خبرگزاری مهر _ گروه فرهنگ و ادب: علی معارفی آرانی، نویسنده و پژوهشگر، در ادامه یادداشت ها و مقالات خود درباره اسرائیل و غرب، اخیراً مقاله ای درباره این روزها در دانشگاه های آمریکا و جنبش اعتراضی دانشجویی علیه اسرائیل و نسل کشی آن نوشته است. این مقاله با عنوان «ظهور گفتمان انقلابی در دانشگاه های آمریکا» در اختیار مهر قرار گرفته است.
در ادامه این یادداشت را می خوانیم؛
نامه های مقام معظم رهبری به دانشجویان و جوانان کشورهای غربی و آمریکایی قبلاً منتشر شده است و توصیه های آموزنده معظم له علاوه بر میدانی، بلوغ فکری و انسان دوستی دانشجویان را نیز آشکارتر و عینی کرده است. علم است و این نتیجه تداوم گفتمان انقلاب اسلامی در دانشگاه های آمریکاست.
امروز تأثیر سخنان مقام معظم رهبری در نامه ای که خطاب به جوانان اروپایی نوشته است، آشکار شده است. منشأ حوادث اخیر در دانشگاه های آمریکا و اروپا، نامه ای است که مقام معظم رهبری ده سال پیش به جوانان اروپایی خطاب کردند که منشأ تحولات مناسبی در اروپا و آمریکا شده است.
در حالی که معترضان خواستار آتش بس در غزه و پایان دادن به کشتار وحشیانه ماشین جنگی رژیم صهیونیستی، پایان دادن به کشتار غیرنظامیان و پایان آتش بس هستند، صدها دانشجو در دانشگاه های آمریکا بازداشت شده اند. دانشجویان به ادامه بمباران نوار غزه و پایان کمک های نظامی آمریکا به اسرائیل اعتراض کرده اند.
پس از دستگیری بیش از 100 معترض در دانشگاه کلمبیا در هفته گذشته، تظاهرات دانشجویی علیه جنگ رژیم صهیونیستی علیه حماس در تعداد فزاینده ای از دانشگاه ها راه اندازی شده است. دانشجویان دانشگاه خواستار پایان دادن به جنگ اسرائیل علیه غزه و قطع روابط دانشگاه های خود با شرکت های فروش سلاح به اسرائیل هستند تا صلح و آتش بس در غزه تقویت شود. اعتراضات در بسیاری از دانشگاه ها توسط ائتلاف های گروه های دانشجویی سازماندهی شده است. این گروه ها عمدتاً مستقل عمل می کنند، اگرچه دانشجویان می گویند که از همتایان خود در سایر دانشگاه ها الهام گرفته اند.
رفتار خشونت آمیز پلیس در دستگیری دانشجویان و ضرب و شتم آنها نتیجه معکوس داشت، الهام بخشیدن به دانشجویان در سراسر ایالات متحده و تشویق معترضان در سایر دانشگاه ها به تجدید قوا و آغاز روند اعتراض و فشار بر دولت ایالات متحده.
دانشجویان و اساتید دانشگاه های آمریکا از دولت خود می خواهند که درآمد این کشور را صرف حمایت از رژیم جنایتکار صهیونیستی نکند و سلاح و بمب در اختیار این رژیم قرار ندهد و از نسل کشی مردم غزه جلوگیری کند. این چیزی است که مردم آمریکا می خواهند. نمایندگان آنها اما در این شرایط نمایندگان سنا طرح کمک مالی به رژیم صهیونیستی و اوکراین را تصویب کردند. این اقدام بی سابقه پایان ادعاهای حقوق بشری آمریکاست، این موضوع مهر تاییدی بر سخنان جمهوری اسلامی ایران در مورد استانداردهای دوگانه آمریکا در قبال ملت هاست.
طبیعتا یکی از مهمترین خواسته های دانشجویان معترض پایان دادن به خشونت علیه مردم فلسطین است، اما دومین خواسته که به صراحت از سوی اکثریت دانشجویان بیان شده است، درخواست پایان دادن به هر نوع تبعیض علمی، فرهنگی، علمی است. ، همکاری مالی و عملی با اسرائیل. دانشجویان می گویند که نمی خواهند در سیستمی که با اسرائیل همکاری می کند تحصیل کنند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته اند تا روابط خود را با دانشگاه ها و تولیدکنندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.
