مدیر کل دفتر مسکن و رفاه بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: متاسفانه در قانون بودجه سال 1402 تسهیلات مسکن پیش بینی نشده بود اما با پیگیری های بنیاد شهید و امور ایثارگران و مساعدت و حمایت دولت در سال گذشته عملیاتی و اجرایی شد.
مدیرکل دفتر مسکن و رفاه بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: در خصوص ارائه ضمانت نامه برای پرداخت مابه التفاوت سود تعیین شده با مشارکت متقاضی تا نرخ های مصوب شورای پول و اعتبار سازمان برنامه و بودجه به بانکهای عامل، پرداخت تسهیلات به ایثارگران ممتاز را از 30 بهمن ماه سال گذشته امکانپذیر کرد و از این حیث فرآیند اعطای تسهیلات مذکور از پایان سال گذشته آغاز شد.
میشم ارزون خاطرنشان کرد: متقاضیان تا پایان خرداد ماه سال جاری می توانند از این تسهیلات استفاده کنند. مشمولان ماده 3 قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران اعم از جانبازان با هر درصد جانبازی، فرزندان و همسران شهدا، والدین شهدا و آزادگانی که تاکنون از تسهیلات اسکان استفاده نکرده اند می توانند ثبت نام کنند. با مراجعه به سایت مربوطه و طی مراحل لازم جهت خرید و یا اخذ تسهیلات مسکن اقدام به ساخت منازل جهت بهره مندی ایثارگران نمایید. این تسهیلات 20 ساله و با نرخ 4 درصد است که پرداخت مابه التفاوت سود بر عهده دولت است.
مدیرکل دفتر مسکن و رفاه بنیاد شهید و امور ایثارگران تصریح کرد: متاسفانه در قانون بودجه سال 1402 تسهیلات مسکن پیش بینی نشده بود اما با پیگیری های بنیاد شهید و امور ایثارگران و مساعدت و با حمایت دولت در سال گذشته عملیاتی و اجرایی شد.
براساس تصویب نامه هیئت محترم وزرا نرخ مسکن شهرهای بالای یک میلیون نفر 600 میلیون، مراکز استان ها 500 میلیون، شهرها 400 میلیون و روستاها 300 میلیون تومان با نرخ 4 درصد تعیین شده است.
اسماعیل للقانی درباره سقف کم وام بازنشستگان و گلایه بازنشستگان از این اعتبارات خرد که عملا مشکل مالی این افراد را حل نمی کند، گفت: وام 20 میلیون تومانی بازنشستگان را به 30 میلیون تومان رساندیم. در سال 1403
وی ادامه داد: این اعتباری که بانک رفاه به بازنشستگان پرداخت می کند اقدام مشترک بانک رفاه و سازمان تامین اجتماعی است و امسال به 30 میلیون تومان می رسد.
مدیرعامل بانک رفاه با بیان اینکه باید توجه داشت که از آنجایی که تعداد مشمولان این وام بسیار زیاد است، نمی توان سقف آن را به میزان قابل توجهی افزایش داد، گفت: در حال حاضر بیش از 4 میلیون و 200 هزار بازنشسته داریم که هر کدام از آنها آنها حق دارند 30 میلیون تومان وام دریافت کنند و هر سال 10 درصد از این جمعیت برای مستمری بگیران وام دریافت می کنند.
للقانی در پاسخ به این سوال که آیا دلیل عدم افزایش سقف وام، عدم توانایی بازنشستگان در پرداخت حقوق است، تصریح کرد: موضوع پرداخت وام نیست، موضوع در بحث افزایش سقف وام بازنشستگان مطرح است. که حد منابع قرض الحسنه بسیار محدود است و قانون نیز تاکید دارد. این امر باعث شده است که این وام قرض الحسنه بیشتر به مادری و ازدواج اختصاص یابد و منابع اصلی قرض الحسنه به این دو مقوله اختصاص دارد.
وی افزود: بانک رفاه برای این دو موضوع فرزندآوری و ازدواج از اولویت اعطای وام حذف نشد و علاوه بر وظایف بانک رفاه مبنی بر پرداخت وام ازدواج و مادری و سایر وظایف، بخشی نیز به آن واگذار شده است. برای وام به بازنشستگان ایجاد شده است.»
مدیرعامل بانک رفاه تاکید کرد: وام 30 میلیون تومانی را می توانیم تا 3 سال به صورت اقساط برای بازنشستگان پرداخت کنیم و سقف پرداخت اقساط کمتر از یک میلیون تومان در ماه خواهد بود.