افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 7 November , 2024
5

انتقاد رئیس سازمان بازرسی از وضعیت بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه

  • کد خبر : 263983
انتقاد رئیس سازمان بازرسی از وضعیت بازپرداخت تسهیلات صندوق توسعه

به گزارش بازار، ذبیح الله خدایان در چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی و نقش این صندوق در اجرای برنامه هفتم توسعه، ضمن تبریک دهه کرامت و تاکید بر ضرورت توسعه فرهنگی در ارتباط با ملی تاکید کرد. صندوق توسعه ، گفت: ابتدا باید دید هدف از ایجاد صندوق توسعه ملی چیست؟ آیا هدف […]

به گزارش بازار، ذبیح الله خدایان در چهارمین همایش بین المللی صندوق توسعه ملی و نقش این صندوق در اجرای برنامه هفتم توسعه، ضمن تبریک دهه کرامت و تاکید بر ضرورت توسعه فرهنگی در ارتباط با ملی تاکید کرد. صندوق توسعه ، گفت: ابتدا باید دید هدف از ایجاد صندوق توسعه ملی چیست؟ آیا هدف تثبیت منابع و مصارف دولت است تا اگر دولت با کمبود مواجه شد از این صندوق کمک بگیرد؟ یا هدف کمک به رشد اقتصادی و حفاظت از ثروت ملی و انتقال آن به نسل های آینده است؟

وی ادامه داد: در ماده 16 قانون احکام دائمی، هدف از تشکیل این صندوق تبدیل بخشی از منابع نفت و گاز و میعانات گازی به ثروت مولد و حفظ بخشی از منابع نفتی برای نسل های آینده است. در ادامه هم در سیاست های کلی نظام و هم در سیاست های حاکم بر برنامه پنجم و ششم تاکید شده است که باید تمرکز خود را از نفت و گاز و درآمدهای آن به سرمایه گذاری و اقتصادمان را از وابستگی به نفت و گاز معطوف کنیم. گاز. . بیا بریم

رئیس سازمان بازرسی کل کشور با بیان اینکه نمی توان به یکباره وابستگی به نفت را کاهش داد، به فرمایشات مکرر رهبر معظم انقلاب مبنی بر رهایی اقتصاد کشور از وابستگی به نفت اشاره کرد و گفت: در سال 2017 تاکید شده است. در اساسنامه صندوق آمده است که ابتدا 30 درصد درآمدها نفت باشد و سپس سالانه دو تا سه درصد به سهم صندوق اضافه شود و به تدریج از وابستگی بودجه به نفت کاسته شود بنگاه های تولیدی برای تضمین رشد اقتصادی و افزایش درآمد دولت از محل مالیات و عوارض به جای درآمدهای نفتی.

وی با انتقاد از رویکرد دولت های مختلف در خصوص صندوق توسعه ملی، یادآور شد: از 150 میلیارد دلار صندوق توسعه ملی، 100 میلیارد دلار را دولت ها در سال های گذشته گرفتند و 40 میلیارد وام دادند که 100 میلیارد دلار وام داده شد. از 150 میلیارد دلار منابع صندوق بازنگشته است، چگونه می توان گفت نگاه به صندوق نگاه به سرمایه گذاری بوده است؟

خدایان افزود: مقرر شد هر سال 30 درصد منابع نفتی به صندوق واریز شود و پس از آن هر سال 2 تا 3 درصد به این 30 درصد اضافه شود اما در این زمینه هم موفق نبودیم. در برخی سالها کمتر از 30 درصد از سهام به صندوق اختصاص یافته است. علاوه بر این، هر ساله در قانون بودجه مقرر شده است که درصدی از منابع صندوق به صورت اعتبارات ریالی پرداخت شود، اما متاسفانه به دلیل تورم و کاهش ارزش ریال، سرمایه صندوق آب از بین رفته است. یعنی چند میلیارد دلار کسری به دلیل کاهش ارزش ریال داریم.

