به گزارش بازار به نقل از قیمت آهندلار در بازار آزاد که حدود 61 هزار تومان در نوسان است، دیروز وارد کانال 60 هزار تومان شد. در این نقطه حساس همه منتظرند تا ببینند سرنوشت این شاخص چه خواهد شد.
اگر این سطوح حمایت شکسته شود، احتمالاً شاهد کاهش دوباره قیمت ها در بیشتر بازارهای موازی خواهیم بود. تجربه نشان داده است که جو روانی حاکم بر بازارها به ویژه بازار دلار نقش اساسی در تعیین تقاضا دارد. این تقاضا مستقل از ارزش ذاتی بازارها و حتی حباب های منفی در آنها شکل می گیرد.
در حال حاضر، به نظر می رسد که همه بازارها در حالت انتظار و دید هستند. به نظر ما اگر این بازار در میانه کانال قیمتی خود هر نوع حمایتی پیدا کند احتمالا به کف خواهد رسید. در غیر این صورت شاهد آغاز موج منفی دیگری خواهیم بود که روند نزولی و فرسایشی را ادامه می دهد و به سطوح حمایتی پایین تر (دلار 55 هزار تومان) اشاره می کند.
دیروز شاهد نوسانات قیمتی در بازار آهن بودیم که اکثر پروفیل های فولادی با افت قیمت مواجه شدند. این افت قیمت در برخی از قطعات مانند میلگرد، ورق و لوله مشهودتر بود، در حالی که نبشی ها و ناودانی ها ثبات قیمت را تجربه کردند.
به این ترتیب اکثر کارخانجات کاهش 50 تا 400 تومانی در قیمت میله های آجدار اعمال کردند. با وجود این، برخی از کارخانه ها ثبات قیمت را در دستور کار خود داشتند. قیمت میلگرد همدان 28 هزار و 175 تومان، قیمت میلگرد نیشابور 26 هزار تومان و میلگرد زاگرس 25 هزار و 800 تومان اعلام شد.
شایعات حاکی از آن است که حداقل قیمت پیشنهادی میلگرد در بازار داخلی عمدتاً بین 25400 تا 26000 تومان است.
البته پیشنهادهایی با قیمت بالاتر در بازار وجود دارد که معمولاً شرایط خاص خود را دارند، به عنوان مثال این پیشنهادها ممکن است شامل تخفیف های سبک، بار کوچک و یا محبوبیت برند در یک منطقه خاص باشد.
ثبات قیمت آهن در اکثر کارخانجات حاکم بود اما دو استثناء ذوب آهن یزد و آهن اصفهان وجود داشت که به ترتیب 10 تا 100 هزار تومان کاهش قیمت را روی محصولات خود اعمال کردند.
ثبات قیمت ورق سیاه در اکثر کارخانه ها و همچنین اکثر پروفیل های فولادی قابل مشاهده است. تنها فولاد مبارکه با کاهش قیمت بین 100 تا 700 تومان روند نزولی را در پیش گرفت. افت 300 تومانی قیمت ورق گالوانیزه، ورق روغنی و ورق فولادی را در اکثر کارخانه ها مشاهده کرده ایم.
قیمت پروفیل آهنی، قیمت پروفیل سبک، قیمت پروفیل آلومینیوم در اکثر کارخانه ها با کاهش 500 تا 800 تومانی همراه بود. همچنین شاهد کاهش 500 تا 800 تومانی قیمت لوله مانیسمان بودیم. لوله داربست و قیمت لوله مارپیچ در جنگل شرکت ها.
در قسمت نبشی و تیرآهن بر خلاف سایر مقاطع ثبات قیمتی حاکم بوده و نه کاهش و نه افزایشی مشاهده نشده است.
همانطور که قبلاً نیز اشاره کردیم اردیبهشت ماه سال جاری برای بهره برداران در بازار فولاد به خصوص در بخش تیرآهن و تیرآهن بسیار سخت و طاقت فرسا بود و شاهد کاهش 5 تا 10 درصدی قیمت روز تیرآهن و تیرآهن بودیم. 20 درصد از میله ها.
این کاهش قیمت ها در کنار ادامه سیاست های انقباضی دولت و رکود شدید در بخش مسکن، یکی از سخت ترین دوره های مالی از نظر سودآوری پول را رقم زد، به طوری که چرخه تامین مالی تقریباً مسدود شد.
اگرچه رکود بازار احتمالا تا شهریور ادامه خواهد داشت، اما امیدواری وجود دارد که وضعیت در خرداد بهبود یابد. طبق روال سنتی با فرا رسیدن فصل تابستان و افزایش تقاضا در اوج مصرف فولاد، انتظار می رود شاهد رونق فصلی در بازار و خروج از شرایط سخت کنونی باشیم.
یک روز بدون رقابت در بورس کالا
دیروز شاهد معاملات آرام و غیررقابتی در بازار آهن اسفنجی در بورس کالا بودیم. این موضوع که به عنوان پاشنه آشیل بازار مواد اولیه زنجیره تامین فولاد کشور شناخته می شود، ممکن است حاکی از ادامه روند نزولی هفته گذشته باشد.
در سایر بازارها شاهد سکوت و روند نزولی فرسایش هستیم. حجم معاملات در پایین ترین سطح خود قرار دارد و اکثر فعالان بازار منتظرند تا ببینند در آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.