به گزارش بازار به نقل از قیمت آهن، بازار آهن و فولاد در اولین روز خرداد رونق چندانی نداشت و نوسان محسوسی در قیمت آهن آلات مشاهده نشد. بر اساس گزارش ها، با وجود ثبات نسبی قیمت ها، برخی منابع از تعطیل یا نیمه تعطیل بودن بازار تا پایان هفته به دلیل برگزاری مراسم تشییع شهدا خبر دادند. پس از یک روز افزایش، قیمت دلار که به کانال 60 تومان رسیده بود، روند نزولی را آغاز کرد و در پایان هفته 58 هزار و 200 تومان اعلام شد.
فضای بازار آرام است و فعالان منتظر تحولات آتی هستند. بازارها در حال حاضر راکد و منتظر هستند. تعطیلی و بلاتکلیفی موجود مانع از رونق و پویایی بازارها شده است. با این حال، باید منتظر ماند و دید که تغییرات آینده چه چیزی را در بازارها به همراه خواهد داشت.
همانطور که در بالا ذکر شد، بازار در مرحله انتظار تا انتخابات است. در این فاصله یک ماهه شاهد نوسانات جزئی در بازار خواهیم بود که بستگی به اخبار و تحولات مربوط به حضور یا عدم حضور احزاب و نامزدها در انتخابات دارد.
بر اساس شواهد موجود انتظار معجزه سیاسی و اقتصادی پس از انتخابات منطقی به نظر نمی رسد. با این حال، بازار کاملاً راکد است و به نظر می رسد تا انتخابات بالا نخواهد رفت.
کارشناسان معتقدند در حال حاضر پول زیادی در بانک ها و سپرده های بانکی با سود 30 درصد وجود دارد و تمایلی به ورود به بازار و سرمایه گذاری ندارند. آنها نمی توانند مزایایی مشابه سپرده های بانکی کسب کنند. این رکود بازار باعث نگرانی فعالان اقتصادی و مردم شده است و بسیاری انتظار دارند بازار پس از انتخابات دوباره رشد کند.
از ابتدا تا پایان اردیبهشت ماه، قیمت آهن در حال کاهش بود، اما در روزهای پایانی ماه با افزایش جزئی مواجه شد که چندان دوام نیاورد. اما در مجموع، بازار سنگ آهن در ماه جاری با رکود شدیدی مواجه بود که کاهش تقاضا در بازار داخلی و چالش های صادراتی به عنوان دو عامل اصلی این رکود تلقی می شود.
روند نزولی قیمت ارز نیز علت آن است و همین موضوع به رکود بازار دامن زد. در این شرایط افت قیمت پایه شمش فولاد در بورس کالا در هفته گذشته نتوانست تقاضا را تحریک کند و بخش قابل توجهی از عرضه بدون مشتری ماند. به عنوان مثال نمودار قیمت میلگرد ابرکوه و نمودار قیمت پروفیل جهانی درج شده در این متن، روند کلی بازار آهن و فولاد در یک ماه گذشته را نشان می دهد.
رکود در حلقه شمش فولادی.
در آخرین حلقههای زنجیره فولاد، برخی کارخانهها برای عبور از این رکود به فروش فرعی روی آوردهاند. اما تبدیل شمش به میله به دلیل هزینه بالا مقرون به صرفه نیست.
در آخرین عرضه شمش فولاد در بورس کالا، 86 هزار تن شمش فولاد با 27 هزار تن افزایش نسبت به عرضه قبلی، معامله شد. با این حال، 48٪ از پیشنهادات فروش نرفته یا به بازار عرضه شد. در واقع قیمت پایه شمش فولاد در هفته گذشته 500 تومان کاهش یافت اما این کاهش نتوانست تقاضا را تحریک کند.