به گزارش بازار، محمد مخبر در این دیدار، کسب و کارهای خرد، کوچک و متوسط را سریع ترین راه برای کاهش نرخ بیکاری در کوتاه مدت در این استان ها دانست و تاکید کرد: باید به توانمندی های مردم و همچنین حمایت ها اعتماد کرد. نهادهایی مانند کمیته امداد امام خمینی (ره) نرخ بیکاری در این 6 استان زیر 10 درصد خواهد بود.
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر در دسترس بودن منابع حساب عدالت و پیشرفت دستور داد تسهیلات پرداخت شده به این حساب بر اساس قانون اشتغال پایدار روستایی توسط موسسات سپرده گذاری و بانک ها مسترد شود.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: با توجه به ظرفیت این 6 استان، باید وزیری به عنوان معاون این استان ها برای رفع چالش ها و مشکلات بیکاری و همچنین تشکیل جلسه با اعضای حساب پیشرفت و عدالت برگزار شود. ، باید اقدامات لازم را انجام دهید تا بیشتر از قبل فعال باشید. این حساب پیاده سازی خواهد شد.
مخبر با تاکید بر اینکه تا زمانی که ایده ها، خلاقیت ها و داشته های مردم وارد صحنه اقتصادی نشود، شعار جهش تولیدی با مشارکت مردم محقق نمی شود، گفت: فعال سازی مردم در عرصه اقتصادی بیشترین کار را انجام می دهد. اولویت مهم استان ها به ویژه این 6 استان باید بسترها و مراکزی متناسب با ظرفیت استان ها برای ایجاد اشتغال با تکیه بر کسب و کارهای کوچک و متوسط تشکیل شود.
در این جلسه وزرای کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، دبیر هیات دولت، رئیس سازمان برنامه و بودجه و استانداران اردبیل، سیستان و بلوچستان، خوزستان، کردستان، لرستان و کرمانشاه حضور داشتند. ، گفت: اعطای زمین، مجوز و خدمات بانکی بر عهده استانداران این 6 استان است تا با تهیه بسته های سرمایه گذاری جذاب زمینه فعالیت صنعتی و اقتصادی و توسعه این استان ها را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه روی صحنه بردن مردم در عرصه اقتصادی باید از معیارهای جدی استانداران باشد، تاکید کرد: وزارتخانه های اقتصاد، کشور و تعاون، کار و رفاه اجتماعی، بانک مرکزی و معاونت توسعه روستایی و خصوصی. . مناطق کشور با هماهنگی سازمان برنامه و تدوین بودجه در جلسات دوره ای طرح تحول بیکاری برای دستیابی به نرخ بیکاری زیر 10 درصد در این 6 استان.
این مخبر از استانداران این 6 استان خواست که علاوه بر اولویت کارخانجات تعطیل و نیمه تعطیل، انجام مطالعات میدانی در شهرهای صنعتی و حمایت و تامین سرمایه در گردش لازم، این کارخانه ها هر چه سریعتر به تولید بازگردند. امکان پذیر است. ممکن است.
وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در این جلسه گزارشی از نرخ بیکاری استان ها بالاتر از نرخ بیکاری کل کشور در سال 1402 ارائه کرد و گفت: با تلاش دولت سیزدهم در سایر استان ها بیکاری این نرخ به حدی کاهش یافته که در استان ها نرخ بیکاری به 7 درصد و کمتر از این رقم رسیده است.
وزیر کشور در این جلسه همچنین با اشاره به اینکه 191 هزار و 490 محل برای استان ها در زمینه اشتغال فرامرزی و فارغ التحصیلان و سایر بخش ها اعلام شده است، ادامه داد: تحویل پروژه ها به خود استانداری ها و تفویض اختیارات برنامه های وزارت کشور کاهش نرخ بیکاری در استان هاست.
رئیس سازمان برنامه و بودجه همچنین تاکید کرد: بیش از 15 استان کشور دارای نرخ بیکاری بالای 10 درصد بوده اند که با تلاش دولت به 10 استان رسیده است. وی افزود: استان ها باید سرمایه گذاران را به سمت سرمایه گذاری هدایت و تشویق کنند و در این راستا شرکت های پیشران و استان های خاص باید برای رفع مشکلات بیکاری این شش استان وارد میدان شوند.
سید مرتضی بختیاری رئیس کمیته امداد امام خمینی (ره) نیز بر لزوم همکاری بانک ها و موسسات حمایتی برای طرح های اشتغال زایی تاکید کرد و گفت: ۲۸۹ هزار نفر در کمیته امداد دارای امکان اشتغال شناسایی شده اند که حمایت می شوند. . از طریق تسهیل، راهنمایی و حمایت حرفهای میتوان از لحاظ مالی، اشتغال پایدار را پس از خروج از پوشش موسسات حمایتی تضمین کرد.
همچنین در این جلسه استانداران اردبیل، سیستان بلوچستان، خوزستان، کرمانشاه، کردستان و لرستان پیشنهادات، راهکارها و برنامه های لازم برای کاهش نرخ بیکاری از جمله جلوگیری از نگاه کل نگر به استان ها، تسهیل تسهیلات کشاورزی و صنعتی را تشریح کردند. ضرورت توجه به بازارچه های مرزی، ارائه خدمات بانکی به بنگاه های کوچک، اجرای کامل مصوبات مقام معظم رهبری و سفرهای رئیس جمهور به استان ها، افزایش مشارکت گردشگری، تکمیل پروژه های نیمه تمام و تشکیل اقساط بعدی. .
گفتنی است در این جلسه با راه اندازی سامانه کاریابی در وزارت تعاون، بخش خصوصی در مدت 8 ماه 350 هزار فرصت شغلی ایجاد کرده است که با راه اندازی سامانه جامع اطلاعات بازار کار، استانداران به راحتی می توانند به این فرصت شغلی دست پیدا کنند. تعداد افراد بیکار در هر استان که فارغ التحصیلان دانشگاه های خاص به آنها دسترسی خواهند داشت.