شرکت در تظاهرات برای این افراد بسیار پرهزینه است. بسیاری از این دانشجویان از دانشگاه ها اخراج شده اند و برخی از اساتید نیز تعلیق شده و شغل خود را از دست داده اند. اما این افراد همچنان در تظاهرات شرکت می کنند. فشارهای ناشی از اعتراضات به تدریج تغییر خواهد کرد یا حداقل حمایت آمریکا از رژیم صهیونیستی را کاهش خواهد داد.
پدیده عجیب در این اعتراضات برخورد خشونت آمیز پلیس با دانشجویان معترض است که نشان می دهد دموکراسی و حقوق بشر در غرب فقط شعار است. ابزاری برای تسلط غرب بر دیگر کشورها است.
افشای ماهیت استکباری آمریکا مهمترین دستاورد حوادث اخیر در دانشگاه های آمریکا بوده است. این موضوع خیلی وقت پیش به ملت ایران نشان داده شد. اما با سرکوب، مردم جهان آن را بهتر درک کردند.
محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در فلسطین و غزه عزیز مدت هاست که مرزهای کشورهای محور مقاومت را درنوردیده است و به ویژه در کشورهایی که حاکمان آنها با حمایت آشکار از جنایات اسرائیل در غزه، نقطه سیاه دیگری بر جای گذاشته اند. در عملکرد آنها، مردمی را که به دنبال حقوق هستند و آزادی را دوست دارند، آشکار می کند.
دانشجویان معترض شعار می دادند؛ «بچه ها را رها کنید» و شعارهایی علیه جنگ غزه. دولت آمریکا دانشجویان را تهدید می کند که از توهین های ضد یهود مانند «یهودیان را بکشید» استفاده نکنند.
دولت آمریکا در دهه های اخیر همواره پشت نقاب آزادی پنهان شده است، اما در نهایت با حمله وحشیانه به دانشجویان کشور خود، نقاب را از چهره برداشت تا بار دیگر به مردم و افکار جهانی نشان دهد که شعارها آزادی تنها بیان سوء استفاده از قدرت استکباری آنهاست.
در همین راستا سازمان عفو بین الملل با اشاره به اقدامات نیروهای امنیتی آمریکا اعلام کرد که این اعتراضات نباید با واکنش سرکوبگرانه از جمله دستگیری و اخراج دانشجویان مواجه شود. تا زمانی که واشنگتن به ارائه سلاح به اسرائیل ادامه دهد، حق اعتراض دانشجویان از اهمیت بالایی برخوردار است. ما از دانشگاه های آمریکا می خواهیم که از حقوق دانشجویان برای تظاهرات مسالمت آمیز و ایمن حمایت کنند.
طبیعتا یکی از مهمترین خواسته های دانشجویان معترض پایان دادن به خشونت علیه مردم فلسطین است، اما دومین خواسته که به صراحت از سوی اکثریت دانشجویان بیان شده است، درخواست پایان دادن به هر نوع تبعیض علمی، فرهنگی، علمی است. ، همکاری مالی و عملی با اسرائیل. دانشجویان می گویند که نمی خواهند در سیستمی که با اسرائیل همکاری می کند تحصیل کنند. دانشجویان دانشگاه سیدنی نیز از دانشگاه خود خواسته اند تا روابط خود را با دانشگاه ها و تولیدکنندگان اسلحه در اسرائیل قطع کند.
اعتراضات دانشجویی در آمریکا که مانند قارچی سمی در این کشور در حال تکثیر و گسترش است در انتخابات ریاست جمهوری 2024 نیز برای جو بایدن مشکل ساز خواهد شد زیرا این موضوع بسیار مهم و تاثیرگذار است. شایان ذکر است این موضوع مهم و راهبردی است که هزینه های حمایت از رژیم صهیونیستی در حال افزایش است و ممکن است آینده حمایت از رژیم صهیونیستی را تحت تاثیر قرار دهد.
امیدواریم روند مقاومت مردم غزه و محور مقاومت ادامه داشته باشد و شاهد پیروزی مردم فلسطین بر رژیم غاصب صهیونیستی و فروپاشی این رژیم دروغین و علاوه بر آن مبارزات برای عدالت باشیم. دانشجویان آمریکایی در حمایت از مظلومان جهان به دانشگاه های دیگر خواهند رسید.