به گزارش خبرگزاری مهر، چندی پیش «بی بی سی جهانی» مدعی شد اسناد محرمانه ای درباره آخرین ساعات قبل از مرگش در اختیار دارد.نیکا شاکرمی» دسترسی پیدا کرده است.بر اساس این گزارشنیکا شاکرمی 16 ساله پس از بازداشت در یکی از مناطق تهران ضربه ای به سرش خورد. بی بی سی این گزارش پر سر و صدا را بدون انتشار اسناد اصلی منتشر کرده و مدعی است این اسناد را برای حفظ امنیت منبع اطلاعاتی خود بازسازی کرده است. این در حالی است که انتشار این گزارش واکنش های بسیاری را در پی داشته و کارشناسان متعددی درباره صحت این ادعا بحث می کنند.
این در حالی است که «حسین قاسمی» فعال رسانه ای و کارشناس مسائل سیاسی همین حوزه ارزانبه اسنادی اشاره کرد که زوایای پنهان این گزارش را بررسی کرده و می گوید آنچه بی بی سی به عنوان یک سند محرمانه منتشر کرده کذب و غیرقابل تایید است. متن کامل این توییت به شرح زیر است:
صرف نظر از حادثه یا حادثه ای که باعث فوت خانم شاکرمی شده است، به طور قطع می توان گفت که گزارش منتشر شده توسط بی بی سی به چند دلیل کذب و فاقد اعتبار است. جاعل اطلاعات بسیار کمی از تشکیلات و سازوکار سپاه داشت یا عمدی بود. در اینجا مواردی وجود دارد:
رسیدگی به این گونه اتهامات توسط نیروهای سپاه یا بسیج در حوزه حفاظت از اطلاعات سپاه است. سازمان اطلاعات سپاه تحت هیچ شرایطی نمی تواند اتهامات نیروهای سپاه را بپذیرد.
_ حتی در صورت متهم شدن کارکنان اطلاعات سپاه، حفاظت اطلاعات احضار و اقدامات لازم را انجام خواهد داد.
در مطالبی که بی بی سی منتشر کرده است، می بینیم که بازجویی و تحقیق توسط اطلاعات سپاه انجام شده و گزارش توسط رئیس سازمان اطلاعات سپاه به فرمانده کل سپاه تحویل داده شده است. این خلاف قوانین و مقررات سپاه است. چون بی بی سی مدعی بود نیروهای سپاه و بسیج دخیل بوده اند، در حوزه حفاظت است.
_ نکته قابل توجهی که گزارش را باطل می کند حذف سازمان حفاظت اطلاعات سپاه به عنوان متولی کار است. به این برگه منتشر شده توسط بی بی سی توجه کنید. لیست شرکت کنندگان را بررسی کنید. هیچ نام یا نماینده ای از سازمان حفاظت اطلاعات سپاه به عنوان متولی و کارفرما وجود ندارد.
از این برگه می توان دریافت که در موضوعی که داخلی سازمان است و دارای طبقه بندی است، افرادی از نیروی انتظامی نیز در لیست حضور داشتند. به عنوان مثال یکی از حاضران توسط سردار سیدرضا موسوی فرمانده تیپ ویژه پلیس تهران بزرگ معرفی شد.
مهم نیست که فرمانده شعبه ویژه پلیس تهران با بحث داخلی اطلاعات سپاه چه ربطی دارد، جستجو کنید ساده به ما می گوید که فرمانده تیپ ویژه تهران در مهرماه 1401 سردار احمد نورعلی سردار سیدرضا نبود وظایف موسوی این نوع نیز عملیاتی است، اطلاعاتی که در جلسه مذکور یافت نشد.
در این سند سردار سیدرضا موسوی به عنوان فرمانده تیپ ویژه نیروی انتظامی تهران بزرگ معرفی شد. سازمان بهداشت جهانی سردار موسوی فرمانده تیپ امیر المؤمنین واحدهای ویژه لطفا او یکی از فرماندهان یگان ویژه بود که او هم هیچ ارتباطی با چنین موضوعی نداشت و حتی جاعل یگان خدمتش را اشتباه نوشت.
وقتی جلسه ای به ریاست جانشین سازمان اطلاعات سپاه و همچنین در محل رئیس اطلاعات قرارگاه ثارالله تشکیل می شود، حضور میزبان، رئیس اطلاعات قرارگاه، طبیعی و ضروری است، اما نام او در لیست اخبار نیست. همچنین چرا محل ملاقات در اتاق نماینده سازمان اطلاعات که بالاتر است نبود؟
این مقاله بیان می کند که این گزارش نتیجه 1600 ساعت کار (یعنی حدود 70 روز) تحقیق است. پنج شش متهم اینجا آمده اند یعنی برای هر کدام حدود 300 ساعت بازجویی و… برای هر کدام در اوج بحران تمام این مدت و آن هم در بحثی که ایسن بود. به خصوص پیچیده نیست؟
10- برخی از متهمان را اینگونه معرفی کرد: «بهروز صادقی حزب اللهی، عضو تیم مسلمانان 12 و…» حزب الله یعنی چه؟ آیا این بدان معناست که ارتباط سازمانی وجود ندارد؟ اگر اینطور باشد می بینیم که در زیر به آن اشاره شده است: «عضو تیم 12 مسلمان و…» از طرفی در زیر آمده است که با دستور شماره مأموریت فلان.
