به گزارش بازار، علی خزریان عضو کمیسیون اصول 90 شورای اسلامی در خصوص برخی اعتراضات در روزهای اخیر در بازار طلا اظهار داشت: بررسی ها نشان می دهد در سال های اخیر به دلیل عدم نظارت بر بازار طلا، برخی سوء استفاده کنندگان استفاده می کنند. معاملات طلا به عنوان پوشش آنها اقدامات خود را بر خلاف قانون از قبیل پولشویی، فرار مالیاتی، معاملات غیررسمی پولی و ایجاد تلاطم پولی و همچنین خروج سرمایه تغییر داده اند.
خضریان افزود: بر اساس گزارشات نهادهای مسئول، قاچاق شمش و مصنوعات طلا بالغ بر چند میلیارد دلار است. در کنار همه این موارد، شاهد فروش برخی مصنوعات تقلبی و سکه های غیربانکی بی کیفیت در بازار بوده ایم که آسیب زیادی به عموم مردم و حتی سکه های صادر شده از سوی بانک مرکزی وارد کرده است. به دلایل واهی به قیمت ارزهای غیربانکی در بازار از مردم خریداری می شود. در این حوزه که گردش مالی اش از 3000 حمت فراتر می رود عملاً هیچ مسئولی وجود ندارد.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در شورای اسلامی شهر با تاکید بر لزوم اجرای مفاد تبصره 4 ماده 18 و اجرای نظام تجارت برای همه بخش ها از جمله تجارت طلا، تصریح کرد: در این راستا باید با توجه به شرایط و ضوابط و مقررات مربوط به تجارت و تجارت طلا، بتوانیم در این خصوص اقدام کنیم. بر اساس مفاد اختصاصی تبصره 4 ماده 18 قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز فلزات و سنگ های قیمتی مصوب مرداد 1301 یکی از گروه کالاهای مورد تاکید قانون تولیدکنندگان و فروشندگان است. طلا، سکه و مصنوعات آنها و انتظار می رفت کلیه اقدامات انجام شده در این تجارت اعم از خرید، فروش و نگهداری که در قالب تبصره 4 ماده 18 توضیح داده شده است، در سامانه جامع معاملات ثبت شود. .
سخنگوی کمیسیون اصول 90 شورای اسلامی افزود: در گام اول انتظار می رفت که موجودی ها در سامانه جامع تجارت ثبت شود تا شفافیت زنجیره تولید در حلقه اول محقق شود. موجودی و پس از آن که این شفافیت حاصل شد، بقیه راه با همکاری انجام می شود. باید از نهادها و اتحادیه های مربوطه بازدید کرد.
خزریان تصریح کرد: در این میان مهمترین مشکل طلافروشان ثبت میزان موجودی طلا و کد ملی خریداران در حین فروش است و هرگونه انصراف دولت از اجرای این قانون منجر به عدم احراز هویت می شود. صاحبان و تجار طلا و نظارت بر این تجارت. در برخی موارد، تبدیل شدن به وسیله ای برای پولشویی، معاملات غیررسمی و کلاهبرداری غیرممکن است.
وی با بیان اینکه در صورت مخالفت اتحادیه طلافروشان با این قانون، اتحادیه های دیگر نیز حق دارند با اجرای این قانون مخالفت کنند، تصریح کرد: یکی دیگر از اعتراضات اصناف، پیوستن به سامانه های مهمی همچون سامانه جامع تجارت و سامانه مودیان است. و برخورد نابرابر و ناعادلانه اصناف قطعا در آینده باعث ایجاد حس بی عدالتی در اتحادیه های مختلف کشور خواهد شد و به حقوق اتحادیه ها از جمله فروشندگان لوازم خانگی، داروخانه ها، لاستیک فروشان و فروشندگان کالاهای اساسی لطمه وارد خواهد کرد. که با اجرای صحیح استانداردهای مذکور، دولت و قانونگذار را در مسیر شفافیت همراهی کردند.
نماینده مردم تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در شورای اسلامی شهر تاکید کرد: نظارت بر حسن اجرای قانون و شفافیت و البته مبارزه با مفاسد مبتنی بر قانون جزو وظایف سازمان است. کمیسیون اصلی 90 مجلس و بر این اساس این کمیسیون وظیفه اجرا را بر عهده دارد. قانون بر علیه عملکرد نهادهایی که در این امر کوتاهی می کنند تاکید کرده و از ابزار قانونی خود استفاده خواهد کرد و اجازه انحراف از قانون را نخواهد داد.