رئیس مجلس در جلسه جمعی از معلمان نمونه کشور تاکید کرد که معلمان می توانند کشور را متحول کنند و به برکت آن می توانیم به نظام نمونه دست یابیم.
خبرگزاری میزان – محمدباقر قالیباف رئیس شورای اسلامی در جلسه ای با حضور وزیر آموزش و پرورش و جمعی از معلمان نمونه کشور که ظهر امروز (چهارشنبه 21 اردیبهشت 1403) به مناسبت فرا رسیدن جشنواره استادان. روز در بهارستان با تبریک این روز به معلمان کشور خاطرنشان کرد: همین بس که امام (ره) در مورد معلمان فرمودند: «تعلیم وظیفه انبیاء است» و با زبانی عمیق، دقیق و حکیمانه به ما یاد داد. برآمده از فرهنگ از اهل بیت (ع) که قدر معلمان را بدانیم و به وظیفه خود در قبال آنها عمل کنیم.
شهید مطهری (ره) معلمی متفکر بود که در تراز انقلاب اسلامی ایستاد.
قالیباف در ادامه با بیان اینکه انصافاً شهید مطهری (ره) یک متفکر و معلم بود، گفت: شهید مطهری (ره) معلمی متفکر بود و پس از گذشت بیش از 40 سال از شهادتش، هنوز وقتی صحبت می کنیم. فکر و اندیشه، نام شهید مطهری (ره) به ذهن متبادر می شود، از این رو نمونه سخنان امام (ره) است که فرمودند تدریس کار انبیا است، ایشان هم شهید مطهری (ره) هستند که استاد هستند. سطح انقلاب اسلامی
رئیس شورای اسلامی با بیان اینکه امروز در اقصی نقاط کشور باید قدردان معلمان باشیم و در حفظ مقام و منزلت آنان کوشا باشیم، یادآور شد: امروز روز یاد و خاطره معلمان است؛ از معلمان و معلمان یاد و خاطره آنان را گرامی می داریم. روزی که باعث می شود در 365 روز سال که درگیر موضوعات دیگری هستیم نگران این موضوع باشیم.
تأثیر نقش معلمان همراه با والدین در شکل گیری پایه های زندگی.
وی در ادامه با بیان اینکه وقتی به زندگی خود نگاه می کنم تاثیر معلمان مختلف را در آن می بینم، گفت: نقش والدین در جای خود ارزشمند است اما وقتی به گذشته نگاه می کنم می بینم که چقدر معلم هستم. داشته است. حد در دوره ابتدایی نسبت به تربیت ما حساس بود یا معلم دیگری در دبیرستان در شکل گیری پایه زندگی من بسیار تاثیرگذار بود و هر دو معلمم هنوز زنده هستند و به خوبی از آنها یاد می کنم.
قالیباف با یادآوری سختی های تحصیل در دوران کودکی که مجبور بود از روستا به شهر می رفت و معلم از شهر دیگری برای تدریس می آمد، گفت: قبل از انقلاب بود که معلم ریاضی دبیرستان ما در ماشینش چندین بار در سال.” مشهد و توجه او بود که در زندگی ما تأثیر زیادی داشت.
معلمی از دوران پیش از انقلاب در مانا زمینه را برای برگزاری سرودهای جهادی فراهم کرد.
رئیس قوه مقننه کشورمان در ادامه با بیان اینکه کار جهادی را نزد استاد دیگرم جناب آقای عزت الله دهقانی که نماینده (نماینده حوزه انتخابیه تربت جام در مجلس اول و دوم) نیز بودند آموختم. حوزه انتخابیه دورود و ازنا در دوره هشتم) تصریح کرد: آقای دهقانی از قبل از انقلاب ما را به اردوهای جهادی می برد و ما هر ماه که در محل خود بودیم به جمع آوری امکانات و تجهیزات برای کمک به مناطق محروم می پرداختیم. تا زمان انقلاب کمپ رسیده است.
و افزود: به همین دلیل توانستیم گروهی را جمع کنیم و به کمک زلزله زدگان طبس بشتابیم. معلم ما در تمام لحظات اول در آموزش و پرورش و سپس در آموزش و پرورش در کنار ما بود.
آموزش و پرورش محل فرهنگ سازی است/حکومت کشور زاییده آموزش و پرورش است
رئیس قوه مقننه با بیان اینکه روحیه سخت کوشی و اخلاص است که باعث شهرت معلمان می شود، تصریح کرد: اساس زندگی من به برکت نقش معلمانم رشد و ارتقا یافت. به همین دلیل معتقدم آموزش و پرورش جایگاه فرهنگ است.
