از زمان اوج 73000 دلار بیت کوین در ماه مارس، فشار فروش دارندگان افزایش یافته و شاهد اصلاح و تثبیت نسبی قیمت بوده ایم. به نظر می رسد سرمایه گذاران قدیم و جدید از نقدینگی ورودی به بازار و افزایش تقاضا برای فروش بخشی یا تمام سکه های خود سوء استفاده می کنند.
چنین داده هایی نشان می دهد که بازار همچنان در مرحله سرخوشی است، با این حال همزمان با آغاز روند اصلاح، شور و شوق آن اندکی کاهش یافته است. در این مقاله از تحلیل هفتگی شرکت گلسنود گرفته شده است، ما در تلاش هستیم تا وضعیت فعلی بازار بیتکوین را از دریچه چنین دادههایی تحلیل کنیم و پایینترین قیمت ممکن را در فرآیند اصلاح فعلی پیشبینی کنیم.
تشدید فشار فروش همزمان با افزایش ترس در بازار
قیمت بیت کوین در حال حاضر در میانه کانال 60000 تا 70000 دلار در حال تثبیت است و از زمان اوج 73000 دلار نسبتاً اصلاح شده است. اما رفتار سرمایه گذاران و دارندگان در مرحله اصلاحی فعلی چگونه است؟
برای بررسی اینکه چگونه الگوی انباشت سرمایه گذاران از زمان ورشکستگی صرافی FTX سقف و کف بازار را تشکیل داده است، از شاخصی به نام امتیاز روند انباشت استفاده می کنیم.
همانطور که در نمودار مشخص است، در فازهای اولیه بازار صعودی 2021-2021 و 2023-2024، همزمان با اصلاح قیمت، شاهد افزایش فشار فروش و کاهش انباشت سرمایه گذاران بوده ایم. دلیل این امر را می توان گفت همزمان با نزدیک شدن قیمت بیت کوین به اوج، سرمایه گذاران در واکنش به افزایش تقاضای خرید، عرضه غیرفعال (سکه هایی که مدتی است نگه داشته شده اند) را به گردش در می آورند و می فروشند.
همزمان با اوج گیری بیت کوین در اواسط اسفندماه سال جاری، شاهد روند مشابهی نیز بودیم و همزمان با انتشار خبر تشدید بحران در منطقه خاورمیانه، فشار فروش دارندگان افزایش یافت. اتفاقی که منجر به سقوط قیمت بیت کوین به 60300 دلار شد.
برای ارزیابی دقیقتر این موضوع، گروههای مختلف دارندگان بیتکوین را بر اساس میزان عرضهشان بررسی میکنیم. همانطور که در نمودار زیر مشاهده می شود، در هفته های اخیر شاهد افزایش فشار فروش در تمامی گروه ها بوده ایم که نشان دهنده تشدید فشار فروش در بازار است.
بررسی سود و زیان محقق نشده سرمایه گذاران
یکی از ویژگیهای منحصربهفرد بازار صعودی فعلی، راهاندازی ETF بیتکوین نقطهای در آمریکا است و در ماههای اخیر شاهد تأثیر فعالیت آنها بر قیمت بیتکوین بودهایم. برای بررسی تاثیر ETF ها بر رفتار سرمایه گذاران، از شاخصی به نام سود یا زیان خالص تحقق نیافته (NUPL) استفاده می کنیم. این شاخص سقف تحقق یافته را در مقایسه با ارزش بازار بیت کوین اندازه گیری می کند و به کمک آن می توان گفت که اکثریت بازار در سود یا زیان است.
هر گاه شاخص NUPL از 0.5 (NUPL > 0.5) فراتر رفت (یعنی سود محقق نشده بازار بیش از نیمی از ارزش بازار بیت کوین باشد)، می توان گفت که بازار وارد فاز سرخوشی شده است.
در چرخه 2021-2020، شاخص NUPL حدود 8.5 ماه پس از نصف شدن بیت کوین از 0.5 فراتر رفت و حدود 10.5 ماه در فاز سرخوشی باقی ماند. با این حال، در این چرخه، به لطف فعالیت ETF های نقطه ای، NUPL تقریبا 6.5 ماه قبل از نصف شدن به فاز سرخوشی رسید. این رویداد اهمیت ETF بیت کوین و افزایش تقاضا را در تسریع روند قیمت این ارز دیجیتال برجسته می کند.
