افزونه پارسی دیت را نصب کنید Thursday, 31 October , 2024
3

چه کسی به مردم و نظام خیانت می کند؟ آیا بی تفاوتی دولت رئیس جمهور هم تقصیر روحانی است؟

  • کد خبر : 262950
چه کسی به مردم و نظام خیانت می کند؟  آیا بی تفاوتی دولت رئیس جمهور هم تقصیر روحانی است؟

روحانی 2 میلیون خانه در 3 سال ساخت و رئیسی کمتر از یک میلیون آفتاب نیوز: ساخت 4 میلیون مسکن در 4 سال یکی از وعده های اصلی سید ابراهیم رئیسی و پشتوانه وعده های اقتصادی وی در مبارزات انتخاباتی اش بود، وعده ای که نه تنها محقق نشده به نظر می رسد، بلکه بر […]

روحانی 2 میلیون خانه در 3 سال ساخت و رئیسی کمتر از یک میلیون

آفتاب نیوز:

ساخت 4 میلیون مسکن در 4 سال یکی از وعده های اصلی سید ابراهیم رئیسی و پشتوانه وعده های اقتصادی وی در مبارزات انتخاباتی اش بود، وعده ای که نه تنها محقق نشده به نظر می رسد، بلکه بر اساس آمار و واقعیت های ارائه شده از سوی نهادهای مختلف، سطح ساخت و ساز مسکن نیز نسبت به سال های گذشته کاهش یافته است.

بر اساس آمار رسمی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، متوسط ​​قیمت هر مترمربع مسکن در تهران 81 میلیون و 600 هزار تومان است. رقمی که با توجه به حقوق ماهانه کارگران، مسکن را به یک آرزوی دست نیافتنی در دولت مردمی تبدیل کرد. شاید اوج وخامت وضعیت مسکن را بتوان در صحبت های ناصر رضایی معاون شرکت عمران شهرک جدید وزارت مسکن دید. آنها آن را ندارند و حتی توان مالی آن را ندارند. تا دهک 4 و 5 خانه را اجاره یا حتی نگهداری کنند، یعنی برخی از خانواده های مسکن مهر ما توانایی پرداخت هزینه ناچیز ساخت را ندارند. معنای صحبت های رضایی این است که بین 34 تا 42 میلیون نفر در کشور حتی نمی توانند اجاره خانه خود را پرداخت کنند.

چرا رئیس جمهور جهت 2.4 میلیون خانه در حال ساخت را اعلام نمی کند؟

سیدابراهیم رئیسی چندی پیش در گفت و گوی زنده تلویزیونی سخنان معاون مسکن خود را تکرار کرد و اظهار داشت: 2 میلیون و 400 هزار واحد مسکونی در حال ساخت است. در عین حال رئیس کارگروه مسکن مرکز پژوهش های شورای اسلامی در گفت و گو با صداوسیما اظهار داشت: بر اساس بررسی های این مرکز تنها حدود 300 هزار واحد مسکونی در حال ساخت است که آن هم در فازهای اولیه است. “

مهدی سلطان محمدی و بیت الله ستاریان، کارشناسان ارشد اقتصاد مسکن در گفتگو با آفتاب نیوز ضمن تایید یافته های این مرکز تحقیقات، تعداد واقعی واحدهای مسکونی در حال ساخت را در بهترین حالت بین 200 تا 400 هزار واحد برآورد کردند ، که تفاوت زیادی ایجاد می کند. با ادعاها و وعده های دولت و همچنین با تقاضای بازار املاک.

برخی از کارشناسان مسکن با اینکه از اظهارات رئیس جمهور متعجب شده بودند، از وی خواستند حداقل جهت گیری پروژه های در دست ساخت را برای اقناع جامعه کارشناسی کشور و شفاف سازی اعلام کند. بدیهی است که اصطلاح در حال ساخت به این معناست که حداقل یک آجر چیده شده و یا حداقل یک قطعه زمین اختصاص یافته و یا نقشه هایی تهیه شده است. چند تن از کارشناسان منتقد بر این باورند که حتی زمین واگذار نشده و آمار دولتی را دور از واقعیت می دانند.

همیشه همه چیز تقصیر دولت روحانی خواهد بود!

به گفته کارشناسان اقتصادی، با توجه به سلسله ناکامی های دولت سیزدهم در همه عرصه ها اعم از سیاسی، فرهنگی و به ویژه اقتصادی، راهبرد اصلی توپخانه و آمار تبلیغاتی دولت این است که «همه چیز برای همیشه تقصیر دولت روحانی است. . چندی پیش برخی از اعضای تیم رسانه ای دولت در توییتر، دولت قبلی را مسئول کاهش مشارکت مردمی در انتخابات اخیر دانستند. کما اینکه این روحانی و کابینه اش بودند که با رد صلاحیت گسترده اصولگرایان، انتخابات را صرفا به رقابت بین اصولگرایان محدود کردند.