و افزود: می گویند آموزش و پرورش مهم ترین مکان برای کار فرهنگی است اما باید گفت که مهم ترین محل توسعه فرهنگی است که شامل مسائل سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و … می شود. این بدان معناست که تمامی ادارات دولتی در کشور منشاء آموزش و پرورش دارند.
معلمی شغل نیست. عشق است
وی در ادامه با بیان اینکه به عنوان خادمی که از شهرستان به اینجا آمده ام معتقدم که آموزش و پرورش مورد غفلت قرار گرفته است، تاکید کرد: بارها گفته ام که اگر بخواهیم خوب حکومت کنیم باید کیفیت آموزش خوب باشد و اگر ما می خواهیم کشوری پیشرفته داشته باشیم و مشکلات اقتصادی را حل کنیم، باید یک دهه به آموزش و پرورش توجه جدی کنیم و زنجیره ورود نسلی به دبستان و خروج از دبیرستان را مدیریت کنیم. اگر این نسل آموزش کافی ببیند، می تواند تحولی در کشور ایجاد کند.
الگوسازی در کشور نیازمند توجه به آموزش است
رئیس مجلس در این بخش از سخنان خود تصریح کرد که معلمان می توانند کشور را متحول کنند و به برکت آن می توانیم به یک نظام نمونه دست یابیم. برای این الگوسازی توجه به آموزش ضروری است.
رئیس شورای اسلامی در ادامه با بیان اینکه با توجه به اهمیت آموزش و پرورش معتقدم باید به این وزارتخانه توجه شود، گفت: حیف است وزارتخانه ای با این اهمیت و به این وسعت حدود 20 وزیر دیده باشد. و سرپرستان در 16 سال، در حالی که مدیر یک سوپرمارکت آنقدر تغییر نمی کند.
قالیباف با یادآوری دوران حضورش در شهرداری تهران گفت: زمانی برنامه ریزی برای تغییر نظام شهرسازی و تدوین طرح تحول آن داشتیم و بعد از 85 ماه توانستم این کار را انجام دهم در حالی که قبل از من حداکثر مدت عمر یک نفر بود. شهردار تهران 18 ماهه بود. حتی اگر فقط 18 ماه در شهرداری بود نمی توانست تغییر اساسی ایجاد کند.
دانشگاه فرهنگیان تنها راه جذب معلم در آموزش و پرورش است
رئیس قوه مقننه کشورمان با بیان اینکه با وجود کمبود معلم نباید به استخدام بی رویه روی بیاوریم، گفت: تاکید کردم که اگر کمبود معلم وجود دارد، 40 تا 50 هزار معلم از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل شوند. هر ساله برای جبران این کمبود و تنها راه جذب معلم باید دانشگاه فرهنگیان باشد. البته این دانشگاه هم مشکلات ریشه ای دارد که باید اصلاح شود و این مجلس است که باید مشکل را درست درک کند و مسیر اصلاح را فراهم کند. .
وی همچنین تاکید کرد: وقتی از اراده ملی صحبت می کنیم به این معناست که همه توانمندی ها باید در جای خود باشد و باید از آنها استفاده کنیم.
ادامه به کارگیری معلمان بازنشسته برای مدت 5 سال؛ فرصتی برای فارغ التحصیلی معلمان از دانشگاه فرهنگیان
قالیباف در ادامه افزود: پیشنهاد صریح من در زمان رسیدگی به لایحه برنامه هفتم و جلسه رهبری همین بود که معلم می تواند بعد از 30 سال خدمت که زمان بازنشستگی اش فرا می رسد بازنشسته شود و ظرف مدت 3 ماه پاداش بازنشستگی خود را دریافت کند. شما می توانید 5 سال دیگر بمانید و به فعالیت خود ادامه دهید و حقوق ماهیانه خود را دریافت کنید و این 5 سال زمانی است که تعداد زیادی معلم جوان از دانشگاه فرهنگیان فارغ التحصیل می شوند.
رئیس قوه مقننه با اشاره به همکاری وزیر آموزش و پرورش در خصوص بحث اشتغال با افزایش ظرفیت دانشگاه فرهنگیان و ادامه به کارگیری معلمان بازنشسته به مدت 5 سال، گفت: می توانیم در این 5 سال به دانشگاه فرهنگیان رسیدگی کنیم. و از قابلیت های خروجی در آنجا استفاده کنید، بله من در ناجا هم همین کار را کردم.
