بر اساس گزارش اقتصادی؛ لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم به منظور ارتقای مشارکت مردمی در اقتصاد کشور اقدامی راهبردی است که هدف آن تحریک رشد اقتصادی و ایجاد الگوی اقتصادی متعادل تر و با ثبات تر است. با کاهش مالیات تولید و تمرکز مالیات بر سرمایه و کل دارایی ها به جای مالیات بر نیروی کار و تولید، سرمایه گذاری در بخش تولیدی تشویق شده و از فعالیت های غیرمولد که به توسعه اقتصادی کشور کمکی نمی کند، جلوگیری می شود. از سوی دیگر تولید کشور نیز با سرمایه و توان مردمی رشد خواهد کرد.
یکی از جنبه های اساسی حمایت از تولید از طریق مشارکت مردمی، حمایت مالی خاص از بخش تولیدی است. دولت می تواند با کاهش بار مالیاتی بر فعالیت های تولیدی، فضای مساعدی را برای رونق کسب و کار و گسترش فعالیت های خود ایجاد کند.
در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم، برای ارتقای مشارکت بیشتر مردم در فعالیت های اقتصادی، اصلاح قوانین مالیات های مستقیم از طریق کاهش مالیات بر تولید و ارائه معافیت های جدید برای سرمایه گذاری های کوچک در بخش تولید در نظر گرفته شده است. این معافیت های مالیاتی کاتالیزوری برای مشارکت مردم در رشد اقتصادی است.
با یکی از اعضای کمیسیون برنامه و بودجه مجلس درباره مزیت های لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم که هدف آن تقویت جریان سرمایه گذاری در بخش تولیدی اقتصاد و همچنین افزایش جذابیت است، گفت وگو کردیم. تولید و کاهش ریسک آن.
جعفر قدری کاهش مالیات تولید را برای افزایش مشارکت مردم ضروری دانست و گفت: در واقع باید بار مالیاتی از دوش دولت و تولیدکنندگان برداشته شود.
وی با بیان اینکه باید مشخص شود برای مالیات پرداختی چه خدماتی ارائه می شود، تصریح کرد: کاهش مالیات بر تولیدکننده می تواند سرمایه گذاری بخش خصوصی را افزایش دهد که تورم و رونق اقتصادی کشور را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
نماینده مردم شیراز در شورای اسلامی با بیان اینکه کاهش مالیات بر تولیدکننده و اصلاح نظام مالیاتی شعار سال را محقق می کند، گفت: سیاست های مالیاتی باید به گونه ای تنظیم شود که از دانش حمایت کند. شرکت ها و بخش تولیدی دچار بحران می شوند و نگران نباشند
قدری افزود: با کاهش مالیات بر تولید در لایحه اصلاحیه مالیات بر سرمایه گذار و تولیدکننده، تولید بیشتر تشویق می شود و حتی دادن مشوق های خاص برای رشد تولید در مناطق کمتر برخوردار می تواند به تعادل و توسعه منطقه کمک کند.
وی با بیان اینکه افزایش تولید باعث ایجاد اشتغال و کاهش نرخ فقر می شود، اظهار داشت: دولت با کاهش فشار مالیاتی بر فعالیت های تولیدی می تواند زمینه مساعدی را برای توسعه مشاغل و گسترش فعالیت های آنها ایجاد کند.
نماینده مردم شیراز در هانه ملت کاهش نرخ مالیات تولید از 25 درصد به 15 درصد را از مهمترین مزیت های اصلاح قانون مالیات دانست و افزود: با کاهش بار مالیاتی بر تولید، شرکت ها خواهند داشت. منابع بیشتر برای سرمایه گذاری در نوآوری و توسعه. منجر به بهره وری و رشد بیشتر اقتصاد می شود.
قدری خاطرنشان کرد: در لایحه اصلاح قانون مالیاتهای مستقیم مشوقهای مالیاتی جدیدی برای بخش تولیدی در نظر گرفته میشود، مانند اعطای معافیت 100 درصدی برای سرمایهگذاری در مناطق کم برخوردار یا اعطای مشوقهای خاص برای جلوگیری از فروش ناخالص صنایع و توسعه زنجیره ارزش. ، جذابیت و رقابت پذیری صنعت و تولید کشور برای سرمایه گذاری در بازارهای مالی ملی و همچنین ایجاد بازار در بازار جهانی افزایش می یابد.