حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه امشب (یکشنبه) سوم اردیبهشت ماه در سومین نشست گفتوگوهای عربی و ایرانی برای همکاری و تعامل که از سوی شورای راهبردی روابط خارجی در هتل آزادی تهران برگزار شد، گفت: من مطمئن هستم که چنین روابطی سهم مهمی در برداشت کشورهای منطقه از یکدیگر خواهد بود که اعتماد و درک متقابل را افزایش می دهد. این امر زمینه ساز همکاری و هماهنگی مؤثر و عملی برای ارتقای صلح، ثبات و امنیت پایدار در منطقه و توسعه پایدار ملت های منطقه خواهد بود.
وی افزود: ما معتقدیم که امروز مرحله گفتگوهای ایرانی و عربی را پشت سر گذاشته ایم و وارد گفتگوهای منطقه ای شده ایم و فراتر از آن امروز در مرحله همکاری های منطقه ای هستیم. ما مخالف یکدیگر نیستیم، ما با هم هستیم و امروز در فاز قوی گفتوگوی سازنده و همکاریهای منطقهای هستیم.
رئیس دستگاه دیپلماسی تصریح کرد: اکنون بیش از هر زمان دیگری نیازمند ادامه گفتوگو و همکاری هستیم تا از توانمندی ملتهای منطقه برای ارتقای همکاریهای بین خود و در عین حال شناخت چالشها و موانع آن هدف استفاده کنیم. .
وی گفت: نقاط مشترک زیادی داریم و می توان گفت وزن و قدرت نقاط مشترک بیشتر از نقاط اختلاف مصنوعی و تحمیلی است.
وزیر امور خارجه گفت: برای بازنگری در افکار و برداشتهای خود نیازمند اراده شجاعانه هستیم که برخی از آنها بازتاب برخی رویدادهای تاریخی یا برداشتهای نادرست و حتی انحرافی از آنها است، اما بیشتر آنها مربوط به دوران معاصر و ناشی از آن است. ناآرامی های ناشناخته است، اما به سمت بازیگران خارج از منطقه می رود تا بین ملت های مسلمان منطقه تفرقه بیندازد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: جلسات و مناظره نخبگان دانشگاهیان و فرهیختگان ایرانی با همتایان خود از کشورهای منطقه، راهی مؤثر برای پالایش ذهن و افکار از برداشت های نادرست و بی اساس از یکدیگر است.
وی گفت: ایران مصمم به تعمیق تفاهم و همدلی بین کشورهای منطقه است و رویکرد قاطع دولت آیت الله رئیسی در برجسته سازی سیاست همسایگی مبتنی بر درک این نکته اساسی است.
وی گفت: امنیت منطقه ای جز با کشورهای منطقه محقق نمی شود و ناامنی بخشی از منطقه باعث ناامنی کل منطقه می شود و توسعه کشورهای منطقه به شدت با یکدیگر پیوند خورده است. نمی توان توسعه خود را به قیمت ممانعت از توسعه دیگری ارتقا بخشید و همه اینها. بیایید به یک درک مشترک برسیم که تبدیل منطقه ما به انبار تسلیحات برای هیچ یک از کشورهای منطقه امنیت ایجاد نمی کند و با هم به هدف منطقی دست یابیم. این نتیجه که امنیت در منطقه ای که هر یک از ما در آن قرار داریم و زندگی می کنیم تنها با همکاری و رفاقت جمعی امکان پذیر نیست.
وی گفت: ایران بر اساس سیاست همسایگی تلاش خود را بر توسعه و تعمیق روابط با همه همسایگان خود، جهان عرب و اسلام متمرکز کرده و برای تقویت روابط با دولت های منطقه تلاش می کند.
امیرعبداللهیان تصریح کرد: بازگشت عادی روابط عربستان و ایران به مرحله عادی یکی از نشانه های آن است. ما معتقدیم ایران و عربستان سعودی با توانمندی ها و مهارت های موجود در منطقه و جهان اسلام فرصت های زیادی برای همکاری دارند.
وی گفت: ارزیابی مشترک ما از روابط دو کشور طی یک سال گذشته نشان از موفقیت های خوبی در زمینه توسعه همکاری ها در سطوح مختلف دارد. اگرچه هنوز در ابتدای راه هستیم، اما همکاری ایران و عربستان و سایر کشورهای حوزه خلیج فارس باعث نگرانی جدی ایران شده است.
امیر عبداللهیان افزود: علاوه بر تقویت روابط با امارات متحده عربی، قطر، عمان و کویت که در حال ورود به مرحله جدیدی از همکاری مشترک و حرکت در آن مسیر هستیم، از اقدام دولت بحرین در آغاز آزادسازی این کشور استقبال می کنیم. زندانیان سیاسی. در این کشور و ما برای آن ارزش مثبت قائل هستیم. هر دو طرف به فکر اقدامات جدید و بازگشت روابط به حالت عادی هستند.