وی در برگه ای دیگر درباره نیروهای حزب الله نوشته است: «از آنجایی که افراد فوق از نیروهای حزب الله بودند، امکان پیگیری بیشتر جز اخذ تعهدات و… وجود نداشت. من و تیم حزب الله 12 نفر دستور ماموریت داریم و یک جایی مثل این…
12- در برگه دیگری در مورد نیروهای حزب الله نوشته است: «از آنجایی که افراد فوق از نیروهای حزب الله بودند، هیچ پیگیری دیگری جز اخذ تعهدات لازم و… ممکن نبود» نشان می دهد که جاعل می خواهد، زیرا این افراد می خواهند. متهم به قتل هیچ ارتباطی با هم ندارند، بنابراین، کاری برای انجام دادن و سازش و رها کردن…
مشخص است که جاعل عمداً این مطلب را نوشته یا هیچ اطلاعی از سازمان اداری و قضایی ندارد. ما شاهد جعل به احمقانه ترین شکل هستیم. یک جایی اعضای تیم 12 مسلمان هستند و حکم ماموریت دارند و یک جایی مثل این! در جای دیگر نوشته است: «با توجه به دستور مقام محترم قضایی در خصوص ورود غیرقاضی» همین جمله را چندین بار بخوانید، لطفاً نیازی به توضیح و تفسیر نیست.
رجوع کنید به پاراگراف پایانی: در پایان گفته می شود برای عدم انتشار خبر، مدارک را به «دبیرخانه محرمانه» ببرید. […]تقریباً تمام مکاتبات محرمانه است. همچنین سیستمیک اینطور فکر کنید، بالاترین سطح کار را بنویسید. هفنتر آنها درس میدهند.
گزارش تاریخ و شماره ندارد. گزارش با اولویت فوری معمول نیست. چه لزومی دارد که چنین گزارشی آنی باشد؟ تکلیف نگرفتند؟ بر اساس این اوراق متهم را آزاد کردند، کار خاصی نکردند و دیگر نمی خواهد فوری باشد.
در اینجا با دستور فرمانده فرماندهی حفاظت اطلاعات سازمان اطلاعات استان تهران، نعیم توبیخ و در پرونده محکوم قرار گرفت، اولاً از او برای حفظ عنوان رئیسی استفاده شد نه فرماندهی. مسئول حفاظت اطلاعات سازمان اطلاعات سپاه یک استان اینجا در تهران سردار نیست.
در مورد عنوان افسر حفاظت اطلاعات به سند افشا شده در برخی کانال ها رجوع کنید: ریاست محترم سازمان حفاظت اطلاعات سپاه، نه فرمانده فرماندهی حفاظت اطلاعات سپاه.
در این موارد از عنوان “بازرس” استفاده نمی شود. نوشته شده توسط: “بازرس ارشد پرونده”. عنوان “محقق” به همین صورت استفاده نمی شود. از عنوان “کارشناس” استفاده شده و…
این قسمت از مطلب را ببینید: او گفت چون آن شب 19 کشته داشتیم، نمی خواستیم تعدادشان به 20 نفر برسد، او را زیر پل گذاشتیم و… گویا نیازی به توضیح نیست، این حرف ها. خیلی پوچ هستند
بخشی از گزارش بی بی سی را ببینید: «اما آرش کلهر جزئیات وحشتناک تری را ارائه کرده است. می گوید یک لحظه چراغ قوه گوشی اش را روشن کرده و صدوق منگزی دستش را در شلوارش دیدم نیکا آرش کلهر گفت که بعد از آن کنترل اوضاع را از دست دادند. نیکا تکذیب کرد – اما گفت وقتی روی او و باسنش نشسته بود آن را انکار نکرد نیکا او را لمس کرد، او را “تحریک” کرد. او گفت که انجام داد نیکا – با اینکه دستانش از پشت بسته بود – او را بگیرد و و تکان دادن بخور و این باعث زمین خوردنش شد.»
به نظر شما در گزارشی که رئیس سازمان اطلاعات به فرمانده کل سپاه می نویسد: «دستت را در شلوارش بگذار»، گنجاندن نکات زیر منطقی است؟ نیکا انجام داد”.
دستش را داخل شلوارش کرد. نیکا اما او گفت منکر آن نیست که بر او و بدن نشسته است نیکا دست زد، تحریکش کرد.» به این چیزها فکر کنید، رسم نیست در گزارش های سازمان های اطلاعاتی و امنیتی، چنین چیزهایی را برای فرمانده کل قوا بیاورند!
این گزارش توسط شخص یا کسانی که سابقه چنین مکاتباتی را نداشته و روش اطلاع رسانی به فرمانده کل قوا را نمی دانستند جعل شده است. مگر اینکه آنها در مورد تحریک جسمی و روحی صحبت نمی کردند. جاعل نام هایی را ذکر کرده که در اطلاعات سپاه وجود ندارد. سردار جلیلی، سردار مجلل، سردار مینوی و… در جاهایی با نام های: «جلیلی و مجلل» و دروغ های دیگر بازی می کرد که می توانست برای من عواقب حقوقی و قضایی داشته باشد و متهم به افشای اطلاعات شوم.
به نظر می رسد که تهیه کننده یا جاعل در ابتدا قصد داشته بی بی سی را با چنین تقلید غیرحرفه ای، پر از دروغ و تضعیف شده بی اعتبار کند. بی بی سی حاضر نیست حتی نام فرمانده تیپ پلیس و غیره را در گوگل سرچ کند تا متوجه مسئولیت، رتبه و سمت سازمانی او شود.