور است. این کاری است که ترکیه در چین انجام می دهد، آنها 54 رویداد را در چین ترتیب می دهند. رویدادهای ما نه تنها باید اتفاق بیفتد، بلکه باید منجر به جذب گردشگر، ایجاد اشتغال و افزایش ضریب اشغال در اماکن گردشگری شود. تبلیغات باید افراد را در نظر بگیرد.

این کارشناس گردشگری در عین حال بر لزوم ایجاد امید و انگیزه در جامعه میزبان تاکید کرد و افزود: آژانس داران، هتلداران و سایر مشاغل گردشگری باید احساس کنند که قرار است اتفاقی بیفتد. گفتمان تحول بازاریابی تبلیغاتی باید در این بخش ها شکل بگیرد. وقتی بازیگران اصلی صنعت گردشگری ایران همچنان درگیر کاهش ارزش قیمت، نرخ ارز، بیمه راهنما و سایر مسائل هستند، برنامه تحول بازاریابی گردشگری چه تاثیری می تواند داشته باشد؟ وقتی ظرف و ظرف با هم خوانده نشوند همه چیز هدر می رود. در عین حال که این برنامه باید شور و اشتیاق را در مدیران گردشگری ایجاد کند، باید احساس کنند که قرار است اتفاقی در گردشگری بیفتد، پس خودشان زمینه ها، امکانات و زیرساخت های دیگر را فراهم کنند.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=27905

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.