افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 24 November , 2024
3

ایران از نظر تامین آب شرب شهری و روستایی در صدر جدول جهانی قرار دارد

  • کد خبر : 26966
ایران از نظر تامین آب شرب شهری و روستایی در صدر جدول جهانی قرار دارد

به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، وجود تنش آبی در بسیاری از مناطق و شهرهای کشور، دولت سیزدهم را بر آن داشت تا علاوه بر برنامه ریزی های موثر برای حل این بحران، برنامه های عظیم، امیدوارکننده و بلندمدتی را برای تامین آب در دستور کار قرار دهد. آب آشامیدنی، صنعت و کشاورزی […]

به گزارش بازار به نقل از وزارت نیرو، وجود تنش آبی در بسیاری از مناطق و شهرهای کشور، دولت سیزدهم را بر آن داشت تا علاوه بر برنامه ریزی های موثر برای حل این بحران، برنامه های عظیم، امیدوارکننده و بلندمدتی را برای تامین آب در دستور کار قرار دهد. آب آشامیدنی، صنعت و کشاورزی در بسیاری از مناطق کشور.

بر اساس جدیدترین گزارش بانک جهانی که بر اساس شاخص های توسعه جهانی تعریف شده است، ایران از نظر دسترسی به آب شرب در مناطق شهری و روستایی در جهان و در بین کشورهای منطقه در صدر جدول قرار دارد. بنابراین درصد دسترسی به آب شرب شهری و روستایی در ایران به ترتیب 83/99 و 82 درصد است، در حالی که این شاخص ها در جهان 7/85 درصد و 6/59 درصد و در بین کشورهای شرق به ترتیب 2/83 و 5/69 درصد می باشد.

آنچه صنعت آب کشور را از سایر کشورها متمایز کرده است را می توان از دانش آبا و اجدادی سدسازی و قنات آفرین بودن در جهان، خودکفایی در صنعت سدسازی، صادرات خدمات فنی و مهندسی در حوزه سدسازی برگرفت. تونل ها و نیروگاه های آبی به کشورهای منطقه و حتی فرا قاره ای از جمله سریلانکا، سوریه، افغانستان، آذربایجان و تاجیکستان و برخی کشورهای آفریقایی و آمریکای لاتین می رسد و در دو دهه گذشته رتبه سوم صنعت آب ایران را در جهان دارد.

اما در همین راستا مکان یابی و تولید 80 درصد تجهیزات مورد نیاز تصفیه خانه ها، جانمایی و تولید 65 درصد تجهیزات لازم تصفیه خانه فاضلاب، جانمایی و تولید 90 درصد تجهیزات مورد نیاز آب و فاضلاب . شبکه ها، تامین آب حدود 100 درصد جمعیت شهری (بیشتر از میانگین جهانی) از دیگر شاخص های صنعت آب کشور است.

دولت سیزدهم برای دستیابی به اهداف صنعت آب ایران رویکردهای ویژه ای همچون تحول در مدیریت منابع آب، توسعه زیرساخت ها و تاسیسات آبی و اصلاح اقتصاد آب را در دستور کار قرار داد.

ایجاد مکانیسم مناسب و مشارکتی برای مدیریت حوضه های رودخانه، بهبود بهره وری آب، تخصیص مجدد آب، تحویل حجم آب کشاورزی، نصب ابزار اندازه گیری، جلوگیری از بهره برداری بیش از حد و برداشت غیرمجاز آب، و توسعه استفاده از منابع غیرمتعارف، از جمله برنامه های برنامه ریزی شده برای تحقق رویکرد تحول. . در مدیریت منابع آب مورد توجه قرار می گیرند.

در زمینه توسعه زیرساخت ها و تأسیسات آبی در ابتدای دولت سیزدهم، احداث سدها، احداث شبکه های آبیاری و زهکشی، آبرسانی شهری، آبرسانی روستایی، ایجاد فاضلاب و مدیریت تنش آبی.

همچنین در راستای بهبود اقتصاد آب، بازنگری تعرفه‌ها برای اصلاح الگوی مصرف، ایجاد بازارهای محلی آب، تنوع بخشی به منابع مالی و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های قانونی برنامه‌ریزی و اجرا شد.

بر اساس این گزارش، با بررسی برنامه های ویژه حوزه آب و فاضلاب برای تحقق اهداف دولت سیزدهم، می توان با آبرسانی به 10 هزار روستای 4 میلیون و 750 هزار نفری، 101 پروژه فاضلاب را اجرا کرد. در قالب احداث 69 تصفیه خانه فاضلاب شهری با ظرفیت 1.7 میلیون مترمکعب در روز، 88 پروژه آبرسانی با ایجاد 32 تصفیه خانه با ظرفیت 2.65 میلیون مترمکعب در روز و 376 پروژه مدیریت تنش آبی. با هدف نوسازی و بهسازی تاسیسات آبی در طول 14 هزار کیلومتر، کاهش ضایعات آب شهری به میزان 5 درصد و افزایش ظرفیت ذخیره سازی آب، ظرفیت 1.5 میلیون مترمکعبی را نشان داد.