با توجه به شاخص NUPL، می توان گفت که بازار بیت کوین در 7 ماه گذشته در یک فاز سرخوشی قرار داشته است. با این حال، یک قانون کلی در بازار وجود دارد که حتی قدرتمندترین روندها با اصلاح قیمت همراه هستند. بررسی این اصلاحات اطلاعات ارزشمندی در مورد احساسات سرمایه گذاران و رفتار آنها در اختیار ما قرار می دهد.
برای بررسی پویایی اصلاحات قیمت در بازارهای صعودی، از دو شرط زیر استفاده می کنیم:
- زمانی که سود نسبی تحقق نیافته بیشتر از 0.5 باشد: این نشان می دهد که بازار به طور کلی در سود محقق نشده زیادی است.
- زمانی که زیان تحقق نیافته نسبی بیشتر از 0.01 باشد: این نشان می دهد که فشار قابل توجهی بر سرمایه گذاران وارد می شود و همزمان با اصلاح قیمت، آنها در زیان سنگینی هستند.
همانطور که در نمودار زیر مشاهده می شود، ما شاهد مراحل اصلاح قیمت در تمام بازارهای صعودی قبلی بیت کوین بوده ایم. در بازار فعلی، از زمان رکوردشکنی بیت کوین سه بار این اتفاق افتاده است و قیمت هر بار تا محدوده 60000 دلار اصلاح شده است.
کف قیمت کجاست؟
در بخش های بالاتر دیدیم که هنوز در مرحله سرخوشی هستیم و یکی از روندهای جدانشدنی این فاز اصلاح قیمت هاست. در این بخش سعی می کنیم با استفاده از چنین داده هایی کف قیمت را در مرحله اصلاح تعیین کنیم.
برای این کار ابتدا باید سمت تهاجمی بازار را در طول روندهای اصلاحی مشخص کنیم. طرف تهاجمی بازار آن دسته از سرمایه گذارانی هستند که رفتارشان بیشترین تاثیر را در کاهش قیمت دارد. برای این منظور به سراغ شاخص زیان تحقق یافته سرمایه گذاران بلندمدت و کوتاه مدت می رویم. همانطور که در نمودار زیر مشخص است، در هفته های اخیر سرمایه گذاران کوتاه مدت نقش زیادی در شکل دادن به وضعیت بازار داشته اند و به همین دلیل گروه هدف ما محسوب می شوند.
برای بررسی بیشتر سرمایه گذاران کوتاه مدت، آنها را با توجه به دوره برگزاری به گروه های مختلف تقسیم می کنیم و میانگین خرید هر گروه را بررسی می کنیم.
تجربه به ما ثابت کرده است که برای ارزیابی ساختار بازارهای صعودی و نزولی، میانگین خرید دارندگان 1 تا 3 ماهه و 3 تا 6 ماهه اطلاعات خوبی را در اختیار ما قرار می دهد. با این حال، میانگین خرید دارندگان یک هفته ای تا یک ماهه با نقاط عطف بازار در چند وقت اخیر بسیار سازگار بوده است و بنابراین می توان از آن برای ارزیابی کف و سقف قیمت به ترتیب در بازارهای صعودی و نزولی استفاده کرد.
همانطور که در نمودار زیر مشاهده می شود، قیمت نقدی بیت کوین اغلب به میانگین خرید یک هفته ای تا یک ماهه دارندگان واکنش نشان داده است. دلیل این امر را می توان گفت که این دسته از سرمایه گذاران نسبت به نوسانات قیمت بسیار حساس هستند و امکان فروش آنها در کوتاه مدت وجود دارد.
در طی مراحل اصلاحی بازارهای صعودی، دارندگان کوتاه مدت شروع به فروش دارایی های خود می کنند و با نزدیک شدن قیمت به میانگین خرید آنها (فرسودگی فروشنده) این فشار فروش کاهش می یابد.
در نمودار زیر از شاخص قیمت تحقق یافته دارندگان یک هفته تا یک ماهه برای شناسایی نقاط فرسودگی فروشندگان در کوتاه مدت استفاده شده است.
