به گزارش بازار، علاوه بر شرکت های چینی، یک شرکت کردی نیز برنده دو پروژه از 29 پروژه در دور سه روزه صدور مجوز برای مناطق مرکزی، جنوبی و غربی عراق شد که برای اولین بار شامل یک بلوک اکتشافی فراساحلی در آب های این کشور است. خلیج فارس این کشور انجام داد.
عراق برای افزایش تولید پتروشیمی و پایان دادن به وابستگی به واردات گاز از همسایه خود ایران، به دنبال جذب میلیاردها دلار سرمایه برای توسعه بخش نفت و گاز خود است.
بیش از 20 شرکت از جمله شرکت های اروپایی، چینی، عربی و عراقی واجد شرایط شرکت در این دور مجوز شدند. اما علیرغم دیدار اخیر محمد شیعه السودانی، نخست وزیر عراق با نمایندگان شرکت های نفتی آمریکا در سفر ماه گذشته خود به آمریکا، هیچ شرکت آمریکایی در این دور صدور مجوز حضور نداشت.
شرکت های چینی از جمله گروه نفت و گاز ژونگمن، گروه انرژی متحد چین و ژنهوا برنده پنج مناقصه روز شنبه شدند. حدود 20 پروژه دیگر در روزهای یکشنبه و دوشنبه به مناقصه گذاشته می شود.
فلاح العامری مشاور نخست وزیر عراق در امور نفت و گاز گفت: دولت امیدوار است که پروژه های جدید تولید نفت را از پنج میلیون بشکه در روز کنونی تا سال 2030 به 6 میلیون بشکه در روز افزایش دهد.
دولت از این پروژهها میخواهد که گاز طبیعی کافی تولید کنند تا در کنار برنامههایی برای حذف مشعل تا سال 2030، عراق بتواند به واردات گاز پایان دهد.
این مقام عراقی به رویترز گفت: هنوز برای صحبت درباره صادرات گاز زود است. ما می خواهیم در تولید گاز به خودکفایی برسیم.
عراق پس از عربستان سعودی دومین تولیدکننده بزرگ در میان اعضای اوپک است و در مقطعی به رقابت با این کشور و افزایش تولید خود به یک دهم تقاضای جهانی پرداخت.
اما توسعه بخش نفت و گاز در این کشور به دلیل شرایط قراردادی که بسیاری از شرکتهای بزرگ نفتی آن را نامطلوب میدانند و همچنین درگیریها و اختلافات سیاسی با مشکل مواجه شده است. توجه روزافزون سرمایهگذاران به مسائل زیستمحیطی، اجتماعی و حاکمیتی در سالهای اخیر همچنان تأثیرگذار بوده است.
به گزارش رویترز، غول های نفتی غربی مانند اکسون موبیل و رویال داچ شل از چندین پروژه در عراق خارج شده اند، در حالی که شرکت های چینی به طور پیوسته حضور خود را گسترش داده اند.