وی گفت: مسئله فلسطین امروز نماد رنج همیشگی ملتی است که از همه حقوق خود محروم شده است و جنگ نابرابر غزه بار دیگر حقایق آن را در برابر چشمان حیرت زده جهانیان قرار داده است.
وزیر امور خارجه تصریح کرد: رژیم اسرائیل در اندیشه و عمل بر اساس نقض حقوق ملت فلسطین و اشغالگری، جنگ طلبی و زیاده خواهی شکل گرفته و امکان همزیستی با ملت ها و واقعیت های منطقه را ندارد. . ایالات متحده با ادامه حمایت کامل و بی قید و شرط از جنایات و سیاست های نسل کشی این رژیم، به همه شعارهای دروغین و گمراه کننده صلح، دموکراسی و حقوق بشر پشت کرده است.
امیر عبداللهیان گفت: فلسطین و منطقه عربی اسلامی تا زمانی که حقوق ملت فلسطین و اصولاً حق تعیین سرنوشت این ملت احقاق نشود به ثبات و امنیت پایدار نمی رسد.
وی یادآور شد: تمامی پروژه هایی که نام گمراه کننده صلح و عادی سازی را دریافت می کنند، فریبنده، یکجانبه، ناعادلانه و مغایر با خواست ملت فلسطین و ملت های منطقه است و به همین دلیل حتی اگر موفقیت های اولیه و نمایشی داشته باشند. آنها نمی توانند ویژگی های تثبیت و تداومی را که باید داشته باشند، داشته باشند.
وزیر امور خارجه ادامه داد: ملت فلسطین و ملت های منطقه برای رسیدن به حقوق بدیهی خود راهی جز ایستادگی و مقاومت ندارند و این تنها راه پیش روی آنهاست.
رئیس دستگاه دیپلماسی خاطرنشان کرد: ایران سال ها پیش طرح دموکراتیک همه پرسی را در میان ساکنان اصلی فلسطین اعم از مسیحیان، یهودیان و مسلمانان ارائه و به عنوان راه حل سیاسی بحران فلسطین در سازمان ملل به ثبت رساند.
امیرعبداللهیان گفت: ایران معتقد است تا زمانی که دو موضوع رفع اشغال و خلع سلاح هسته ای رژیم صهیونیستی محقق نشود، صلح، ثبات و امنیت کامل و واقعی در غرب آسیا برقرار نخواهد شد.
وی گفت: ایران به عنوان بازیگری مسئول و حامی صلح و امنیت بین المللی، ضمن تاکید بر لزوم برگزاری همه پرسی به عنوان راه حل سیاسی، بر ایده خاورمیانه عاری از سلاح هسته ای تاکید می کند.
به گزارش فارس، وزیر امور خارجه افزود: ایران آمادگی کامل خود را برای همکاری با برادران منطقه، کشورهای همسایه، جهان اسلام و جهان عرب اعلام می کند و برای تحقق آرمان های ملت فلسطین از هیچ تلاشی دریغ نمی کند.
این دیپلمات ارشد ایرانی گفت: راهبرد ما توسعه منطقه ای و امنیت پایدار، همگرایی و همکاری منطقه ای است.
وی گفت: این روزها مصادف با خروج غیرقانونی آمریکا از برجام است. بر اساس 15 گزارش متوالی آژانس، ایران به طور کامل به تعهدات خود عمل کرده است. حتی اقدامات جبرانی ما بر اساس توافق و در مقابل انفعال اروپایی ها و پس از یک سال صبر استراتژیک منجر به اتخاذ رویکرد جدید ایران شده است.
امیرعبداللهیان با بیان اینکه در دولت سیزدهم اقتصاد و سیاست خود را وابسته به توافق نکرده ایم، اما همانطور که بارها در مذاکرات برای رفع تحریم ها در این دولت گفته ایم، اگر همه طرف ها موافق باشند به توافق 2015 برگردند و ببینیم. اقدامات عملی از طرف طرف های مخالف، مایلیم به تعهدات خود در مسیر توافق ادامه دهیم.
وی گفت: ما همواره بر مسیر رفع تحریمها و ادامه برجام تاکید کردهایم، به مسیر دیپلماسی و مذاکره و اجرای توافق به نحوی که منافع ملت ایران باشد، پایبند خواهیم بود و فراخوان میکنیم. همه طرف های مقابل اقدامات سازنده ای در این زمینه انجام دهند.