افزونه پارسی دیت را نصب کنید Tuesday, 26 November , 2024
3

مهمترین مسئله در ایران توسعه پایدار، همه جانبه و متوازن است.

  • کد خبر : 25434
مهمترین مسئله در ایران توسعه پایدار، همه جانبه و متوازن است.

کد خبر: 6073 ۱۴۰۲/۰۴/۲۰ ۲۱:۰۰:۱۰ اسحاق جهانگیری: اسحاق جهانگیری گفت: نمی شود کشوری بگوید مشکل اصلی ما توسعه است اما به نقش زنان و مشارکت آنها در توسعه نپردازد. گفتن فردا | اسحاق جهانگیری در مراسم یادبود زهرا شجاعی، اصلی ترین و مهم ترین مشکل ایران را توسعه پایدار، همه جانبه و متوازن دانست و […]



کد خبر: 6073

۱۴۰۲/۰۴/۲۰ ۲۱:۰۰:۱۰


اسحاق جهانگیری:




اسحاق جهانگیری گفت: نمی شود کشوری بگوید مشکل اصلی ما توسعه است اما به نقش زنان و مشارکت آنها در توسعه نپردازد.

گفتن فردا | اسحاق جهانگیری در مراسم یادبود زهرا شجاعی، اصلی ترین و مهم ترین مشکل ایران را توسعه پایدار، همه جانبه و متوازن دانست و گفت: توسعه فرصتی را برای ارتقای توانمندی های مادی و معنوی کشور و جلوگیری از فرسایش فراهم می کند. از منابع کشور فرصتی را ایجاد می کند تا سرمایه های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی کشور بازنگری شود و آن ها در جهت استفاده مطلوب به جامعه ارائه شود.

وی افزود: اینکه چرا توسعه ایران بر خلاف هفت دهه از آغاز به کارش اکنون به نتیجه نرسیده است باید در جای دیگری بحث شود اما توسعه را باید از منظر دیگری دید. در شرایط کنونی که کشور از تحریم ها و فشارهای اقتصادی رنج می برد، این تفکر در جامعه وجود دارد که باید راهبرد توسعه جایگزین استراتژی بقا شود.

معاون اول رئیس جمهور دولت یازدهم و دوازدهم گفت: این موضوع شاید تا حدی درست باشد، زیرا در شرایط جنگ، چه جنگ نظامی و چه جنگ اقتصادی، سیاست هایی متفاوت با دوران قبل تعیین می شود، اما این دوران باید کوتاه باشد و به سرعت تمام شود. زندگی مردم، مقررات کشور باید به حالت عادی بازگردد و همه باید بتوانند آینده کشور را پیش بینی کنند و برای زندگی خود برنامه ریزی کنند.

و افزود: حتی در بقای زندگی باید به فکر توسعه بود. اگر به توسعه فکر نکنید، توسعه را نابود می کنید. مفهوم زنان در توسعه و مشارکت آنها در این عرصه باید به موضوعی جدی، تجربه ای جدی و جهانی تبدیل شود.

جهانگیری با اشاره به اهمیت جایگاه و نقش زنان خاطرنشان کرد: نمی شود کشوری بگوید مشکل اصلی ما توسعه است اما به نقش زنان و مشارکت آنها در توسعه نپردازد. یکی از مشکلات ایران، حداقل در داروان بعد از انقلاب، سیستم تصمیم گیری است که به دنبال حل مشکلات کشور به صورت پایدار نیست.

وی افزود: امروز در برخی از مسائل کشور همان حرف هایی شنیده می شود که 20 سال پیش یا 40 سال پیش شنیده می شد. اگر موضوعی مانند زنان یکی از موضوعات اصلی است، چگونه است که پس از گذشت پنج دهه همچنان روی میز تصمیم گیری است و تصمیم جدی در مورد آن گرفته نشده است؟

جهانگیری با اشاره به خاطره ای از حسن روحانی که مربوط به دوران ریاست جمهوری آیت الله هاشمی رفسنجانی بود، گفت: آقای روحانی در جلسه شورای عالی امنیت ملی در دولت آقای هاشمی رفسنجانی در مورد حجاب با من صحبت کردند. موضوع در دستور کار قرار گرفت و رهبران سه روحانی حضور داشتند، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آقای خاتمی نیز حضور داشتند، رئیس سازمان تبلیغات نیز آقای جنتی حضور داشتند و بحث و گفتگو شد. برای چندین ساعت و در نهایت گفتند فعلاً نمی توان کاری کرد و ادامه داد، موضوعات توسعه زیادی گفته شده است. همین وضعیت در مورد آب، محیط زیست، فقر و عدالت نیز وجود داشته است.

وی تاکید کرد: وقتی به این موارد نگاه می کنیم به این نتیجه می رسیم که ساختارها، رویکردها و تلاش ها توانایی حل پایدار مشکلات کشور را ندارند.

معاون اول رئیس جمهور دولت های 11 و 12 با بیان این سوال که چگونه می توان این مسائل و روند را حل کرد، بیان کرد: من با توجه به تجربه خود می گویم تنها راه حل و روند گفت و گو با نخبگان و بازیگران بر سر مشکلات اصلی جامعه باید این باشد. توسط دولت باز شده است. مکالمه معجزه می کند. دستاوردها از این طریق امکان پذیر است و جهت شما باید افق گشایی و ایجاد امید برای آینده باشد.

وی ادامه داد: وقتی مردم هیچ اعتماد و امیدی به آینده ندارند یا حداقل امیدشان به آینده ضعیف می شود، چه باید بکنند؟ به خصوص جامعه ای که جوان است و جمعیت زیادی از این قشر از مردم را در خود جای داده است.

جهانگیری تصریح کرد: اعتماد و امید بر اساس کارآمدی عملی است نه شعاری. شاید هر کدام از ما یک سری حرف ها را حفظ کرده باشیم که ما یک قیام انقلابی هستیم، توانایی اصلاح داریم، اما اینها تاثیرگذار نیست. کارآمدی یعنی مردم ببینند با مدیریت یک مدیر یکی از مشکلات کشور حل شده است تا به این مرحله برسیم نمی توانیم مشکلات را حل کنیم.

وی با بیان اینکه کارآمدی امید و اعتماد جامعه را افزایش می دهد و انسجام ملی را افزایش می دهد، گفت: شب گذشته در یکی از مناسبت ها خاطرات سال 1359 را ورق می زدم و دیدم در اسفند 1359 پس از حمله آمریکایی ها به افغانستان، این تهدید بود. تقریباً قطعی است و یکی از بحث ها این بود که کشور بعدی به ایران یا عراق حمله خواهد کرد. در آن زمان آقای خاتمی در دفتر رهبری جلسه ای با حضور رهبری و حدود 70-80 نفر از مقامات درجه یک کشور تشکیل دادند. آقای روحانی به عنوان دبیر شورای عالی امنیت ملی، آقای خاتمی و رهبران سخنرانی کردند. تقریباً بحث این بود که خطر حمله جدی است و چه باید کرد.

جهانگیری افزود: نقطه مشترک آن جلسه و نقطه محوری این سه سخنران این بود که تنها راه رسیدگی به آن انسجام داخلی است، اگر این پیام را به آمریکایی ها برسانیم که ملت در داخل ایران متحد است، آمریکا خواهد کرد. متعهد نخواهد شد.” چنین اشتباهی امروز هم قطعاً انسجام داخلی ایران مهمترین ابزار در برابر تهدیدات است.

انتهای پیام

لینک کوتاه : https://iran360news.com/?p=25434

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.