به گزارش بازار، صمد حسن زاده رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران با تاکید بر اهمیت ساماندهی مسائل اقتصادی در برنامه های اساسی کشور گفت: شعار «جهش تولید با مشارکت مردم» است. مسئولیت بزرگی است و وظیفه بخش خصوصی و دولتی است و همه باید دست به دست هم دهیم تا مشکلات موجود را حل کنیم، هرچند حل برخی از مشکلات برای واحدهای تبدیلی تولید به آرزو تبدیل شده است.
حسن زاده در صد و دومین جلسه شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان آذربایجان شرقی که با حضور اعضای کمیسیون ویژه ارتقا و توسعه تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی برگزار شد، افزود: : اتاق ایران مجموعه ای متشکل از کارشناسان حوزه حل مشکلات ارزی است و پیش نویس قانونی را برای ارائه به دولت تهیه کرده است که راهکارهای پیشنهادی بخش خصوصی را به تفصیل اعلام می کند.
حسن زاده با تاکید بر ضرورت تامین نقدینگی واحدهای تولیدی گفت: مدیران بانکی دلیل کاهش تسهیلات به واحدهای تولیدی را الزام دولت به اعطای وام اقساطی اعم از وام مسکن، ازدواج، مادر شدن و … عنوان می کنند.
وی با اشاره به افزایش نرخ سود بانکی که به منظور کنترل نقدینگی انجام شد، گفت: با این نرخ ظرفیت و امکان توسعه وجود ندارد.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه همه استان ها دارای قابلیت های ویژه ای برای فعالیت های تولیدی هستند، اذعان داشت: آذربایجان شرقی نسبت به سایر استان ها از موقعیت جغرافیایی ویژه ای برخوردار است و در صورت توجه و حمایت می تواند نقش مهمی در توسعه اقتصادی و توسعه اقتصادی ایفا کند. رشد کشور
وی با اشاره به برگزاری جشن اکسپو 2024 گفت: بیش از 42 کشور در قالب هیئت های تجاری در این نمایشگاه حضور داشتند و پس از بازدید از ظرفیت ها و توانمندی های اقتصادی کشور، قراردادهای مهمی به امضا رسید که اجرای آن نیازمند حمایت مقامات.
طراحی چالش ها و راه حل های اساسی برای جهش تولید.
رئیس اتاق تبریز با اشاره به شعار سال «جهش تولیدی با مشارکت مردم» تصریح کرد: سال هاست که مقام معظم رهبری شعار سال را مبنی بر رشد تولید و رشد تولید مطرح کرده اند. تقویت بخش خصوصی و این نشان دهنده اهمیت استفاده از ظرفیت و توان بخش خصوصی در راستای توسعه اقتصادی است.
یونس ژائله افزود: متأسفانه سال هاست که میزان سرمایه گذاری بخش خصوصی رو به کاهش است و عدم ارتباط با منابع بانکی دنیا به دلیل تحریم های ظالمانه و عدم پایبندی به توافق نامه FATF یکی از عوامل موثر در این موضوع است .
جعل از تدوین برنامه توسعه اقتصادی استان خبر داد و ابراز امیدواری کرد: با اجرای کلان پروژه ها شاهد توسعه بیشتر در استان باشیم.
عدم همکاری بانک های خصوصی در اعطای تسهیلات به بخش تولیدی
رئیس اتاق تبریز از عدم همکاری بانک های خصوصی در اعطای تسهیلات به بخش تولیدی انتقاد کرد و افزود: 95 درصد اقتصاد استان آذربایجان شرقی در اختیار بخش خصوصی است اما بانک های خصوصی رغبتی به اعطای تسهیلات ندارند. تسهیلات به این بخش او با این سخنان خواستار اصلاح ساختار بانکی شد.
ژائله در ادامه بر لزوم اصلاح قوانین و سیاست های ارزی کشور تاکید کرد و اذعان داشت: در این زمینه لازم است قوانین مربوط به ورود ارز به کشور بازنگری شود و مشمول قانون قاچاق نشود.
وی یکی دیگر از مشکلات استان را کمبود زیرساخت های آب، برق و گاز عنوان کرد و افزود: بدون این زیرساخت ها توسعه بخش تولید غیرممکن است.
اقتصاد اولین مسئله کشور است.
ملک رحمتی استاندار آذربایجان شرقی با بیان اینکه آذربایجان شرقی و تبریز همواره در عرصه تولید و تجارت جزو اولین ها بوده اند، اظهار داشت: اولین اتاق بازرگانی کشور در تبریز ایجاد شد و سالیان متمادی است که در حوزه اقتصادی ایجاد شد. فعالان با عشق به ملت و مردم ارادت آنها به این سرزمین باعث فعال شدن آنها شده است.
