افزونه پارسی دیت را نصب کنید Monday, 25 November , 2024
4

ازدواج پرماجرا مهدی مش با صیغه ناصرالدین شاه! واکنش شاه چه بود؟

  • کد خبر : 25664
ازدواج پرماجرا مهدی مش با صیغه ناصرالدین شاه!  واکنش شاه چه بود؟

یکی از این شخصیت های برجسته آن زمان. قاجار مهدی خان معروف به مهدی موش بارها در داستان ها و روایات قدیم تهران شنیده شده است. مهدی خان از درباریان ناصرالدین شاه بود که در نزدیکی بازار قوام الدوله در میدان قدیم شاهپور زندگی می کرد. او در دربار ناصرالدین شاه شغل عجیبی داشت و […]

یکی از این شخصیت های برجسته آن زمان. قاجار مهدی خان معروف به مهدی موش بارها در داستان ها و روایات قدیم تهران شنیده شده است.

مهدی خان از درباریان ناصرالدین شاه بود که در نزدیکی بازار قوام الدوله در میدان قدیم شاهپور زندگی می کرد. او در دربار ناصرالدین شاه شغل عجیبی داشت و به «خازن» جیب شاه معروف بود. ناصرالدین شاه هر وقت به جلسه ای می رفت و می خواست انعام دهد، به مهدی موش اشاره می کرد که مثلاً یک تومان به فلانی بدهد. به همین دلیل همیشه در جیب مهدی موش پول زیادی بود و وقتی راه می رفت اطرافیانش صدای پول را می شنیدند.

مهدی خان صدایی آهسته و دندانهای ریز و جثه کوچکی داشت به همین دلیل درباریان لقب «موش» را به نام او اضافه کردند. مهدی موش فردی درستکار و از خانواده ای متمول بود و خانه اش در ابتدای خیابان فروزش فعلی که در زمان ناصرالدین شاه به خیابان مهدی موش معروف بود، قرار داشت. او در ابتدای این خیابان مسجدی برای بقایای الصالحات ساخت که به مسجد مهدی خانی معروف شد و اکنون مسجد مهدیه نامیده می شود.

مهدی مش بدون اطلاع شاه قاجار، با اصرار و اصرار همسر رسمی ناصرالدین شاه (انسیه خانم) با ستاره خانم که قبلاً کنیز ناصرالدین شاه بود ازدواج کرد. اما پس از مدتی انسیه خانم به مهدی مش می گوید که شاه از این ازدواج مطلع شده و دستور قتل او را صادر کرده است.

مهدی به همراه همسرش (ستاره خانم) به کربلا رفت و پس از چند سال در آنجا درگذشت. پس از مرگ مهدی موش، ناصرالدین شاه که از خبر ازدواج مهدی موش با همسر سابقش خشمگین شده بود، به انسیه خانم، معروف به انیس الدوله، مأموریت داد تا ستاره خانم را به کشور بازگرداند.

همسر شاه با ترفندهای مختلف مأمورانش ستاره خانم را به کشور باز می‌گرداند. ناصرالدین شاه از ازانسیه الدوله می خواهد که ستاره خانم را به دلیل افشای اموال همسرش دستگیر کند. در نهایت اموال مهدی موش به نفع دادگاه پلمپ و مصادره شد.

محمدحسن خان اعتمادالسلطنه که از خوانندگان روزنامه ناصرالدین شاه بود، در کتاب معروف «روزنامه خاطرات اعتمادالسلطنه» درباره مصادره اموال مهدی موش می نویسد: «لعنت خدا بر کسی که چنین چیزی را به شاه آموخت. ” کشید و مسجد قدیمی مهدیه که در ابتدای خیابان فروزش امروزی قرار دارد، تنها یادگار باقی مانده از این شخص است. با گذشت زمان نام مهدی مش از تابلوی یکی از قدیمی ترین خیابان های تهران ناپدید شد و این کوچه یا خیابان به نام مهدی خان معروف شد که در سال های پس از پیروزی به شهید فروزش تغییر یافت. . انقلاب اسلامی است. در دوره قاجار قسمت قابل توجهی از اموال مهدی مش در این خیابان بود و به همین دلیل این نقطه از تهران را گردنه مهدی مش نامیدند.

شهروندی آنلاین

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=25664

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.