به گزارش صبح تایم، باشگاه خبرنگاران جوان نوشت: فیلم سینمایی «مست عشق» به نویسندگی و کارگردانی حسن فتحی محصول مشترک ایران و ترکیه است که به رابطه مولانا با شمس تبریزی و تأثیر فراوان شمس بر زندگی مولانا می پردازد. اشعار، عشق او به خدا را به تصویر کشیده است
پارسا پیروزفر، شهاب حسینی، حسام منظور، هانده آرچل، بوراک توزکوپران، بوران کوزوم از جمله بازیگران این فیلم هستند.
«مست عشق» در تظاهر دخیل است
رضا منتظری، کارشناس و منتقد سینما، درباره فیلم مست عشق کاری ساخته حسن فتحی گفت: به تصویر کشیدن موضوعات عرفانی و تاریخی به دلیل ظرافت معنایی سنگینی که در دراماتورژی فرمول ها دارند، بسیار دشوار است.
به همین دلیل بیشتر فیلم هایی که در این زمینه می بینیم یا معناشناسی سطحی هستند یا فقط در طراحی صحنه، لباس یا جلوه های ویژه شاهد یک سری ظواهر و زرق و برق تاریخی هستیم.
وی ادامه داد: بنابراین مهم ترین مسئله و معضل «مست عشق» این است که بیش از مقوله مهم دراماتورژی و فیلمنامه نویسی درگیر ظاهر است.
این فیلم در داشتن طراحی صحنه، لباس های فاخر و هنرمندان زیادی نقش دارد. اما در سطحی ترین اتفاقات ممکن لنگ است، یعنی مثلا دوبله فوق العاده ضعیفی دارد و نمی تواند مخاطب را جذب کند.
این منتقد سینما افزود: در «مست عشق» جلوه های بصری فاجعه است و من در تعجب هستم که چطور برای چنین فیلمی که در خارج از کشور هزینه شده و تولید شده، به جلوه های بصری که بسیار بسیار است توجه نکرده است. موضوع عجیب
وی تصریح کرد: فرض کنید یک ساعت از فیلم گذشته اما هنوز درام شکل نگرفته است و مخاطب متوجه نمی شود که قرار است چه داستانی را دنبال کند و نمی داند که داستان مرگ شمس را دنبال کند یا خیر. ، یا داستان عشق علاءالدین به دختر مولانا یا داستان زندگی مولانا. پیدا کردن
فقط یک روایت کلاسیک و خطی می توانست کمک زیادی به روند فیلم و ارتباط مخاطب با اثر کند، اما فیلمنامه آنقدر ناقص بود که با فلاش بک های پی در پی و رسیدن به زمان حال نتوانست مخاطب را جذب کند.
فکر نمی کردم «مست عشق» پراکنده باشد
منتظری منتقد سینما گفت: همچنین یک نکته را هم بگویم این است که یکی از مسائلی که باعث شد به سینما بروم و وقت بگذارم این بود که حسن فتحی با توجه به کارهای خوبی که در کارنامه هنری خود دارد فکر می کردم یک نمایشنامه نویس است. . مسلط است؛ فکر نمی کردم چنین اثری را ببینیم که اینقدر پراکنده باشد.
وی درباره آمار گیشه و جذب مخاطب ادامه داد: فکر می کنم اگر بخواهیم به دلایل جذب مخاطب اشاره کنیم و بگوییم چرا این فیلم پرفروش است چند مشکل داریم.
یکی اینکه داستان شمس و مولانا است. اصولا اساتید و بزرگان ادبی، هنری، نظامی و سیاسی مورد توجه هستند و مخاطبان خاص خود را دارند و دیدن داستان شمس و مولانا برای مردم جالب است.
نکته بعدی این است که افرادی مانند پارسا پیروزفر و شهاب حسینی هنوز برای بخشی از جامعه مهم هستند و بخشی از مخاطبان برای این افراد به سینما می روند.
علاوه بر این، هفت تن از بازیگران مست عشق ترکی هستند و سریال های ترکی فارسی زبان عده ای را به سریال های ترکی علاقه مند کرده است و مردم علاقه مند هستند چنین اثری را در اکران سینما ببینند.
نکته چهارم اینکه مردم سابقه خوبی از آثار تاریخی آقای فتحی دارند و این باعث می شود مردم این اثر را فوق العاده ببینند و تماشا کنند. نکته مهم بعدی این است که تولید مشترک با کشورهای دیگر که اساساً از نظر فرهنگی به هم نزدیک هستند، همیشه می تواند جذاب باشد.
این منتقد افزود: همه این مواردی که اشاره کردم توانسته دست به دست هم بدهد و فیلم را پرفروش کند اما این پرفروش ترین فیلم اصلا مهم نیست چون مدت هاست سینمای ایران اسیر آسیب شناسی شده است. اعداد و ارقام و فروش.
