افزونه پارسی دیت را نصب کنید Sunday, 17 November , 2024
2

قالی بافی؛ هنر صنعتی که از ایلام به بازارهای جهانی راه یافت

  • کد خبر : 259794
قالی بافی؛  هنر صنعتی که از ایلام به بازارهای جهانی راه یافت

بازار؛ گروه استان ها: صنایع دستی به عنوان یک صنعت مستقل و بومی نقش مهمی در اشتغال زایی و توسعه اقتصادی جوامع دارد، از این رو توسعه و سرمایه گذاری در این بخش همواره یکی از راه های ارزان و مناسب برای ایجاد اشتغال تلقی می شود. در طبقه بندی های انجام شده توسط سازمان […]

بازار؛ گروه استان ها: صنایع دستی به عنوان یک صنعت مستقل و بومی نقش مهمی در اشتغال زایی و توسعه اقتصادی جوامع دارد، از این رو توسعه و سرمایه گذاری در این بخش همواره یکی از راه های ارزان و مناسب برای ایجاد اشتغال تلقی می شود.

در طبقه بندی های انجام شده توسط سازمان صنایع دستی ایران، قالی بافی در فهرست پارچه هایی قرار می گیرد که کم هزینه بودن و کاربردی بودن آن باعث شده در بین مردم جایگاه ویژه ای داشته باشد.

قالی پارچه ای ساده و دستباف است که از پنبه یا پشم و پود پشمی ساخته می شود که معمولاً از پشم حیوانات اهلی بافته می شود و هر منطقه طرح خاص خود را دارد.

در استان ایلام، قالی بافی به دلیل حضور عشایر از گذشته های دور رونق زیادی داشته است، زیرا هنر قالی بافی یکی از قدیمی ترین صنایع دستی استان به شمار می رود و با سبک زندگی مردم پیوند خورده است. قالی بافی در گذشته در اکثر روستاهای ایلام از رونق خاصی برخوردار بود و امروزه نمونه هایی از آن در منازل اهالی استفاده می شود. اما با ورود ماشین‌ها و محصولات خارجی و گرایش مردم به سکونت در شهر، ماشین‌های قالی‌بافی و چاجیم به تدریج انباشته شد و حتی برخی از قالی‌بافان مصرف‌کننده محصولات مکانیکی شدند.

ضرورت حمایت از صنعت قالی بافی در استان ایلام

اطلس مرادی یکی از فعالان و کارآفرینان صنعت قالی بافی ایلام در گفت و گو با خبرنگار بازار گفت: ایلام از دیرباز محل هنرمندان و صنعتگرانی بوده که آثاری منحصر به فرد و منحصر به فرد از خود به جای گذاشته اند به طوری که صنایع دستی ایلام استان یکی از منحصربفردترین صنایع دستی کشور و جهان محسوب می شود.

یکی از فعالان و کارآفرینان صنعت قالی بافی ایلامی: با توجه به شرایط فعلی بازار فروش فرش، به نظر می رسد مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید در زمینه بازاریابی برای عرضه و فروش فرش های تولیدی اقدامات لازم را انجام دهند. بنابراین شرایط اقتصادی هنرمندان این حرفه نیز بهتر خواهد شد.

وی افزود: در این میان قالی بافی یکی از راه های کسب درآمد برای بانوان است اما برای رشد و توسعه هنر زیبا و ارزشمند قالی بافی باید مسئولان حمایت جدی کنند.

مرادی ادامه داد: همچنین با توجه به شرایط فعلی بازار فروش فرش، به نظر می رسد مسئولان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری باید اقدامات لازم را در رابطه با بازاریابی برای عرضه و فروش فرش های تولیدی انجام دهند تا شرایط تامین مالی هنرمندان در این حرفه نیز پیشرفت خواهد کرد.

مشکلات صنعتگران ایلام.

زهرا سبزی یکی دیگر از فعالان این عرصه به خبرنگار بازار گفت: صنایع دستی استان ایلام جدا از ویژگی های هنری به عنوان بیانگر فرهنگ و تمدن ایرانی عیلام می تواند عامل بسیار مهمی در جذب گردشگر و گردشگری به ایلام باشد. . استان یکی دیگر از منابع درآمد و اشتغال زایی صنعتگران بومی استان.

و می افزاید: اما با همه این تفاسیر صنعتگران همواره با مشکلات مختلفی از جمله بیمه، نبود بازار فروش برای عرضه محصولات، گرانی مواد اولیه، عدم پرداخت تسهیلات لازم و… مواجه بوده اند.

قالی بافی؛  هنر صنعتی که از ایلام به بازارهای جهانی راه یافت

سبزی ادامه داد: هنر قالی بافی یکی از صنایع قدیمی است که امروزه مورد توجه مسئولان قرار گرفته و با ارائه خدمات مختلف از جمله بیمه تامین اجتماعی و تسهیلات خوداشتغالی می تواند نقش مهمی در اقتصاد داشته باشد. از خانواده ها

ارسال محصولات صنایع دستی از استان به خارج از کشور.

فرزاد شریفی مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام در گفت و گو با خبرنگار بازار اظهار داشت: قالی بافی یکی از هنرهای اصیل و ارزشمند ایرانی است که در استان ایلام قدمتی طولانی دارد. این قالی ها معمولاً از پشم بافته می شوند. ، موی بز یا ابریشم و با رنگ های گیاهی رنگ آمیزی می شوند.

وی افزود: با توجه به اینکه ایلام به عنوان شهر بزرگ ملی فرش پذیرفته شده است، فعالیت های گسترده ای در راستای تولید، توزیع، تکمیل زنجیره تولید و همچنین معرفی بیشتر این صنعت بومی از کشور انجام شده است. . استان

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی ایلام: صنعتگر ایلامی که دارای کارگاه فعال در زمینه فرش منبت و حصیر ساده استان است، خوشبختانه توانسته است با حضور تجار از کشورهای عراق، فرانسه، ونزوئلا و پاکستان در این مرکز ثبت نام کند. برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در عراق سفارش این بازرگانان صادرات محصولات خود اعم از فرش برجسته و فرش ساده به این کشورها و کسب درآمد 6 میلیارد ریالی است.

شریفی تصریح کرد: تا پیش از این یک صنعتگر ایلامی که دارای کارگاه فعال در زمینه های فرش منبت و فرش ساده استان است، خوشبختانه در نمایشگاه صنایع دستی که برگزار شد توانست با تجار کشورهای عراق، فرانسه، ونزوئلا و پاکستان ارتباط برقرار کند. در عراق نیز تجار با ثبت این سفارش محصولات خود اعم از قالی چاپی و قالیچه ساده را به این کشورها صادر کرده و 6 میلیارد و 400 میلیون ریال درآمد کسب کنند.

با توجه به برگزاری نمایشگاه صنایع دستی در سال 1401 در کشور عراق و معرفی فرصت های صنایع دستی و ارتباط صنعتگران با تجار عراقی و سایر کشورها، خوشبختانه در حال حاضر محصولات صنایع دستی استان به کشورهای خارجی ارسال می شود و امیدواریم شاهد رونق صنایع دستی به ویژه صنایع دستی باشیم. قالی بافی، در استان.

از آنجایی که اشتغال زایی یکی از معضلات همه جوامع است، توجه به حوزه صنایع دستی می تواند یکی از راه های حل این معضل در جوامع باشد و مسئولان باید به طور جدی به آن توجه کنند.

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=259794

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.