برای ارزیابی بیشتر، می توانیم از شاخص MVRV نیز استفاده کنیم. این شاخص نسبت قیمت فعلی را با میانگین خرید دارندگان مقایسه می کند و اطلاعات ارزشمندی به ما می دهد.
همانطور که در نمودار زیر نشان داده شده است، نسبت MVRV دارندگان یک هفته ای به یک ماهه معمولاً در طول اصلاحات قیمت در بازارهای صعودی به محدوده 0.9 به 1 سقوط می کند. این بدان معنی است که قیمت در مراحل اصلاح معمولاً بین 0 تا 10 درصد بیشتر از میانگین خرید دارندگان برای 1 هفته تا 1 ماه کاهش می یابد.
اکنون که فشار احساس شده توسط دارندگان بیت کوین 1 هفته ای تا 1 ماهه را ارزیابی کرده ایم، می توانیم سطح وحشت آنها را با استفاده از شاخص ضرر واقعی اندازه گیری کنیم. در این بخش، ما بر دوره هایی تمرکز می کنیم که فشار فروش سرمایه گذاران کوتاه مدت به میزان قابل توجهی افزایش می یابد.
در نمودار زیر زیان تحقق یافته دارندگان 1 هفته تا 1 ماه نشان داده شده است. برای ارزیابی بهتر، یک آستانه (انحراف استاندارد +1) مشخص کردهایم و زمانی که این شاخص از آستانه ذکر شده فراتر رفت، میتوان گفت سرمایهگذارانی که تنها 1 هفته تا 1 ماه از خریدشان میگذرد، داراییهای خود را با زیان زیادی میفروشند. .
همانطور که در نمودار مشخص است، حداکثر زیان این گروه از سرمایه گذاران معمولا در زمان پایین آمدن قیمت به اوج خود می رسد، زیرا همزمان با اصلاح قیمت، این دسته از دارندگان دارایی های خود را با زیان می فروشند. از ادامه سقوط
حال، اگر دو شرطی را که در بالا ذکر کردیم ترکیب کنیم، به فرمولی می رسیم که می توان از آن برای شناسایی کف احتمالی بازار در طول روندهای صعودی استفاده کرد:
- شاخص MVRV دارندگان 1 هفته تا 1 ماه باید بین 0.9 تا 1 باشد.
- ضررهای واقعی دارندگان 1 هفته تا 1 ماهه از انحراف استاندارد +1 در یک دوره 90 روزه فراتر می رود.
در زمان نگارش این مقاله، میانگین خرید دارندگان یک هفته تا یک ماهه حدود 66700 دلار است و ضررهای متوجه شده آنها در اواسط ماه مارس از این آستانه فراتر رفته است. از آنجایی که قیمت در حال حاضر در محدوده 60000 تا 66700 دلار قرار دارد، MVRV نیز در محدوده 0.9-1 قرار دارد. با ترکیب این داده ها، می توان گفت که بیت کوین در حال حاضر در اطراف پایین محلی خود قرار دارد. با این حال، سقوط بیشتر شاخص MVRV به زیر محدوده ذکر شده می تواند موج جدیدی از وحشت ایجاد کند و این تعادل را بر هم بزند.
حرف پایانی
چنین دادههایی نشان میدهند که از زمان شکستن رکورد بیتکوین در ماه مارس، فشار فروش سرمایهگذاران افزایش یافته و عرضه غیرفعال وارد گردش شده است. بر اساس شاخص NUPL، بازار در حال حاضر همچنان در فاز سرخوشی به سر می برد، اما با اصلاح قیمت در هفته های اخیر، شور و شوق سرمایه گذاران کاهش یافته است.
در طی مراحل اصلاح قیمت، میتوانیم با بررسی رفتار گروههای مختلف سرمایهگذاران، نقاط احتمالی که کف قیمت را نشان میدهند شناسایی کنیم. در حال حاضر قیمت بیت کوین کمتر از میانگین خرید یک هفته تا یک ماهه سرمایه گذاران است و به نظر می رسد در این مرحله اصلاحی به کف قیمت نزدیک شده ایم.
خبر فوق به نقل از رسانه اسمارتک نیوز در وبسایت اسمارتک نوشته شده است در تاریخ 2024-04-30 21:55:07