لزوم استفاده از توانمندی های انسانی موجود در آموزش
وی در ادامه به اقدامی که یک بار برای جذب نیرو در ناجا انجام داده بود، اشاره کرد و یادآور شد: زمانی که در ناجا بودم از افسران ارشد که سن آنها بالاتر بود استفاده می کردم تا ظرفیت نیروهای جوان نیروی انتظامی از دانشگاه فارغ التحصیل شود. در این مدت با ساخت دانشگاه در زمینی به مساحت 30000 متر مربع، دانشکده پلیس را به دانشگاه تبدیل کردیم. علاوه بر این، از دانشگاه های دیگر دانشجو جذب کردند و 3 ماه در رشته های الکترونیک، نظامی، حقوق و … آموزش دیدند که در مدت 9 ماه توانستم نتیجه خوبی بگیرم.
قالیباف افزود: در نهایت این نیروهای جوان را به صورت انفرادی به کلانتری های مختلف نفرستادیم، بلکه به صورت گروهی به کلانتری اعزام شدند و به این ترتیب توانستند در آنجا و در کلانتری تغییراتی ایجاد کنند. سیستم. از ابتدا بازسازی شد. امروزه ظرفیت مادی برای ظرفیت انسانی که فعالانه در امر تعلیم و تربیت مشارکت دارد مهیا شده است، بنابراین باید تلاش کرد با این رویکرد از ظرفیت های موجود استفاده کرد.
مجلس به طور جدی به دنبال ارتقای کیفیت آموزش است
رئیس مجلس در ادامه با بیان اینکه خداوند شما را با انتخاب رشته تحصیلی برای خدمت عنایت کرده است، گفت: زمانی که در سربازی فعال بودم می گفتم پاسداری شغل نیست بلکه عشق است. اگر معلمی هم عشق است و بار سنگینی بر دوش ماست. مطمئن باشید اگر برای خدا قدمی بردارید قطعا خداوند شما را در عرصه مادی و معنوی رها خواهد کرد.
وی همچنین با بیان اینکه گاهی تصمیمات ما حتی اگر درست باشد تعدیل یا به تعویق می افتد، گفت: با این حال به عنوان خادم و خدمتگزار مردم که امروز در شورای اسلامی هستم به جرأت می گویم صادقانه پیگیری کرده ام. آموزش و پرورش و تلاش زیادی کرد. من پیگیر افزایش کیفیت آموزش هستم. مطالعه برنامه پنج ساله هفتم که در حدود 15 استاندارد در حوزه آموزش است را فراموش نکنید و تکمیل این موارد را پیگیری خواهیم کرد.
کیفیت آموزشی و عدالت آموزشی باید در کنار هم رعایت شود
قالیباف در ادامه تاکید کرد: ما معتقدیم اجرای مردمی سازی که سران برای تولید بیان کردند اولویتی بالاتر از مدرسه ندارد.
رئیس قوه مقننه کشورمان در ادامه کیفیت و عدالت را در کنار هم مهم دانست و افزود: اگر کیفیت وجود ندارد و فقط به دنبال عدالت هستیم، بی عدالتی را عادلانه تقسیم کرده ایم که معنایی ندارد. بنابراین، همه جامعه باید برای کمک به معلم متحد شوند.» در این زمینه انجمن اولیا و معلمان فلسفه وجود دارد که باید گسترش یابد.
انجمن اولیا و مربیان یکی از بسترهای توسعه آموزش است
وی در ادامه مدرسه، مسجد، محله، خانه و مجازی را پنج قابلیتی دانست که می تواند کشور را از صفر متحول کند و گفت: اگر این چرخه درست پیش برود آموزش و پرورش در این چرخه گسترش می یابد. پایه مهارتی والدین و معلمان نیز در این بخش از آموزش مهم است و باید کارساز باشد. علاوه بر آن باید زیرساخت های محله را درست کنیم و ارتباط بین مردم و مسجد را برقرار کنیم.
قالیباف در ادامه تصریح کرد: زمانی که نتوانیم مشکل را به مشکل تبدیل کنیم و افرادی برای حل آن نداشته باشیم، مشکلات پابرجاست، بنابراین باید مشکلات را به مشکل تبدیل کنیم و افرادی را برای حل آن تربیت کنیم.
سخنگوی شورای اسلامی در پایان خاطرنشان کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند امام ما امام تحول بود و ما در گام دوم انقلاب به این تحول نیاز داریم. امروز آموزش و پرورش سردمدار این تحول است.
انتهای پیام/