به گزارش بازار، محمد خدادادی در گفت و گو با رادیو اختاز اظهار کرد: ماینینگ مجاز ارزهای دیجیتال قوانین خاص خود را دارد، به عنوان مثال ماینرها نباید از برق یارانه ای استفاده کنند یا اگر ماینر وارد کشور می کنند، این ماینرها باید سامانه جامع معاملات را ثبت کنند. و دارای کد رهگیری منحصر به فرد می باشد.
به گفته وی، معدنچیان توقیف شده به سازمان اموال و املاک تحویل داده می شوند و طبق قانون املاک، معدنچیانی که استاندارد طبقه بندی مصرف انرژی را ندارند نیز ملزم به امحا هستند، بنابراین معدنچیان غیراستاندارد باید معدوم شوند. و معدنچیانی که استاندارد هستند اگر از طریق قاچاق وارد شوند طبق شرایط قانونی در مزایده به فروش می رسند و اگر قاچاق نباشد ولی در سامانه جامع تجارت ثبت نشده باشد مالک باید رعایت کند. این شرایط
این کارشناس ارشد اقتصاد انرژی خاطرنشان کرد: این گروه در ساعات عادی شبکه که تقاضای مصرف کنندگان زیاد نیست محدودیتی برای استخراج ارزهای دیجیتال ندارند، اما در دوره اوج مصرف تنها از ساعت 2 صبح تا 9 صبح می توانند فعالیت کنند.
وی با اشاره به مجازات های در نظر گرفته شده برای استخراج کنندگان غیرقانونی ارزهای دیجیتال، تاکید کرد: جرایم مختلف بازدارنده تر است. بر اساس قانون، دستگاه های ماینینگ غیرمجاز تحت عنوان قاچاق توقیف می شود و در واقع جرایم مربوط به قاچاق شامل این دسته از فعالان غیرقانونی ارزهای دیجیتال نیز می شود که از جمله آن می توان به اخذ کارمزد معادل بهای ماینرها و بالا اشاره کرد. تا 100 برابر نرخ قانونگذار با برق یارانه ای گاه برای دلالان و متخلفان مجازات حبس در نظر گرفته است.
خدادادی در پایان از مردم خواست در دام تبلیغات گمراه کننده فروش معدنچیان غیرقانونی نیفتند تا در معرض مجازات قانونی استفاده از آنها قرار نگیرند. علاوه بر این، هموطنان می توانند فعالیت های غیرمجاز معدنچیان را به ویژه در مناطقی که دلالان از برق پشت کنتور استفاده می کنند که خطر آتش سوزی نیز دارد، به اداره برق منطقه خود گزارش دهند که برای آنها پاداش نیز به همراه خواهد داشت.