روزنامه جمهوری اسلامی ادامه می دهد در حالی که کشور 5 روز التهاب ناشی از سقوط بالگرد حامل رئیس جمهور و همراهانش را که موجب شهادت آنها شد، پشت سر می گذارد، اکنون مهمترین موضوع در دستور کار جامعه قرار گرفته است. انتخابات ریاست جمهوری است.
مسئولان نظام می توانند از فرصت خون شهدا استفاده کنند. سقوط هلیکوپتر ایجاد شده تا حداکثر مردم را به پای صندوق های رای جذب کند و با برگزاری انتخابات رقابتی واقعی شرایط کشور را از کاهش مشارکت به افزایش تغییر دهد.
در سه انتخابات هزار و 398 مجلس یازدهم، هزار و 400 انتخابات ریاست جمهوری و 1402 مجلس دوازدهم، زیان های زیادی داشت که در خور نظام جمهوری اسلامی ایران نبود.
دلیل اصلی این بود که این سه انتخابات به معنای واقعی رقابتی نبودند. مسئولان از رقابت پذیری انتخابات در هر سه مورد صحبت کردند، اما در عمل با رد صلاحیت گسترده کاندیداها مجالی برای رقابت جریان های مختلف فکری باقی نماند و آنچه رقابت نامیده شد در حقیقت رقابت اعضا بود. از همین گرایش با خودشان این وضعیت در انتخابات ریاست جمهوری سال 1400 بیش از دو انتخابات قبل و بعد از آن مشاهده شد. محصول این نوع انتخابات غیررقابتی، شکل گیری حکومتداری یکسان است که با روح قانون اساسی سازگاری ندارد.
روح قانون اساسی نظام جمهوری اسلامی بیانگر تقسیم قدرت با این گرایش منطقی و خردمندانه به استفاده از تقسیم قدرت برای حفظ استقلال قوا است، در حالی که حفظ وحدت در محور منافع ملی وظیفه اجتناب ناپذیر همگان است. سه قدرت
مهمترین عامل بقا و دوام حکومت، حفظ و تقویت حمایت مردمی از نظام حکومتی است. این اهمیت تنها با رعایت حقوق مشروع مردم در عرصه های مختلف اجتماعی، سیاسی، اقتصادی، فرهنگی و شهروندی حاصل می شود. برگزاری انتخابات واقعاً رقابتی یکی از راههای تضمین حقوق مشروع مردم و یکی از مؤثرترین عوامل حفاظت و تقویت حمایتهای مردمی است، چیزی که در شرایط کنونی به شدت به آن نیاز داریم.
اگر مسئولان نظام می خواهند انتخابات از سردی بیرون بیاید و از مشارکت حداقلی دور شود و آرای باطل مهم ترین رقیب منتخب نباشد، باید برای رقابتی شدن آن در عمل و رقابت تلاش کنند. نه در کلام و شعار.
حاکمان فعلی ما باید این واقعیت تلخ را بپذیرند که تداوم کاهش مشارکت مردمی در انتخابات تهدیدی برای کشور، نظام و حتی خود حاکمان است. اگر بخواهند این تهدید را به فرصت تبدیل کنند، چاره ای جز این ندارند که به انتخابات رقابتی واقعی متوسل شوند.
شایستگی واقعی به این معنا نیست که همه داوطلبان واجد شرایط هستند.
احراز صلاحیت ها اگر به جای سلیقه ای و سیاسی، قانونی شود و قانون مطابق میل مردم تفسیر نشود، زمینه برای انتخابات واقعا رقابتی فراهم می شود.
در این صورت مشارکت 41 درصدی حداقل 80 درصدی خواهد شد، واقعیتی که به نفع کشور و نظام خواهد بود، پشتوانه مردمی حاکمیت و امید را به عموم مردم باز می گرداند و این بیشترین است. نیاز مهم امروز مهم نیست چه کسی رئیس جمهور می شود، مهم این است که چگونه رئیس جمهور می شوید.