افزونه پارسی دیت را نصب کنید Wednesday, 20 November , 2024
2

به زودی در تولید شکر به خودکفایی خواهیم رسید

  • کد خبر : 278764
به زودی در تولید شکر به خودکفایی خواهیم رسید

به گزارش بازار، علیرضا مهاجر در برنامه بازدید در جمع خبرنگاران آخرین دستاوردهای تحقیقات غلات و دانه های روغنی آبزیان همزمان با مراسم روز مزرعه از شرایط تولید چغندرقند و راه های رسیدن به خودکفایی گفت. وی گفت: در بین تمامی محصولات صنعتی کشور، خودکفایی در شکر بیشتر است زیرا هم در نیشکر و هم […]

به گزارش بازار، علیرضا مهاجر در برنامه بازدید در جمع خبرنگاران آخرین دستاوردهای تحقیقات غلات و دانه های روغنی آبزیان همزمان با مراسم روز مزرعه از شرایط تولید چغندرقند و راه های رسیدن به خودکفایی گفت. وی گفت: در بین تمامی محصولات صنعتی کشور، خودکفایی در شکر بیشتر است زیرا هم در نیشکر و هم در چغندر قند شرایط بسیار خوبی داریم.

وی با بیان اینکه مشکل فعلی این بخش واردات شکر با ارز دولتی است، افزود: یکی از اقدامات خوب وزارت جهاد کشاورزی در این زمینه انتقال کشت چغندرقند از بهار و تابستان به پاییز و زمستان است. که حدود 60 تا 70 درصد در مصرف آب صرفه جویی می کند.

مهاجر ادامه داد: امسال بیش از 30 هزار هکتار زیر کشت چغندرقند به پاییزه و زمستانه منتقل شده است و اگر بتوانیم کارخانه ای که در حال ساخت ستاد اجرایی فرمان امام در دزفول است افتتاح کنیم و کارخانه مشابهی در استان گلستان بسازیم. آسان خواهد بود. ما می توانیم برای همیشه در قند خودکفا باشیم.

معاون امور کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی افزود: سرمایه گذاری، بهره وری آب، بذر کافی، چیدمان محصول و برداشت به موقع از نیازهای بخش کشاورزی برای دستیابی به افزایش تولید است.

وی با بیان اینکه 75 درصد اراضی ما زیر 5 هکتار است افزود: نمی توان از این مزارع انتظار بهره وری داشت.

مهاجر با اشاره به اهمیت اقدامات موسسه اصلاح نهال و بذر گفت: تعاملات بسیار خوبی با سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی داریم. موسسه نهال و بهسازی بذر با بیش از یک قرن فعالیت با معرفی دانه های بذر اصلاح شده توسط این موسسه، امنیت تولید سال های آتی و ارائه ارقام جدید با مقاومت بیشتر در برابر آفات، بیماری ها را به ما بخشیده است. و تغییرات آب و هوایی باعث کاهش بروز مشکلاتی مانند زنگ زرد در مزارع گندم می شود.

معاون وزیر زراعت جهاد کشاورزی با بیان اینکه بدون وابستگی به مزارع دیم امکان خودکفایی در تولید گندم را داریم افزود: در حال حاضر حدود چهار میلیون هکتار زمین به کشت گندم دیم اختصاص داده شده است. و نزدیک به دو میلیون هکتار زمین به کشت گندم آبی در کشور اختصاص دارد. با این حال معتقدیم با اصلاح ساختار مدیریتی اعم از ادغام مزارع کوچک یا همزمان محصولات، مبارزه با آفات و بیماری ها، اقدامات مربوط به ساماندهی محصولات زراعی و برداشت به موقع، می توان کشور را در زمینه خودکفایی رساند. تولید گندم با در این دو میلیون هکتار از مزارع، گندم را تحت آبیاری کشت کرده‌ایم و در صورت بارندگی، برداشت محصول از مزارع دیم را برای صادرات یا ذخیره‌سازی اختصاص می‌دهیم.

مهاجر اختلاف قیمت ارز دولتی با ارز آزاد در کشور را یکی از بزرگترین مشکلات کشور اعلام کرد و گفت: در حال حاضر گندم و دانه های روغنی، آرد، جو و روغن با ارز دولتی وارد کشور می شود. در واقع این رقم مابه التفاوت ارز دولتی و ارز آزاد را به طرف های خارجی یارانه می دهیم و امیدواریم کشاورز کوچک ما بتواند با کشاورز بیش از هزار هکتار زمین در برزیل و آرژانتین رقابت کند که این امکان وجود ندارد. .

و افزود: در برخی محصولات با وجود پتانسیلی که کشور دارد و داشتن برنامه و اراده نمی توانیم خودکفا باشیم. ما نمی‌توانیم از تولیدکننده دانه‌های روغنی بخواهیم با روغنی که با ارز دولتی وارد کشور می‌شود رقابت کند.

مهاجر با بیان اینکه همه کشورهای دنیا به بخش کشاورزی یارانه اختصاص می دهند، گفت: خودکفایی ما در تولید محصولات استراتژیک کشاورزی ضامن امنیت غذایی است و اگر امنیت غذایی نباشد سایر اوراق در کشور ضرر می کنند. رنگ

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=278764

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.