رئیس سازمان بازرسی کل کشور ادامه داد: در سیاست ها بر استقلال مدیریت صندوق در بانک مرکزی تاکید شده است اما آیا صندوق حساب های خود را در بانک مرکزی مدیریت می کند؟ مبلغ حدود 8 میلیارد دلار به دلیل عدم مدیریت حساب های صندوق در بانک مرکزی است، زیرا صندوق نمی تواند ارزهای واریز شده را به موقع به حساب خود تبدیل کند. در حالی که در سیاست های کلی حاکم بر برنامه ششم توسعه، استقلال مدیریت حساب های صندوق توسعه ملی در بانک مرکزی مورد تاکید قرار گرفته است.

وی در خصوص پرداخت برخی تسهیلات تاکید کرد: تسهیلات داده شده اما اقساط به موقع پرداخت نشده است، برای حدود 200 طرح، مدت بازپرداخت حدود 400 برابر تمدید شده و میانگین بازپرداخت حدود 7 سال است. نیم.

خدایان تصریح کرد: قسمت کوچکی از برداشت های صندوق محرمانه است و سایر برداشت ها باید به صورت شفاف اعلام شود و به همه اطلاع رسانی شود. علاوه بر این، برداشت و کمک منابع به دولت ها باید به وضوح درک شود و توجه ویژه ای به این موضوع شود.

رئیس سازمان بازرسی با اشاره به توانایی صندوق برای سرمایه گذاری در میادین مشترک نفت و گاز گفت: باید به صندوق اجازه ورود و سرمایه گذاری در برخی از بخش های بالادستی نفت و گاز با اولویت میادین مشترک داده شود. اگر تحریم‌ها به سرمایه‌گذاران خارجی اجازه سرمایه‌گذاری در بخش بالادستی نفت و گاز را نمی‌دهد، چرا صندوق نباید با مشارکت بخش خصوصی و مشروط به اینکه از مشارکت بانک‌ها متضرر نشود، وارد نشود؟

وی گفت: بر اساس ماده 42 قانون تامین مالی تولید و زیرساخت که اجرای آن اخیرا ابلاغ شده، مقرر شده است که دولت می تواند در چارچوب سیاست های کلی، پروژه هایی را برای پرداخت بدهی خود به صندوق واگذار کند. اصل 44 قانون اساسی بر این اساس پیگیری این موضوع ضروری است.

خدائیان در پایان سخنان خود تذکراتی را به مسئولان صندوق ارائه کرد. به عنوان مثال در پرداخت تسهیلات اگرچه توجیه فنی و اقتصادی طرح ها و صلاحیت وام گیرندگان نزد بانک تایید می شود، اما از این نظر باید کنترل شود که آیا بانک ها وظایف خود را به درستی انجام داده اند یا خیر.

وی ادامه داد: ثانیاً افرادی که منابع صندوق امداد را دریافت کرده و طرح ها را اجرا کرده اند باید برای پرداخت کارمزد خود پیگیری شوند تا از بلوکه شدن وجوه صندوق جلوگیری شود و در صورتی که بانک ها پیگیر وصول مطالبات صندوق نباشند. زیرا بانک عامل در این خصوص ضامن برخورد با بانک های متخلف بر اساس مقررات و نظارت بر نحوه مصرف اعتبارات است تا مشخص شود اعتبارات پرداخت شده در محل هزینه شده است یا خیر.

تذکر دیگر رئیس سازمان بازرسی کل کشور به مسئولان صندوق این بود که برداشت دولت از صندوق به صورت وام انجام می شود و برخی نهادها از جمله سازمان برنامه و بودجه باید اعتبارات لازم را تامین کنند. تضمین و پیگیری اخذ ضمانت نامه های فوق الذکر.

نکته دیگر تاکید رئیس سازمان بازرسی کل کشور بر شفافیت در منابع و مصارف صندوق توسعه ملی بود.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=263983

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.