در این راستا، وزارت نیرو از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون موفق به بهره برداری از 12 تصفیه خانه و پروژه آبرسانی، بهره برداری از 6 دستگاه آب شیرین کن با ظرفیت 54 هزار متر مکعب در روز، بهره برداری از 24 تصفیه خانه فاضلاب شده است. با ظرفیت 663 هزار مترمکعب در امروز تجهیز 21 هزار و 847 حلقه چاه کشاورزی به کنتور هوشمند، اصلاح و تعدیل مجوز برای 39 هزار حلقه چاه کشاورزی، پیشبرد اجرای طرح جهادی آبرسانی به 10 هزار روستای دارای تنش آبی و آبرسانی به 3 هزار و 260 روستا تاکنون بازیافت فاضلاب به میزان 324 میلیون مترمکعب در سال برای مصارف صنعتی یا سایر متقاضیان ذخیره سازی کافی آب در مخازن سدهای نیروگاه های برق آبی علیرغم کاهش ورودی سدها و تدوین نقشه راه. برای اجرای آبخیزداری و ساختار عملیاتی آن.

بهره برداری از آبرسانی به شهرکرد و تثبیت وضعیت تامین آب سالم و بهداشتی به میزان 820 لیتر در ثانیه در کمترین زمان ممکن، انجام طرح های اضطراری تامین آب پایدار، افزایش تاب آوری و ارتقای کمی و کیفی آب. اعم از حفر و تجهیز چاه ها، احداث ایستگاه های پمپاژ و مخازن احداث تصفیه خانه و پروژه های ارتقای کیفی و اجرای خطوط انتقال و بهره برداری از طرح جامع آبرسانی غدیر آبرسانی با هدف تامین آب 26 شهر. و 1000 روستا در استان خوزستان و انتقال 10 هزار لیتر در ثانیه آب شرب با کیفیت و بهره برداری از تصفیه خانه فاضلاب و بازیافت فاضلاب شهر بیرجند با ظرفیت 21 هزار و 500 متر مکعب در روز یکی از سایر اقدامات ثبت شده در گزارش عملکرد وزارت نیرو در دولت سیزدهم.

بهره برداری از فاز اول انتقال آب از سد آزاد به سنندج با ظرفیت 1200 لیتر در ثانیه (90 درصد پیشرفت پروژه در یک سال نسبت به 10 درصد پیشرفت ده سال قبل)، بهره برداری از سیستم انتقال آب به دریاچه ارومیه شامل 36 کیلومتر تونل و 11 کیلومتر کانال انتقال برای انتقال 300 میلیون متر مکعب آب مازاد به دریاچه ارومیه به عنوان بزرگترین پروژه زیست محیطی غرب آسیا و آغاز فاز عملیاتی احیای مجدد دریاچه ارومیه به عنوان یکی از مطالبات مردمی، بهره برداری از خط پشتیبان آب شرب مردم خلیج فارس یزد طی سه ماه در راستای توسعه زیرساخت های آبرسانی و ارتقای تاب آوری، تکمیل و بهره برداری از پروژه آبرسانی سیراف تا جم در بوشهر. استان با 42 کیلومتر خط انتقال و پنج ایستگاه پمپاژ پس از 14 سال انتظار بهره برداری از سه پروژه آب شیرین کن در بوشهر با ظرفیت کل 41500 مترمکعب برای تامین آب 250000 نفر خروجی از سدهای دامن، چمشیر و باغان با حجم کل مخزن 2515 میلیون مترمکعب و زهکشی از سد خیر با حجم مخزن 343 میلیون مترمکعب به عنوان بزرگترین سد مخزنی استان سیستان و بلوچستان پس از 6 سال می توان گسیختگی را از دیگر اقدامات دانست. وزارت نیرو در دو سال دولت سیزدهم.

با این حال، اجرای طرح انتقال آب از دریای عمان به استان های شرقی کشور و تشکیل شورای تامین آب جهادی و مرکز تامین آب جهاد کشاورزی با هدف تامین نیازهای ضروری و ارتقای شاخص های بهره مندی از خدمات آب شرب و فاضلاب، تقویت روحیه جهادی و مشارکت مردمی در تامین آب و تنوع بخشی به منابع مالی، کاهش هزینه های پروژه های آبرسانی، تشکیل مجمع خیرین آبفای کشور و حمایت ها و تشویق های قانونی و قانونی در ادامه فعالیت های انجام شده برای رفع تنش آبی در مناطق مختلف کشور از ابتدای دولت سیزدهم تاکنون اقداماتی برای خیرین انجام شده است.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=26966

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.