به گزارش خبرنگار مهر، علیرضا فخاری بعدازظهر دوشنبه در حاشیه شرکت در ششمین نمایشگاه بین المللی توانمندی های صادراتی ایران که برای سومین روز در تهران برگزار می شود، از شرکت های فعال در شهرک های صنعتی استان بازدید کرد تهران. نمایشگاه بین المللی که با حضور محمد علیمهری، نماینده هماهنگی و امور اقتصادی استانداری تهران و تیم اقتصادی استان برگزار شد، گفت: با ابتکار مسئولان در زمینه ایجاد این نمایشگاه کمک می کنیم. صنعت و معدن که با استقبال خوبی از سوی کشورهای داوطلب انجام مذاکرات و معاملات تجاری مواجه شده است.
استاندار تهران با بیان اینکه این نمایشگاه بستر مناسبی را برای آینده تولید و صادرات فراهم می کند، گفت: به میزانی که بتوانیم با استانداردسازی وارد عرصه تولید و کیفیت شویم، می توانیم بخشی از بازارهای جهانی را وارد کنیم. بر اقدامات سازنده ما تأثیر بگذارد.
فخاری خاطرنشان کرد: وجود توانمندی های بسیار خوب در کشور از جمله نیروی انسانی کافی، مجرب، آگاه و توانمند و همچنین کاهش هزینه های ثانویه مانند سوخت و هزینه های مربوطه در مقایسه با سایر رقبا در سایر کشورها قابلیتی غیرقابل مقایسه است. تجار و تولیدکنندگان ما باید با تکیه بر این سرمایههای ملی ضعف بینالمللی ایجاد کنند و این فرصت با بهرهگیری از روابط، مذاکرات و گفتوگوهای طرفین از طریق «اکسپو» فراهم میشود.
وی یکی دیگر از موضوعات مهم را توجه به کار استارتاپ ها و شتاب دهنده ها دانست و گفت: برخی شرکت ها برای معرفی توانمندی های ملی که متشکل از توانمندی های اقتصاد خرد بخش های تولیدی و تجاری است وارد این مقوله شده اند و این فرصت هاست. این امکان را برای مخاطبان ما فراهم می کند تا ما را بهتر بشناسند و به آنها این توانایی را می دهد که در انتخاب و رقابت خود را در موقعیت جدیدتری ببینند.
استاندار تهران یکی از ویژگی های مهم این نمایشگاه را معرفی توانمندی های تولید داخل و صادرات عنوان کرد.
فخاری در ادامه آسیب شناسی، عدم تأثیر مطلوب سازمان ها، سازمان ها و مجموعه ها در نحوه معرفی، توسعه ظرفیت ها، رفع موانع و ایجاد تسهیلات برای بخش های تولیدی را بسیار مهم دانست و اظهار داشت: اگر امیدوار باشیم که مشارکت گسترده و عمومی اقتصاد خرد برای قرار گرفتن خود در اقتصاد کلان با فرصتهای جدید، برای اینکه بتوانیم وارد سناریوهای بینالمللی شویم، باید نوع کارکردها را بازنگری کنیم.
وی با اشاره به اینکه ما فاقد ساختار، ضوابط و مقررات نیستیم، بلکه نیازمند مشارکت مردمی هستیم، افزود: باید برای رفع موانع مشارکت مردم در اقتصاد ملی و کاهش مشارکت دولت در اقتصاد تلاش کنیم.
فخاری بیان کرد: در هر حوزه ای از اقتصاد که تلاش بخش خصوصی برجسته شده است، فرصت های طلایی جدیدی برای کار اقتصادی فراهم شده است که نه تنها نیاز داخلی را تامین می کند، بلکه مازاد آن جنبه صادراتی نیز پیدا می کند. .
استاندار تهران با تاکید بر شناسایی نقاط آسیب پذیر در مشارکت های مردمی گفت: با توجه به منویات مقام معظم رهبری باید نحوه مشارکت مردم را در قالب یک الگو و فرمول ارائه کنیم و این موضوع نباید به شعار محدود شود.
وی با تاکید بر ترمیم آسیب هایی که در گذشته از ساختارها و سازمان ها داشته ایم، گفت: باید به دنبال الگوبرداری از ساختارهای جدید باشیم که ظرفیت های کوچک را به پتانسیل های کلان اقتصادی تبدیل کند.