به این دلیل که یک سری از مدیران فرهنگی خواسته اند یک سری آمار ارائه کنند و وضعیت سینما را به خوبی نشان دهند. این در حالی است که وضعیت سینما به شدت بد است و فیلم «مست عشق» ثابت می کند که هر فروش بالا دلیلی بر کمال یک اثر نیست.
جسارت فیلمسازان برای به تصویر کشیدن زندگی بزرگترها!
منتظری گفت: نکته مهم تری دارم که برایم بسیار مهم است و اینکه داریم این ظرفیت ها و پتانسیل های مهم را از دست می دهیم واقعاً آزارم می دهد و شما فرض کنید در جشنواره فیلم فجر گذشته ما افراد بزرگ و سرشناس و فوق العاده را لمس کردیم. فیلم های. تعدادی از آن عزیزان را تولید کردیم و متأسفانه ماست عشق هم همینطور است و ظرفیت مهمی مثل شمس و مولانا در حال هدر رفتن است که حد و مرزی برایشان متصور نیست.
نمی دانم فیلمسازان ما چگونه به خود اجازه می دهند که در نمایش مبتذل ترین و نگران کننده ترین شکل زندگی سالمندان پیش قدم شوند و چه کسی، چه کسی، چه نهادی و چه ارگانی باید جلوی چنین اتفاقی را بگیرد؟
به هر حال در یک جمله می توانم بگویم که هزینه های زیادی هدر رفته و یک کار تولیدی بزرگ ساخته شده که قطعا نمی تواند در آثار تاریخی سینمای ایران ماندگار شود.
وی گفت: در رابطه با وقایع یا وقایع تاریخی به عنوان مثال هنوز از جنگ نفتکش های محمد بزرگ نیا یاد می کنیم و قطعا طوفان شن جواد شمکداری به ذهن متبادر می شود اما ماست اشکه فیلمی نیست که یک دهه بعد یادش بشود. و به یاد فیلمی که در یک زمان تولید و اکران شده است مراجعه کنید.
این منتقد سینما افزود: اثری زمانی به یاد می ماند که داستانی عالی داشته باشد یا کارگردانی قوی داشته باشد یا بازی های عالی ببینیم.
اما واقعا بازی های درخشان تری از این بازیگران دیده ایم که مست عشق حتی نمی تواند رتبه دهم این گونه فیلم ها را به خود اختصاص دهد.
حتی ماست عشق را هم نمی توان فیلمی شایسته در کارنامه آقای فتحی دانست. پس چگونه می توان انتظار داشت که چنین فیلمی برای مخاطب ماندگار شود! هیچ چنین کاری فقط برای سرگرمی نیست. قبل از این مد بود سینما رفتن برای دیدن فیلم های کمدی اما الان اینطور نیست. ماست عشق نه در کارنامه هنری بازیگران و نه در کارنامه کارگردان آن اثر قابل قبولی نیست، بنابراین نمی توان انتظار داشت که چنین اثری در ذهن مخاطب بماند.
دوبله مست از عشق سطحی است
منتظری کارشناس سینما گفت: اکثریت این فیلم بازیگرانی ترک زبان دارد اما دوبله این اثر بسیار سطحی است. سریال های ترکی با دوبله خوب داشتیم اما این دوبله به چهره و عملکرد کلی بازیگر نمی خورد و این غیر قابل باور است.
نمی خواهم بگویم این فیلم مضر است، اما آسیب از دو منظر می تواند باشد. یکی اینکه پتانسیل مهم معروف ها و بزرگان را زیر سوال می برد و دوم اینکه مردم را از فیلم های تاریخی دورتر می کند که خیلی بد است اما اگر بخواهم بگویم این فیلم به سینمای ایران لطمه زد. اینطور نیست، چون آنقدر فیلم بد دیده ایم که این اثر آنقدرها هم بد نیست.
وی درباره پروانه ساخت فیلمنامه «مست عشق» و سایر آثار گفت: واقعا برای شورای محترم فیلمنامه، شورای پروانه ساخت و شورای پروانه نمایش متاسفم و متاسفم که نمی دانم واقعا چه نظری می دهند. بر؟
و آیا واقعاً بحث ممیزی فیلم برای آنها مهم است؟ و آیا کیفیت فیلمنامه هم برایشان مهم است که مجوزی که فیلمنامه می گیرد کار خوب و ارزشمندی است؟ خیلی دلم می خواهد روزی پاسخگو باشند و مبنای مجوزشان را به ما بگویند و در رفتار شورای پروانه ساخت تجدید نظر داشته باشند و امیدوارم در بحث کیفیت کار کنیم.