خبرگزاری مهر ، گروه استان ها – پژمان امیدی: شروع کار شما برای مردم این دیار نوستالژی خاصی دارد و صدای بوق کشتی. جنگ ها این کارخانه در طول سال ها در گذشته به مردم وعده تولید می دادید.
شاید طی سالیان متمادی کشاورزان حاشیه شهر به امید همین صدا به عنوان نماد چرخه تولید، صدها هکتار زمین را برای کشت چغندر کشت کردند.
تنها صنعت مردمی شهر یاسوج در قلب منطقه نوید اشتغال و تولید را می داد و روزانه صدها کارگر به کارخانه قند که در سال 1344 راه اندازی شده بود می رفتند.
چرخه تولید محصول در فرآیند خاصی از کشاورز آغاز شد و خروجی محصول از کارخانه کام بسیاری از مردم را شیرین کرد.
عملیات احداث کارخانه قند یاسوج در سال 1344 با ظرفیت تولید روزانه هزار تن شکر آغاز و در سال 1346 به بهره برداری رسید.
این کارخانه چرخه واقعی تولید و اشتغال را فراهم کرد و صدها نفر از قابلیت اشتغال آن بهره مند شدند.
مدیریت ضعیف و فرسودگی تجهیزات
این کارخانه سال ها قابلیت تولید خوبی را در اختیار جامعه هدف قرار داد اما مشکلات تجهیزاتی، ضعف مدیریت پرداخت معوقات، استهلاک خطوط و عدم کارایی منجر به تعطیلی کارخانه شد.
سال 1376 آغاز سختی ها برای کارخانه قند یاسوج بود که پس از فراز و نشیب های پی در پی به دلیل ضعف های متعدد غیر فعال شد.
بیکاری صدها کارگر
با پایان غم انگیز کارخانه قند، صدها کارگر و کارشناس بیکار ماندند و هیچکس صدای آشنای بوق کارخانه را در صبح نشنید.
واگذاری های عجیب به بخش خصوصی مشکلات را حل نکرد تا اینکه دوران رکود بر کارخانه قند یاسوج حاکم شد.
تلاش های سال ها برای احیای این کارخانه به پایان نرسید تا اینکه سفر آیت الله رئیسی به کهگیلویه و بویراحمد از پایان رکود چند ساله کارخانه قند یاسوج خبر داد.
دستور مرمت کارخانه صادر و ستاد اجرایی فرمان امام در محور این مرمت مستقر شد.
استهلاک تجهیزات، ضعف شدید چرخه تولید کارخانه و سایر مشکلات نتوانست بر عزم شرکت تأثیر بگذارد و کارخانه در فاز «تعمیرات اساسی» قرار گرفت.
با حضور ستاد اجرایی فرمان امام خمینی (ره) عملیات احیای کارخانه در دو سال گذشته قوت گرفت و اکنون احیای این صنعت کهن در استان به ثمر نشسته است.
کارخانه قند یاسوج آماده افتتاح می باشد
مدیرکل ستاد فرماندهی امام خمینی (ره) کهگیلویه و بویراحمد گفت: با تلاش شبانه روزی نیروهای شبانه روزی و پیگیری متولیان امر، کارخانه قند یاسوج پس از سال ها رکود و تعطیلی آماده بازگشت به کار است. .
شایان نادری افزود: از آغاز عملیات بازسازی و تعمیرات کارخانه 120 نفر در این کارخانه مشغول به کار شده اند.
وی تاکید کرد: این میزان اشتغال با راه اندازی نهایی خطوط تولید به 250 شغل مستقیم افزایش می یابد.
ظرفیت تولید 60 هزار تن
نادری بیان کرد: این موسسه بیش از 170 میلیارد تومان برای احیای این صنعت هزینه کرده و در یک سال کار مستمر توانست کارخانه قند یاسوج را احیا کند.
نادری گفت: ظرفیت تولید کارخانه قند یاسوج نیز از 30 به بیش از 60 هزار تن در سال افزایش می یابد.
فعال شدن با سفر رئیس جمهور
استاندار کهگیلویه و بویراحمد نیز گفت: کارخانه قند یاسوج مجددا فعال شده و همزمان با سفر رئیس جمهور هفته آینده به تولید و فعالیت بازمی گردد.
سید علی احمدزاده در گفتگو با خبرنگار مهر افزود: در اولین سفر رئیس جمهور به استان کهگیلویه و بویراحمد در نهم مهرماه سال 1400 اعتبار بسیار خوبی برای بازسازی این کارخانه در نظر گرفته شد.
وی گفت: کارخانه قند یاسوج با قیمت بسیار پایین به بخش خصوصی واگذار شد و در زمان ریاست آیت الله رئیسی قوه قضائیه از این کارخانه بازدید و پیگیری های لازم انجام شد.
احمدزاده تصریح کرد: با بررسی و تایید واگذاری با قیمت غیر واقعی، واگذاری به بخش خصوصی منتفی شد.
استاندار با بیان اینکه با اعتبار 400 میلیارد تومانی رئیس جمهور به این کارخانه، ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مسئول بازسازی این کارخانه تعطیل شد، تصریح کرد: فاز اول این کارخانه تکمیل و تکمیل شده است. آماده رفتن دوباره
وی افزود: مرمت این کارخانه کار بزرگی است و در سفر رئیس جمهور به استان مورد بهره برداری قرار می گیرد.
کارخانه قند شهر یاسوج پس از سال ها تعطیلی نوید روزهای خوب تولید در کهگیلویه و بویراحمد را با ظاهری جدید برای شیرین کردن کام مردمش می دهد.