یکی از اعضای یک اتاق فکر دانشگاهی در صفحه اجتماعی خود در این باره نوشت: چگونه ممکن است دولت سیزدهم دولت تدبیر و امید را به دلیل بی توجهی به وعده خود مبنی بر ساخت مسکن، ساماندهی بازار ارز، بورس مقصر بداند. بازار، معیشت و ده ها منطقه دیگر؟» میدونی؟ این دوستان باید یک بازه زمانی مشخص کنند و بگویند تا کی تقصیر دولت روحانی است و از چه زمانی تقصیر این دولت شکست خورده و مستاصل است! پیش بینی دولت سیزدهم این است که به دلیل استقرار بایدن به جای ترامپ در واشنگتن، فروش نفت در این دولت افزایش چشمگیری داشته است. آکسیوس در این باره نوشت که نوعی توافق بین چین و دولت دموکراتیک آمریکا صورت گرفته است تا آمریکا بتواند تا حدی چشمان خود را بر روی خرید نفت ایران توسط چین ببندد. فرصتی که دولت قبل به دلیل لغو برجام و فشار ترامپ هرگز از آن برخوردار نشد.

بی تفاوتی دولت سیزدهم در ساخت مسکن هم تقصیر دولت قبل است!

با وجود فروش چشمگیر نفت، روزنامه و خبرگزاری تسنیم چندی پیش دولت قبل را مقصر ناکامی دولت سیزدهم در ساخت مسکن از بدو تأسیس دولت فعلی و عدم ساخت حتی یک پروژه مهم مسکن در این دولت دانست. سال اعلام کرد که این دولت “پروژه های مسکن نیمه تمام یا کمبود استانداردهای زندگی” را به ارث برده است.

سوال اساسی این است که به فرض حقیقت چرا دولت به جای افزایش بودجه صدها نهاد به اصطلاح فرهنگی ریز و درشت و غیره، بیت المال و مالیات مردم را برای تکمیل این پروژه های ناتمام هزینه نمی کند؟ ، متعلق به پیروان او است؟

داده های مرکز آمار در مورد مقایسه تورم مسکن در 3 سال اول دولت ها

بر اساس اطلاعات رسمی مرکز آمار؛ «متوسط ​​رشد سالانه تورم مسکن» در دولت اول سید محمد خاتمی حدود 20 درصد، دولت اول محمود احمدی نژاد حدود 30 درصد، دولت اول حسن روحانی حدود 10 درصد و دولت اول سیدابراهیم بوده است. . رئیسی حدود 45 درصد بود. در واقع دولت سیزدهم تاکنون رکورددار بالاترین نرخ تورم سالانه مسکن در 3 سال اول دولت در 30 سال گذشته است. این آمار در سایت مرکز آمار موجود است.

دروغی به نام تعطیلی تحولات مهر در دولت قبل

در گزارش تسنیم همچنین آمده است: «پروژه های بزرگ مسکن مانند ساخت مسکن مهر در دولت قبل بسته شد و این به دلیل سهل انگاری یا خیانت بود».

بر اساس اطلاعات منتشر شده در کتاب وزارت راه و شهرسازی تا سال 1400 حدود یک میلیون و 949 هزار واحد مسکن مهر در سراسر کشور ساخته شده است که از این تعداد یک میلیون و 259 هزار واحد در دولت های 11 و 11 ساخته شده است. 12 و تحویل متقاضیان بر اساس آمار رسمی وزارت راه، اگرچه پروژه مسکن مهر در دولت محمود احمدی نژاد آغاز شد، اما 65 درصد مسکن مهر کشور در دولت تدبیر و امید ساخته شد.

با وجود مشکلات اقتصادی ناشی از تشدید تحریم ها، دولت قبل تخصیص نقدینگی به پروژه های مسکن مهر را در اولویت قرار داد و 65 درصد کل پروژه های مسکن مهر را در سراسر کشور تکمیل و تحویل داد.

بر اساس آمار رسمی وزارت راه و شهرسازی، دولت روحانی طی 7 سال نزدیک به 4 میلیون و 500 هزار واحد مسکونی ساخته و تحویل داده است.

در واقع دولت سید ابراهیم رئیسی برای رسیدن به این رکورد باید در مدت 3 سال حداقل 2 میلیون خانه می ساخت. در مقایسه دقیق تر، این آمار به این معناست که دولت قبل در مدت 3 سال بیش از 2 میلیون خانه ساخته است و این دولت کمتر از یک میلیون خانه ساخته است. این مقدار نیز معمولاً توسط تولیدکنندگان کوچک بخش خصوصی به بازار عرضه می شود و دولت نقش چندانی در این امر نداشته است. به ویژه به گفته چند تن از اعضای شورای اسلامی، اکثر بانک ها در دولت سیزدهم از انجام تعهدات خود برای پرداخت مسکن خودداری کردند.