وی با اشاره به وجود مشکلات متعدد در حوزه اقتصادی کشور گفت: برخی از این مشکلات مشکلات استانی است که توسط مدیران استانی قابل حل است اما یک سری مشکلات ملی است و باید در سطح کلان برنامه ریزی و بررسی شود. و در صورت لزوم ایجاد و اصلاح شده است.
رحمتی تصریح کرد: اقتصاد اولین موضوع مورد تاکید رهبر معظم انقلاب اسلامی، رئیس جمهور، مردم و فعالان اقتصادی است، حال این سوال مطرح می شود که آیا تدبیر مدیران چه در نظام قانون گذاری و چه در مدیریت، مناسب است. به شرایط اقتصادی کشور یا نه؟
وی در استانداری آذربایجان شرقی با رایزنی با اتاق تبریز با اشاره به تدوین سند تدوین برنامه های راهبردی و عملیاتی افزایش تولید گفت: برای این امر شورای برنامه ریزی استان به عنوان ستاد و توسعه در نظر گرفته شده است. . برای جهش تولیدی استان.
استاندار آذربایجان شرقی بر لزوم برنامه ریزی استانی برای رسیدن به توسعه تاکید کرد و افزود: نمی توان همه استان های کشور را به یک چشم دید و اگر به دنبال توسعه اقتصادی هستیم باید برنامه ریزی متناسب با توان هر استان انجام شود. “
عدم همکاری بانک های خصوصی استان در اعطای تسهیلات به بخش خصوصی
استاندار آذربایجان شرقی با اشاره به اینکه میزان سپرده های بانکی در استان 215 درصد است، گفت: از این میزان 163 درصد در اختیار بانک های دولتی و 51 درصد در اختیار بانک های خصوصی است و درصد منابع بانک ها در استان 79 درصد است. این در حالی است که نرخ اعطای تسهیلات از سوی بانک های خصوصی به واحدهای تولیدی استان تنها 9 درصد است.
وی تصریح کرد: از همین جا اعلام می کنم که در صورت اصرار بانک های خصوصی بر ادامه این روند، در جلسات بعدی اسامی بانک هایی را که از منابع مالی مردم سوء استفاده می کنند اما به تولیدکنندگان تسهیلات نمی دهند، اعلام خواهم کرد.
رحمتی با اشاره به مشکلات ترخیص خودروها و ماشین آلات بزرگ از گمرک خواستار صدور گواهی موقت برای ترخیص آنها شد و گفت: این ماشین آلات پس از طی مراحل قانونی قابل ترخیص در محدوده مناطق آزاد دپوی ارس هستند.
سیاست پولی فعلی محکوم به شکست است.
سید شمس الدین حسینی رئیس کمیسیون ویژه جهش و رشد تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی نیز کاهش حجم سرمایه گذاری در کشور در سال های اخیر را مورد تاکید قرار داد و اظهار داشت: در سال گذشته دو سال، در حوزه سرمایه گذاری فقط 4 درصد افزایش داشته ایم.»
وی با اشاره به وجود برخی مشکلات در حوزه پولی در کشور، گفت: برخی سیاست کشور را عامل عدم توازن پولی می دانند، برخی دیگر عدم تعادل پولی را دلیل تصمیمات دولت می دانند. مهم تدوین سازوکار مشخصی برای مدیریت پولی در کشور است، زیرا سیاست پولی فعلی محکوم به شکست است.
حسینی ادامه داد: در خصوص سیاست های پولی حتی در بین فعالان اقتصادی هم اتفاق نظر وجود ندارد.
وی تسهیل در صدور پروانه بازرگانی و تامین مالی واحدهای تولیدی را یک ضرورت دانست و تصریح کرد: شاهد تورم رکودی یا تورم رکود هستیم، مدیریت نقدینگی و تامین مالی با این ساختار امکان پذیر نیست، زیرا تامین مالی در کشور امکان پذیر نیست. او متولی است.
نظام پولی کشور صادرکننده را تنبیه و واردکننده را تشویق می کند
محسن زنگنه سخنگوی کمیسیون ویژه رشد و توسعه تولید و نظارت بر اجرای اصل 44 قانون اساسی نیز با اشاره به فراز و نشیب های طرح بحث ارز ترجیحی گفت: ارز چندنوعی باعث شده است. مشکلات زیادی وجود دارد و تنها راه برون رفت از این وضعیت تک نرخی شدن است.
وی از دولت خواست تا سیاست ها و برنامه های ارزی خود را به طور کامل مشخص کند زیرا در غیر این صورت مجلس برنامه ارزی خود را در قالب لایحه تدوین می کند.
زنگنه تصریح کرد: نظام پولی کشور صادرکننده را تنبیه و کشور واردکننده را تشویق می کند و راه حل اصلی برای حل مشکلات موجود قطع دست دولت با اقتصاد است.