به گزارش بازار، امین کلاهدوزان رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در نشست تخصصی کمیسیون فناوری اطلاعات و ارتباطات اتاق بازرگانی ایران، ضمن تاکید بر تعامل با بخش خصوصی و دریافت نظرات برای بهبود امور، گفت: در حالی که کسب و کاری که در آن خرید و فروش کالا و خدمات در فضای مجازی انجام می شود، صرف نظر از نحوه پرداخت و نوع تحویل، تجارت الکترونیک محسوب می شود و نظرات و چالش های آن باید با همه تنوع شنیده شود. .
وی افزود: اکنون نزدیک به 200 هزار شرکت تجارت الکترونیکی فعال و رسمی در کشور وجود دارد که گردش مالی این شرکت ها در سال 1402 تقریباً 3200 همات بوده است.
در این جلسه رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک با اشاره به سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) اظهار داشت: حجم معاملات دولتی سامانه تدارکات الکترونیکی دولت (ستاد) در سال گذشته بیش از 1100 همات بوده است. که نشان از عملکرد قابل توجه این سرویس در کشور دارد
وی در ادامه این نشست افزود: شفافیت در انتشار اطلاعات معاملات قبل از مزایده یا مناقصه و حتی پس از آن از ویژگی های بارز سامانه ستاد برای کاربران است.
کلاهدوزان با تاکید بر نقش تسهیل گری مرکز توسعه تجارت الکترونیک گفت: تسهیل در حوزه فعالیت های تجاری به معنای رفع موانع و پیش بینی ضوابط و مقررات لازم برای این حوزه است که اکنون در مرکز ساری و جاری نیز همین رویکرد وجود دارد. .
وی با اشاره به استفاده از ظرفیت گفتوگو با بخش خصوصی و شرکتهای فعال، گفت: با تاکید بر گفتوگوی تخصصی با بخش خصوصی و شرکتهای فعال، تلاش میشود تا بین حوزههای تصمیمگیری در خصوص مبادلات الکترونیکی سلامت و خودرو همفکری ایجاد شود. شرکت ها از جمله نمونه هایی از فعالیت های مرکز. بهبود و توسعه محیط کسب و کار تجارت الکترونیک.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک در این نشست تخصصی با حضور بخش خصوصی اظهار داشت: کانسار طلا یکی دیگر از بخشهایی بود که با استفاده از ظرفیت سندباکس در حال رصد و رفع موانع برای حضور کسبوکارهای تجارت الکترونیک هستیم. وزارت حریم خصوصی
وی با اشاره به لزوم همکاری نهادها و سازمان ها تصریح کرد: تسهیل فضای کسب و کار یک کار مهم و راهبردی است اما اجرای آن نیازمند همکاری سایر نهادها و سازمان های دولتی و البته بخش خصوصی برای تحقق این مهم است. نتیجه دلخواه با سرعت لازم
مدیر مرکز توسعه تجارت الکترونیک با اشاره به موارد متعدد حمایت از شرکتها گفت: حمایت از نوآوری شرکتهای تجارت الکترونیک در مقایسه با نمونههای سنتی نیز از محورهای مهم این مرکز است و حمایت از تاکسیهای اینترنتی در طرح سوال کاهش سهمیه سوخت با این معیار مطرح شده است.
وی با اشاره به ظرفیت قانون صنفی گفت: باید از ظرفیت بالای قانون صنفی که اتحادیه کسب و کار مجازی بر اساس آن تشکیل شد بهره برد و از این حیث ارتباط این سامانه با صنف موجب خواهد شد. به زودی انجام می شود و پروانه کسب صادر خواهد شد. این اثر نیز به صورت سیستمی پخش خواهد شد.
رئیس مرکز توسعه تجارت الکترونیک همچنین تعامل با تشکل ها و انجمن های تخصصی فعال در این حوزه را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: تعامل با تشکل ها و انجمن های تخصصی در حوزه تجارت الکترونیک و بهره گیری از ظرفیت تجربیات و گفت و گو با هم اکنون در این مرکز در حال انجام است و قطعاً از چنین فعالیت هایی برای دستیابی به حکمرانی مشارکتی حمایت می شود.
وی در پایان افزود: مزیت حوزه تجارت الکترونیک شفافیت مهم شرکت های فعال در این بخش در موضوعاتی مانند شکل عرضه کالا و خدمات، تراکنش های مالی، حمل و نقل و تحویل کالا و غیره است. که نقطه قوت مهمی برای توسعه و بهبود آن نسبت به روش های سنتی در کشور است.