مقایسه تسهیلات مسکن در دولت تدبیر و امید با دولت سیزدهم

در ادامه گزارش تسنیم آمده است که اعطای وام مسکن در دولت قبل «۳۰ درصد کاهش» داشته است. مقایسه حقایق آماری در این زمینه خود توضیحی است.

در دولت یازدهم وام مسکن طی 3 سال 8 برابر شد و به 160 میلیون تومان رسید. رئیس دولت یازدهم در سال 1395 اعلام کرد که برای اولین بار به عنوان هدیه به ساکنان سود وام مسکن آنها تک رقمی شد و از این پس در بافت های فرسوده 8 درصد و در بافت فرسوده 9.5 درصد خواهد بود. . از ساختارها این در حالی است که سودآورترین طرح دولت سیزدهم، طرح «مسکن ملی» است که اغلب کارشناسان مزایا و کارمزدهای آن را «فرساینده» توصیف کرده اند.

در این طرح که به عنوان راهکاری نوآورانه از سوی دولت سیزدهم ارائه شد، متقاضیان باید حداقل 23 درصد سود تسهیلات پرداخت کنند. اقساط ماهیانه آنها حدود 10 میلیون تومان است، در حالی که حقوق کارگران نیز تقریباً یکسان است و یک کارگر باید تقریباً تمام درآمد ماهانه خود را به صورت اقساط پرداخت کند، البته اگر متقاضی خوش شانس باشد و نیازی به پرداخت هزینه اضافی نداشته باشد. برای تاخیر در پرداخت .

بر اساس آمار رسمی بانک مرکزی، تعداد واحدهای مسکونی اعطایی در دولت یازدهم و دوازدهم گاه از مرز یک میلیون واحد هم فراتر رفت، اما تسنیم اعلام کرد تعداد واحدهای مسکونی در دولت قبل به 600 هزار واحد کاهش یافت.

با وجود این ادعای رسانه های رسمی، سطح تسهیلات در این دولت به حدی کاهش یافته که نه بانک مرکزی و نه بانک مسکن حاضر به اعلام آمار واقعی در این زمینه نیستند.

بر اساس آمار مدیرکل صندوق ملی مسکن در دولت سیزدهم، عملکرد 18 بانک و موسسه مالی در زمینه اعطای تسهیلات ملی مسکن صفر و بر این اساس جریمه نقدی در نظر گرفته شد. مبلغ 250 میلیارد تومان برای بانک های متخلف در زمینه واگذاری امتیاز مسکن در نظر گرفته شده است.

با توجه به مدیریت چند گروه سیاسی تاثیرگذار در دولت ریاست جمهوری، مدیران و هیات مدیره بانک ها نفوذ چندانی در دولت ندارند و دولت سیزدهم امیدوار است با چنین تهدیداتی بتواند آنها را به بازپرداخت وام مسکن بانکی ترغیب کند؛ تهدیدی که کارشناسان آن را اینگونه توصیف می کنند. “توخالی” است و به نظر نمی رسد تغییر معجزه آسایی در این زمینه ایجاد کند.

در پایان گزارش رسانه‌های حامی دولت رئیس‌جمهور، به عنوان یک پیشنهاد و راهکار، به دولت توصیه می‌شود پروژه‌های نیمه‌تمام باقی‌مانده دولت قبل را تکمیل و با بخش خصوصی تعامل کند. سوال منطقی این است که چرا دولت ابراهیم رئیسی در طول این 3 سال هیچ اقدامی برای تکمیل این پروژه ها انجام نداده است، چرا حاضر نیست مسیر پروژه های نیمه تمام باقی مانده از دولت قبل را در کنار جهت گیری به وضوح مشخص کند. پروژه های ساخته شده توسط این دولت در یک سایت عمومی و در دسترس تبلیغ کنید؟

چرا کانون انبوه سازان به صورت دوره ای از عدم تخصیص زمین و منابع مالی در دولت انقلاب گلایه می کند و دولت هیچ اقدام موثری در این زمینه انجام نمی دهد؟ دولت سیزدهم تا چه اندازه و در چه تاریخی قصد دارد با حمله به دولت قبل، ناکارآمدی خود را بپوشاند؟ چرا دولت رئیس جمهور استراتژی اقتصادی خود را تنها بر اساس آمار و سرمایه گذاری قرار داده است؟ پس واقعاً کی قرار است روی مسکن و معیشت مردم کار کنید؟ چرا حاضر نیستی به فغان و فریاد اقشار ضعیف جامعه، مرجع تقلید و خبرگان گوش کنی و به خودت تکانی بدهی؟

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=262950

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.