به گزارش رکنا، مستوفی رئیس مرکز بازرسی مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی کشور در رابطه با اینکه سخنگوی سازمان جنایی اخیرا اعلام کرده دریافت وجوه نقد پزشکان جرم نیست. افزود: اگر به این نتیجه برسیم که این وجوه در صورت دریافت نقدی بیش از نرخ است قطعا تحریم می شود اما در نظام مالیاتی مطابق با اجرای نظام مالیاتی و قانون فروشگاه. پایانه ها، از ابتدای سال 1402 پزشکان موظف به استفاده از دستگاه های کارتخوان هستند و این تخلف از این دستور قانونی است. ممکن است تخلف کیفری نباشد اما تخلف از قانون محسوب می شود.
وی گفت: سازمان امور مالی موظف است مراتب را به مراجع ذیربط و سازمان نظام پزشکی نیز موظف است در صورتی که تخلف آن پزشکان پس از پیگیری رفع نشد مراتب را به مراجع قضایی اعلام کند.
مستوفی خاطرنشان کرد: 75 درصد از 42 هزار گزارشی که از مردم در سامانه افشاگری سازمان امور مالیاتی دریافت کردیم، مربوط به تخلفات پزشکان بود.
رئیس مرکز بازرسی مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی افزود: وضعیت به سازمان نظام پزشکی گزارش شد و در چهار گزارش فصلی با توجه به وظایف سازمان امور مالیاتی ابلاغ شد. وضعیت به مراجع نظارتی شورای اسلامی و سازمان امور مالی به وظایف خود مبنی بر گزارش و پیگیری اجرای ماده 274 قانون مالیات های مستقیم عمل کردند.
وی گفت: درآمد پزشکانی که از دستگاه کارتخوان استفاده نمی کنند را با شناسایی حساب شخصی یا حساب بستگانشان که از آن پول دریافت می کنند محاسبه می کنیم و از درآمد احتساب مالیات مطالبه می کنیم.
مستوفی افزود: سازمان امور مالی تنها در صورت اثبات جرم این پزشکان از سوی مراجع قضایی موظف است بر اساس جرم ثابت شده پیگیری قضایی انجام شود. سال گذشته چهار پزشک در کشور مشمول شناسایی کیفری شدند. قوه قضائیه و اقدامات قانونی لازم علیه آنان به عمل آمده است.
رئیس مرکز بازرسی مبارزه با فرار مالیاتی و پولشویی سازمان امور مالیاتی تاکید کرد: تعداد پزشکان زیاد، مراجعه کنندگان به پزشکان نیز زیاد است و سازمان امور مالیاتی قطعا با متخلفان برخورد خواهد کرد.